Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom is Shantala babymassage goed?

10 oktober 2022 | Massage & Therapieën
Waarom is Shantala babymassage goed?

Een baby kan na de geboorte op maar één manier communiceren en dat is via lichaamstaal. Dat is meteen de belangrijkste reden, waarom babymassage leren een goed idee is. Het is dé manier om een kindje goed te leren kennen, te kalmeren en om veelvoorkomende babykwaaltjes te verzachten. Ken je de Cursus Shantala Babymassage van Wellness Academie al? Lees hier gauw meer over waarom babymassage goed is en wat je van onze cursus babymassage kunt verwachten. Heb je daarna nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Massage als onderdeel van de dagelijkse routine

Massage wordt vaak geassocieerd met een luxe spa of kuuroorden, maar wist je dat massage binnen veel culturen gewoon onderdeel uitmaakt van de dagelijkse routine? Daar weten ze in India al eeuwenlang alles van. Daar maakt massage een onmisbaar onderdeel uit van de dagelijkse routine. De Franse arts Leboyer zag tijdens zijn reizen naar India hoe de moeders hier hun baby’tjes masseerden. Hij werd nieuwsgierig naar de positieve uitwerking die dit op de kinderen had. Hij filmde de Indiase moeder Shantala die haar baby masseerde en introduceerde deze massage in de westerse wereld. Deze babymassage kun je ook leren bij Wellness Academie!

Ontdek waar Shantala babymassage goed voor is!

Als er iets belangrijk is voor een pasgeboren baby, dan is het wel veel aanraking! Het is heel natuurlijk en goed voor de ontwikkeling van het kindje als ouder en kind de hele dag veel bij elkaar zijn. Het lijkt soms wel alsof we in het westen de kracht van het ‘liefdevol aanraken’ vergeten zijn. Babymassage is een bijzondere manier om dit te (her)ontdekken. De zachte, aandachtige en liefdevolle aanrakingen van babymassage zijn goed voor:

 • Regelmatig slaapritme
 • Moment van ontspanning
 • Gevoel van geborgenheid
 • Contact maken met je baby

Zeker bij onrustige en zeer gevoelige baby’s kan de babymassage goed zijn om extra rust te brengen. Dit brengt vaak ook het voordeel met zich mee dat de baby gemakkelijk in slaap valt en dieper slaapt. Lees hier ook meer over onze Cursus Kindermassage!

Babykwaaltjes verzachten met massage

De Shantala babymassage heeft echter nog meer voordelen, dan alleen maar op een prettige manier contact maken met je baby en ontspanning. In de praktijk blijkt dat veelvoorkomende babykwaaltjes verzacht kunnen worden. De spijsverteringsorganen van pasgeboren baby’s zijn nog volop in ontwikkeling, waardoor darmkrampjes veel voorkomen. Een zachte babymassage kan de spijsvertering stimuleren en ontspannen. Een belangrijke regel voor babymassage is wel: je masseert de baby alleen als hij/zij het prettig vindt. In onze Cursus Shantala Babymassage leer je nog meer over de positieve effecten van deze massage.

Tip: ontdek hier ook onze Cursus Zwangerschapsmassage!

Shantala babymassage in India en de westerse wereld

De Shantala babymassage, die je in onze cursus leert, is afgeleid van de Indiase massage die de arts Leboyer daar ontdekte. Echter, bestaat er wel een verschil tussen de massage in India en de massage die we nu hier in het westen uitvoeren. De originele babymassage uit India wordt namelijk een stuk sneller en krachtiger uitgevoerd. In onze cursus leer je een babymassage die veel milder en langzamer wordt gegeven. Wel leer je om steeds veel aandacht te hebben voor ritme. De baby zal namelijk het ritme en de bewegingen herkennen, waardoor het al snel een heel vertrouwd en prettig ritueel wordt.

Leer om de lichaamstaal van je baby te kennen

Nog een van de redenen waarom met regelmaat je baby masseren goed is, is omdat je tijdens deze momenten heel goed de lichaamstaal van je baby kunt leren kennen. Dit is momenteel de enige taal die het kindje ‘spreekt’. Let heel bewust op wat de handjes, armpjes, beentjes, voetjes en gezichtsuitdrukkingen van de baby je willen zeggen. Doordat je je kindje steeds beter leert begrijpen, kun je adequater inspelen op zijn/haar behoeften. We besteden in onze cursus babymassage, daarom ook veel aandacht aan de lichaamstaal van baby’s. Daarnaast leer je meer over de beste manieren voor het optillen en dragen van je kindje.

Meer weten over de Shantala babymassage?

Wil je meer weten over waar het masseren van baby's goed voor is en hoe je dit correct uitvoert? Aarzel dan niet langer en schrijf je op tijd in voor onze Cursus Shantala Babymassage! Het gaat om een 1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00, waarin je alle details over deze bijzondere massage leert. Er is veel ruimte om te oefenen onder de begeleiding van een topdocente. Wil je deze cursus liever binnen het comfort van je eigen huis volgen? Dan staat er bij Wellness Academie ook een Online Training Shantala Babymassage voor je klaar met praktische instructievideo’s. Je kunt tijdens deze online cursus altijd contact opnemen met je docente voor vragen en feedback!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie