Veren wenkbrauwen als nieuwe make-up trend?

19 april 2017 | Visagie Alle blogposts

De Finse make-up artist Stella Sironen gaf haar wenkbrauwen de vorm van een veer. Ze maakte een foto en plaatste die op Instagram, eigenlijk met de instelling dat het een grap was. Haar opvallende wenkbrauwlook werd snel opgemerkt en geïmiteerd door vele make-up liefhebbers. Stella noemde haar nieuwe creatie daarom maar gauw de ‘featherbrow’! Heeft deze nieuwe wenkbrauwlook het in zich om een ware nieuw trend te ontketenen?

Wenkbrauwen blijven in het vizier

Als make-up liefhebber weet je ondertussen wel dat er de laatste tijd erg veel nadruk ligt op wenkbrauw make-up. Het vizier is constant gericht op nieuwe, mooie wenkbrauwlooks. Ook nieuwe semi-permanente make-up technieken als wenkbrauwextensions en microblading zijn ontzettend populair en helpen bij het creëren van mooie volle wenkbrauwen met een langdurig resultaat. Bekijk hier onze Cursus 3D Wenkbrauwextensions en de Cursus Microblading. Hoewel Stella haar nieuwe creatie zelf niet zo serieus nam, stond ineens Instagram vol met imitaties van haar nieuwe ‘featherlook’. Wil je eens een keer iets ander, probeer het dan ook eens uit!

Veren wenkbrauwen van Stella Sironen

Veren wenkbrauwen iets voor jou?

Stella gebruikte voor haar veren wenkbrauwen een lijmstick. Ze splitste de haren van haar wenkbrauwen in tweeën met een lijmstick; het bovenste deel naar boven en het onderste deel naar beneden. Hierdoor lijken de wenkbrauwen op een veer. Of je het nu wel of niet mooi vindt, het legt wel extra nadruk op de wenkbrauwen en laat ze er voller uitzien. Stella kreeg uiteenlopende reacties, zowel negatief als positief. Veel make-liefhebber en visagisten hebben ondertussen al hun eigen draai aan deze wenkbrauwlook gegeven, bijvoorbeeld door er kleur aan te geven met eyeliner en oogschaduw.

Leer experimenteren met make-up

Dit voorbeeld laat in ieder geval zien hoe inspirerend de wereld van de visagie kan zijn. Daarnaast bedrukt het vooral ook weer dat experimenteren met make-up en make-up looks heel belangrijk is. In onze Opleiding Visagiste leer je alle professionele make-up technieken en make-up regels, zodat je hier vervolgens zelf mee kunt experimenten en de regels op een doordachte wijze kunt doorbreken. Hierdoor ben je straks niet alleen in staat om op professionele wijze mooie make-up looks na te maken, maar zul je ook gemakkelijker je eigen stijl kunnen vinden en misschien wel nieuwe toonaangevende looks weten te ontwikkelen!

Unieke make-up cursussen

Naast de opleiding Visagiste kun je bij Wellness Academie ook bijscholingen volgen als een cursus special effects FX make-up, een cursus facepainting of een cursus Arabische make-up. In deze cursussen kun je volop je eigen creativiteit kwijt. In elke cursus word je perfect voorbereid op de beroepspraktijk, zodat je binnen korte tijd als professionele visagiste aan het werk kunt. Dit zijn echter nog maar enkele voorbeelden van onze cursussen, bekijk hier ons volledige aanbod aan Make-up Cursussen op onze campussen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen en Gent.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Microblading

  Leer hoe je met microblading de perfecte wenkbrauw creëert met semi-permanente make-up. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
 • 3D Wenkbrauwextensions

  Met wenkbrauwextensions kun je iedereen voorzien van mooie, volle wenkbrauwen. Meer info

  • Hasselt
  • Rotterdam
 • Visagiste

  Praktijkgerichte opleiding; leer make-up technieken onder professionele begeleiding. Aandacht voor de huid, materialen, kleuren, ... Meer info

  • Amsterdam
  • Hasselt