• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over de cursus fruitzuur peelings

1 juli 2020 | Schoonheidszorg
Veelgestelde vragen over de cursus fruitzuur peelings

Met welke nieuwe huidbehandeling kan ik mijn klanten een nog groter plezier doen? Wil je je aanbod aan gelaatsbehandelingen uitbreiden en overweeg je fruitzuur peelings? Dan ben je hier aan het juiste adres voor antwoorden op veelgestelde vragen over de cursus fruitzuur peelings. Voor het aanbieden van fruitzuur peelings, die ook wel chemische peelings, worden genoemd is het belangrijk dat je eerst een cursus volgt. Het gaat namelijk om een professionele behandeling, waarvan je het fijne moet weten om deze verantwoord uit te voeren en de beste resultaten te behalen.

1. Zijn fruitzuur peelings geschikt voor mijn salon?

Ligt jouw passie bij huidverzorging en richt je je binnen je salon sterk op huidvernieuwing, anti-aging en huidproblemen? Dan zijn fruitzuur peelings een echte aanrader. Het is een behandeling die mooi past binnen het rijtje van diensten, zoals microdermabrasie en dermaplaning. Met een cursus fruitzuur peelings heb je een nieuwe krachtige huidvernieuwende behandeling in je aanbod. Deze diep inwerkende behandeling maakt de huid gladder, gezonder en steviger. De fruitzuren, oftewel de alpha hydroxy acids, stimuleren de huid tot celvernieuwing met vele positieve effecten op de huid van dien. Je kunt hiermee een uitgebreid scala aan klachten behandelen. Voor het volgen van onze cursus fruitzuur peelings, dien je wel voorkennis te hebben van schoonheidszorg, bijvoorbeeld via onze Schoonheidsspecialiste Opleiding in Eindhoven.

2. Wat doen fruitzuur peelings precies met de huid?

Een fruitzuur peeling heeft veel gunstige effecten op de huid. De zuren zorgen ervoor dat de dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid worden losgeweekt en gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Dit geeft de nieuwe, gezonde huid de kans om te stralen aan de oppervlakte. Wat er gebeurt, is dat de dikte van de opperhuid wordt hersteld. Daarnaast worden de haarvaatjes verstevigd en de celactiviteit verhoogd. Dieper in de huid neemt ook de collageenaanmaak toe. Het collageen geeft de huid zijn stevigheid. De huid wordt dus flink aan het werk gezet.

3. Hoe verloopt een fruitzuur peeling behandeling?

In onze cursus fruitzuur peelings leer je alles over de werking van fruitzuren. Daarnaast leer je op praktische wijze om deze behandeling correct uit te voeren. Je start met een intake, om er zeker van te zijn dat dit de beste behandeling is voor je klant en er geen contra-indicaties zijn. Ook bepaal je welke fruitzuur peeling het beste is. Als volgt reinig je de huid en verwijder je eventuele onzuiverheden. Daarna breng je de peeling aan en laat je deze volgens de aangewezen tijd inwerken. Vervolgens neutraliseer je de peeling met een neutraliserende oplossing. Je behandelt de huid na met een kalmerende crème of een masker. Je kunt ook een gecombineerde behandeling geven met een LED-lamp.

4. Doet een fruitzuur peeling pijn?

Het is belangrijk om voor elke behandeling je klanten goed in te lichten en voor te bereiden. Een fruitzuur peeling is door de meeste mensen uitstekend te verdragen. Je klanten kunnen een licht tintelend en branderig gevoel ervaren. Dit is normaal, maar het moet wel goed verdraagbaar zijn. Als de reactie te sterk is, dan dien je de fruitzuur peeling direct te neutraliseren met water en een neutraliserende lotion. Na afloop van de behandeling kan de huid twee dagen rood zijn en soms wat blaasjes vertonen. Dit is normaal. Er kunnen eventueel korstjes ontstaan, maar deze genezen binnen een paar dagen vanzelf. Het is wel essentieel om de huid tot 6 weken na de behandeling extra goed te beschermen tegen zonlicht.

5. Welke klanten kan ik hiermee perfect van dienst zijn?

Dit is voor jou als beauty expert waarschijnlijk een van de belangrijkste veelgestelde vragen over fruitzuur peelings. Deze gelaatsbehandelingen zijn zeer veelzijdig inzetbaar. Je kunt hiermee mooie resultaten behalen, zoals:

 • Een gezondere kleur van de huid
 • Een betere bloedcirculatie
 • Een egale en stralende huid
 • De huid neemt beter werkstoffen op
 • Verminderen van pigmentvlekken
 • Het verfijnen van de poriën
 • Voorkomen van vroegtijdige huidveroudering

Je kunt daarom met deze behandeling klanten van dienst zijn met klachten als een onzuivere huid, een onregelmatige huidstructuur, acne, couperose, een doffe teint, pigmentvlekken, fijne lijntjes, rimpels en grove poriën. In onze cursus fruitzuren/chemische peelings leer je hier alles over.

Heb je meer vragen over de cursus fruitzuur peelings?

Neem dan hier gerust contact met ons op. De docente van de cursus geeft graag antwoord op al je vragen over de behandeling en de cursus. Je kunt je ook hier direct online inschrijven voor de Cursus Fruitzuur Peelings.

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie