* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Verander jij je beauty routine in de herfst?

30 september 2019 | Schoonheidszorg
Verander jij je beauty routine in de herfst?

Van de zomer naar de herfst; je merkt het overal aan dat er van alles verandert. Niet alleen de dagen worden korter en de zon laat zich minder vaak zien, maar hoe zit het met je huid? Het is juist vaak in deze overgangsfases dat de huid begint te protesteren. Hoe komt dat? Veel mensen vergeten om hun huidverzorging aan te passen aan het seizoen. Eigenlijk is het heel logisch, want vele omgevingsfactoren veranderen. We geven je hier tips voor het aanpassen van je beauty routine in de herfst.

Schakel de hulp in van een huidcoach

Allereerst willen we benadrukken dat elke huid anders is. Het is belangrijk om je huidverzorging af te stemmen op je huidsoort. Heb je doorgaans een normale, vette, droge of gecombineerde huid? Ook dit kan met de tijd of met het seizoen veranderen. Daarnaast vraagt ook een lichte huid een andere verzorging en bescherming dan een donkere huid. Dan hebben we het nog niet gehad over invloeden als voeding, stress en hormonen. Door al deze invloeden is het niet gemakkelijk om je huid voortdurend in balans te houden. Heb je vaak te kampen met huidproblemen? Dan is een huidcoach of skin expert inschakelen geen overbodige luxe.

Verander je beauty routine in de herfst!

Doordat je in de herfst meer binnen bent en de zon minder intens is, verlies je al gauw die gezonde zomerse glow. Het is voor je beauty routine in de herfst dan ook des te belangrijker om aandacht te besteden aan het in balans houden van je huid om een gezonde glans te behouden. Dit is dé tijd van het jaar om een peeling te ondergaan, zoals een fruitzuur peeling of een microdermabrasie behandeling. Deze behandelingen verwijderen opgehoopte dode huidcellen, die een doffe uitstraling geven. Ook de stofwisseling en de bloedcirculatie van de huid krijgen een boost. Verder geven deze behandelingen eveneens goede resultaten bij huidproblemen als acne, littekens en pigmentvlekjes.

Wil je weten wat het beste is voor jouw huid, vraag dan raad aan een skin expert en lees voor meer informatie dit artikel: Wat is het verschil tussen microdermabrasie en fruitzuur peelings?

Vergeet de zonbescherming niet!

De zon mag dan minder sterk zijn, maar dat betekent niet dat je de zonnebrandcrème maar moet skippen. Op mooie nazomerse dagen en ook als het bewolkt is, kan de straling van de zon je huid evengoed aantasten. Ben je veel buiten, zorg dan dat je een goede zonbescherming integreert in je beauty routine in de herfst. Denk niet alleen aan je gelaatshuid, maar ook aan je handen. Dit zijn de plekken waar bij het ouder worden als eerste pigmentvlekken (ouderdomsvlekken) ontstaan. Daarnaast kun je de gezondheid van je huid ook ondersteunen met de juiste voeding. Wist je dat steeds meer beauty salons voedingsadvies geven? In veel huidinstituten werken ze met zogeheten nutricosmeticals. Dit zijn speciale voedingssupplementen voor cosmetische doeleinden. Vraag er eens naar bij jouw schoonheidsspecialiste!

TIP: misschien is onze Opleiding Schoonheidsspecialiste wel iets voor jou?!

Gebruik jij jaarrond dezelfde crème?

Je bent niet de enige! Toch is het beter om de crème die je dagelijks gebruikt af te stemmen op het jaargetijde en aan de specifieke behoeften van je huid in elk seizoen. In de zomer is je huid doorgaans wat dunner en fijner van structuur. Als de herfst aanklopt, heeft je huid een andere beschermlaag nodig. Buiten is het guur met veel regen en wind en binnen is het droog en warm vanwege de verwarming. Schilfers, een trekkerig gevoel, barstjes, roodheid, … Komt je dat bekend voor? Grote kans dat je huidige crème niet meer voldoende is. Je hebt een crème nodig die beter het vocht vasthoudt in de huid en beschermt tegen de invloeden van buitenaf. Oftewel, een crème die iets vetter aanvoelt en met een dikkere textuur. Welke actieve bestanddelen of behandelingen heeft jouw huid nodig? Laat je huid analyseren door een skin expert.

Moderne salonapparatuur: huidanalyse apparaat

Een huidanalyse apparaat of huidscan maakt foto’s van de huid waarbij verschillende filters worden gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om de diepere lagen van de huid te bekijken. Zo krijg je een beter beeld van de huidstructuur en eventuele beginnende huidveranderingen. De huidscan geeft informatie over onder meer rimpels, zonbeschadiging en de talgproductie. Op basis van deze uitgebreide huidanalyse kan een treffend behandelplan worden opgesteld om de conditie van de huid te verbeteren. Dit is een echte aanrader, zodat je precies weet hoe je je beauty routine in de herfst en in elke ander seizoen kunt aanpassen.

Heb je veel interesse in huidverzorging?

Wil je meer weten over het werken met een huidanalyse apparaat? Daarvoor ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Wij bieden een Opleiding Skin Expert aan met veel aandacht voor het werken met een huidscan, het uitvoeren van gespecialiseerde huidbehandelingen en meer informatie over innovatieve salonapparatuur voor huidverbetering.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie