Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom wimperextensions zetten vakwerk is!

21 juni 2021 | Schoonheidszorg
Waarom wimperextensions zetten vakwerk is!

Wie droomt er niet van lange en mooi gekrulde wimpers? Ze zorgen voor een onweerstaanbare oogopslag. Je wordt er niet zomaar elke ochtend mee wakker. Om dit resultaat te krijgen, moet je eerst met een wimperkruller en mascara in de weer. Wat een gedoe! Hoe vaak lukt het niet om je wimpers perfect te krijgen? Of wat dacht je van die vervelende strookjes nepwimpers? Wat een ellende. Ontdek hier waarom wimperextensions zetten vakwerk is en hoe jij het vak van wimperstyliste kunt leren!

Het geheim van professionele wimperextensions

Professionele wimperextensions zijn wimperextensions die haartje voor haartje aangebracht worden. Het ‘geheim’ hiervan is dat er op elk natuurlijk wimperhaartje met wimperlijm één wimperextension wordt aangebracht. Je kunt zelf de kleur, lengte en de soort krul bepalen voor deze wimperextensions, zodat er verschillende effecten mogelijk zijn; van heel naturel tot expressief. Deze behandeling kun je onmogelijk thuis op jezelf uitvoeren, want het vraagt om uiterste precisie, techniek en vakkennis. Het resultaat van het laten zetten van deze professionele wimperextensions is dan ook prachtig én je hebt er weken plezier van. Je hoeft niet bang te zijn voor ongemakkelijke wimperblunders, zoals strookjes wimpers die ineens loslaten!

Leer de one-by-one wimperextensions techniek

De techniek die we hierboven bespreken, heet de one-by-one wimperextensions techniek. Wist je dat je per oog zo’n 200 wimperhaartjes hebt? Ongeveer 90 van deze haartjes zijn de langere wimperhaartjes waarop de afzonderlijke wimperextensions worden bevestigd. Dat is een hele klus. In de Cursus Wimperextensions van Wellness Academie leer je van een ervaren wimperstyliste de fijne kneepjes van dit vak. Het vergt veel oefenen, techniek en nauwkeurigheid. Wees gerust, iedereen kan het leren! Ook ontwikkel je in deze cursus een professionele kijk op wimpers. Wat voor soort wimperextensions passen bij de klant? Welke lengte, kleur of krul is de beste keuze? Met deze methode creëer je voor iedereen de perfecte oogopslag.

Bij vakwerk horen professionele beauty producten

In deze cursus wimperextensions wordt ook uitgebreid ingegaan op de benodigdheden. Je leert waar je op moet letten bij het kiezen van het merk en de soort wimperextensions. Zo is het essentieel dat de wimperextensions zacht en flexibel zijn voor een optimaal draaggemak. Hierdoor zullen ze ook niet snel uitvallen en heeft je klant er 3 tot 6 weken plezier van. De natuurlijke wimpers vallen na enkele weken uit en nemen daarbij dus de wimperextensions met zich mee. Doordat dit echter wimpertje voor wimpertje gaat, valt dit nauwelijks op. Verder leer je om een speciale wimperlijm te gebruiken, die veilig is om in het gelaat te gebruiken. De lijm is heel licht en vrijwel net zo flexibel als de wimpers. Ook dit draagt bij aan het draagcomfort.

Ontdek hier de Cursus Wimperextensions van Wellness Academie

De cursus wimperextensions van Wellness Academie is een tweedaagse opleiding waarin je in kleine groepjes les krijgt van een topdocente. Alles wat je moet weten over wimperextensions om deze behandeling als een pro uit te voeren komt aan bod. Tijdens de lessen is er voldoende mogelijkheid om de technieken te oefenen en deze volledig in de vingers te krijgen. De volgende onderwerpen komen tijdens de lessen aan de orde:

 • Wat zijn one-by-one wimperextensions?
 • Soorten, maten, kleuren en soorten krul
 • Wat zijn de toepassingsmogelijkheden?
 • De benodigdheden voor de behandeling
 • Salonhygiëne en veilig werken
 • Technieken oefenen onder de beste begeleiding

Schrijf je hier meteen online in voor de Cursus Wimperextensions op een van onze 10 opleidingslocaties in Nederland en België. Studeer je liever thuis? Dan kun je ook onze Online Training Wimperextensions volgen met praktische instructievideo’s en een topdocente die via de digitale weg voor je klaarstaat! Na afloop ontvang je een certificaat en kun je direct als professional in de praktijk aan de slag!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie