• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Verpest je feestkapsel niet met deze haarblunders!

26 december 2018 | Haarverzorging
Verpest je feestkapsel niet met deze haarblunders!

Na alle kerststress moet je haar ook nog eens perfect zitten voor het oudejaarsfeest. Dat kan er ook nog wel bij! Je favoriete kapper is vlak voor de jaarwisseling al helemaal overboekt, dus daar hoef je niet op te rekenen voor het creëren van een feestkapsel, waar je mee gezien mag worden. Dan maar zelf aan de slag! Je hebt de nodige krul- en steiltangen, haarverzorgingsproducten en accessoires al klaarliggen. Maar hoe ga je te werk? Ben je geen pro in hairstyling, dan kan er van alles misgaan. Voor je het weet verpest je je feestkapsel met de volgende haarblunders!

1. Je haar een oppepper geven met droogshampoo

Droogshampoo is een fantastische uitvinding. Ben je er nog niet mee bekend? Probeer het zeker eens uit als je je haar een oppepper wil geven, maar niet voor een feest als je er opperbest uit wilt zien! Droogshampoo gebruik je bijvoorbeeld als je het wassen van je haar nog een dagje wilt uitstellen en je haar wat fut en volume mist. Het risico met droogshampoo is dat het je haar soms ook juist een doffe uitstraling kan geven, bijvoorbeeld als je te veel gebruikt. Vooral bij donker haar zie je het al snel als je te veel hebt gebruikt.

2. Help, groen haar!

Wil je nog snel voor de new year’s eve party je haar een ander kleurtje geven, maar heeft je kapper geen tijd? Ga dan niet zelf aan de slag met haarverfproducten van de drogist. Doe dat zeker niet als je je haar van licht naar donker wilt verven, want dan bestaat het risico dat je straks een groene gloed krijgt. Wanneer je je haar hebt geblondeerd, verdwijnt het pigment uit je haar. Ga je je haar daarna weer donkerder verven, bijvoorbeeld lichtbruin, dan zal deze haarverf groenpigmenten bevatten. Als je geen professional in haarkleuren bent en de producten niet van hoge kwaliteit zijn, kan de groene kleur doorslaan. De complementaire kleur van groen is namelijk tijdens het blonderen uit het haar verwijderd. Je wilt niet als The Grinch het nieuwe jaar inluiden! Meer weten? Volg een Cursus Hair Coloring!

3. Anti-roos shampoo bij een droge hoofdhuid

Je wilt voorkomen dat je voor schut loopt met witte schilfers op je mooie black dress tijdens de jaarwisseling, daarom gebruik je uit voorzorg een anti-roos shampoo, omdat je merkt dat je een erg droge hoofdhuid hebt. Dat kan juist helemaal verkeerd uitpakken, want wat veel mensen niet weten, is dat een droge hoofdhuid iets anders is dan roos. Wanneer je anti-roos shampoo gebruikt bij een droge hoofdhuid, dan zal dit de huid nog meer uitdrogen. Je bereikt hiermee dus een averechts effect en zult nog meer last hebben van huidschilfers!

 4. Haarextensions dompers

Je hebt de oplossing gevonden voor je saaie kapsel! Je gaat je kapsel volume of lengte geven met behulp van hairextensions! Dat is een uitstekend idee, maar het is wel essentieel dat je de extensions laat plaatsen door een expert. Je wilt immers niet dat ze er ‘fake’ uitzien. Laat je ook goed informeren over het verzorgen van je hairextensions. Je zult steeds goed je volledige kapsel moeten stylen met stijltangen en je haar polijstend föhnen. Let er ook op dat de hairextensions steeds dezelfde lengte hebben als je eigen jaar, zodat ze vloeiend in elkaar overlopen, anders kan het er onnatuurlijk uitzien. Leer er alles over in onze Cursus Hairextensions!

5. Zelf de schaar in je haar zetten

Het kan soms zo verleidelijk zijn om hier of daar een lokje te knippen of zelf een pony te knippen. Wat kan er misgaan? Nou, ontzettend veel! Ooit van verdelingen, contouren en de graden-hoek gehoord? En weet je wel hoe je rekening moet houden met de haargrens en inhammen? Ben je op de hoogte van de verschillende soorten kniptechnieken en ben je hierin geoefend? Is het antwoord op deze vragen ‘nee’? Laat die schaar dan alsjeblieft liggen en laat het knippen over aan een goed opgeleide kapper. Wil je hier zelf meer over weten? Schrijf je dan in voor onze Basis Kappersopleiding!

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie