• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over microdermabrasie

26 september 2022 | Schoonheidszorg
Veelgestelde vragen over microdermabrasie

Is het jouw missie om mensen te helpen om met het verloop van de tijd een mooie huid te behouden? Dan is het zeker een goed idee om in je beauty salon in te zetten op een behandeling als microdermabrasie. De ouder wordende huid vertoont fijne lijntjes, rimpeltjes en wordt minder stevig. Het huidvernieuwingsproces verloopt wat trager. Met microdermabrasie kun je dat proces een duwtje geven. Wellness Academie geeft hier antwoord op veelgestelde vragen over microdermabrasie!

1. Waarom is microdermabrasie in mijn salon aan te raden?

Er bestaan tal van behandelingen om de huid te verjongen, waaronder zeer ingrijpende behandelingen, waar niet iedereen op zit te wachten, zoals botox en fillers. Wil je graag een toegankelijke behandeling, die vrijwel voor elk huidtype geschikt is? Dan is het aanbieden van microdermabrasie in je salon een goede keus. Wat deze behandeling in feite doet, is het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid ondersteunen. Het biedt direct resultaat; je klanten gaan met een zachte en gezond stralende huid je salon uit. Door met regelmaat deze behandeling te herhalen, zal de huid ook steviger worden en zullen rimpeltjes minder opvallen.

2. Wat zijn de belangrijkste voordelen?

We zetten ze hier kort voor je op een rij:

 • Vervagen van fijne lijntjes
 • Diepe rimpels worden ondieper
 • Stevigere huid
 • Minder last van onzuiverheden
 • Ingrediënten in cosmetica worden beter opgenomen

Heb je al een Opleiding Schoonheidsspecialiste of een Opleiding Skin Expert bij Wellness Academie gevolgd? Dan is de Cursus Microdermabrasie een uitstekende bijscholing om je kennis en vaardigheden mee te verrijken.

3. Wat gebeurt er precies tijdens de behandeling?

We krijgen vaak vragen over microdermabrasie met betrekking tot wat er nu eigenlijk tijdens een sessie gebeurt. Voor het uitvoeren van een microdermabrasie behandeling werk je met een speciaal apparaat met een kop, waarmee je over de huid beweegt. Deze kop zuigt de huid vacuüm. Vervolgens spuit deze kop steriele microkristallen tegen de huid. Dit zorgt voor het ‘abrasie’ effect. Oftewel, de huid wordt gecontroleerd en mild geschuurd. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en komt de nieuwe glanzende huid aan de oppervlakte. Tegelijkertijd wordt, onder invloed van het vacuüm zuigen van de huid, eveneens de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Dit zorgt voor meer stevigheid.

4. Is het pijnlijk? Wat voelt de klant ervan?

Lees ik dat nu goed: ‘Wordt de huid geschuurd? Een van de veelgestelde vragen over microdermabrasie is dan ook of het pijnlijk is. De huid wordt inderdaad ‘geschuurd’, maar dit gebeurt op een milde en gecontroleerde manier. Hiermee bedoelen we dat je het apparaat gemakkelijk kan instellen op de huid van elk individu. De behandeling is niet pijnlijk. De klant kan wel een beetje een schurend gevoel ervaren. Dit kan hier en daar wat gevoelig zijn. Daarbij kan ook de stand van het microdermabrasie apparaat tijdens de sessie veranderd worden, waardoor de behandeling intensiever of juist minder intensief is.

5. Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor optimaal resultaat?

Nog een van de veelgehoorde vragen over microdermabrasie is uiteraard: wanneer zie je resultaat? Meteen na de eerste behandeling zal de huid er direct frisser uitzien. Vervolgens is het afhankelijk van de wensen en de huid van iedere individuele klant, hoe snel je de beste resultaten bereikt. Bij wensen als het vervagen van rimpels of het verminderen van onzuiverheden kun je microdermabrasie in kuurvorm aanraden. Het kan zijn dat je dan bijvoorbeeld na 3 of 4 behandelingen een optimaal resultaat behaalt. Vervolgens kun je je klant aanbevelen om met regelmaat een onderhoudssessie te ondergaan. Het is belangrijk dat je steeds vooraf een huidanalyse uitvoert en je klant voorlicht over het aantal behandelingen en de te verwachten resultaten.

6. Mag je microdermabrasie ook toepassen op de donkere huid?

Elke huid is anders en mogelijk nemen er niet alleen mensen met een blanke huid plaats in jouw behandelstoel. Een van de belangrijke vragen over microdermabrasie is dan ook of het eveneens geschikt is voor de donkere huid. Dat is inderdaad het geval. Een donkere huid is gevoeliger voor hyperpigmentatie, bijvoorbeeld bij diep inwerkende behandelingen, zoals zeer intense peelings. Doordat bij microdermabrasie alleen de oppervlakkige dode huidcellen worden verwijderd, is deze behandeling voor vrijwel alle huidjes geschikt, ook voor de donkere huid en de gevoelige huid. Wil je meer weten over peelings? Dan spreekt onze Cursus Fruitzuren je vast aan en neem ook eens een kijkje bij onze Cursus Gelaatsverzorging voor de donkere huid.

7. Welke adviezen geef je na de behandeling mee?

Het is belangrijk dat je klanten weten dat het normaal is dat de huid na de behandeling wat roder kan zijn. Dat komt doordat de huid beter doorbloed is. Vervolgens kan de huid eveneens wat droger aanvoelen. Het is daarom goed om je klant een hydraterende en kalmerende crème aan te raden. Wat ook essentieel is, is om na de behandeling de huid extra goed te beschermen tegen de zon. Raad je klant aan om bij voorkeur twee weken uit de zon te blijven en een zonnebrandcrème met een SPF 50 te smeren.

Nog meer vragen over microdermabrasie?

Wil je alles weten over deze gelaatsbehandeling? Dan ben je bij onze Cursus Microdermabrasie aan het juiste adres. Je topdocente leert je deze behandeling correct aan. Dankzij onze beperkte lesgroepen heeft de docente voldoende tijd en aandacht voor elke cursist. Je krijgt veel praktische tips, die je helpen om vol vertrouwen na afloop zelf aan de slag te gaan met deze behandeling in je salon. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat. Schrijf je vandaag nog in voor onze Cursus Microdermabrasie, want de plaatsen zijn gelimiteerd!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie