* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat wordt er bedoeld met anti-aging huidverzorging?

25 april 2022 | Schoonheidszorg
Wat wordt er bedoeld met anti-aging huidverzorging?

‘Anti-aging huidverzorging’ is een begrip dat je momenteel in de beauty wereld en in beauty salons veel tegenkomt. Maar wat wordt er precies mee bedoeld? En hoe leg jij als schoonheidsspecialist aan je klanten uit wat je hieronder verstaat en welke behandelingen hieronder vallen? We vertellen je er graag meer over en we gaan in op hoe je je als beauty professional kunt profileren als expert op dit vlak! Lees hier gauw meer!

Anti-aging huidverzorging; is dat wel mogelijk?

‘Anti’ komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘tegen’ en ‘aging’ is Engels voor ‘veroudering’. Kort gezegd, gaat het dus om huidverzorging gericht op het tegengaan van veroudering. Toch is dat eigenlijk niet helemaal correct, want dat is niet mogelijk. Het natuurlijk proces van veroudering van het lichaam en in het bijzonder dat van de huid, kunnen we niet tegengaan. Wat wel mogelijk is, is dat je als schoonheidsspecialist meehelpt om dit proces te vertragen. Dat doe je door de juiste behandelingen aan te bieden, de beste producten te gebruiken en door je klanten optimaal te adviseren. Daarvoor is het belangrijk om meer te weten over de factoren, die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering.

Factoren die huidveroudering veroorzaken

We kunnen een onderscheid maken tussen twee factoren die invloed hebben op hoe snel en de mate waarin de symptomen van huidveroudering verschijnen. Die factoren zijn erfelijke factoren en externe factoren. Voorbeelden van tekenen van huidveroudering zijn o.a.:

 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Droge en dunne huid
 • Pigmentvlekken
 • Huidverslapping
 • Doffe teint

Je kunt geen tot weinig invloed uitoefenen op erfelijke factoren. Wanneer we het hebben over de externe factoren die huidveroudering in de hand werken, dan zijn er wat meer dingen die je hiertegen kunt doen. Denk bij externe factoren onder meer aan: overmatige blootstelling aan de zon, roken, alcohol, te weinig nachtrust en ongezonde voeding. Kortom, dit heeft vooral te maken met levensstijl. We leren je er graag nog veel meer over in onze Opleiding Skin Expert!

Wist je dat huidveroudering begint vanaf je 25 stelevensjaar, maar dat de effecten hiervan doorgaans pas vanaf je 35ste zichtbaar worden?

Het magische woord in anti-aging huidverzorging; ‘collageen’

Wie zich verdiept in anti-aging huidverzorging zal regelmatig op de term ‘collageen’ stuiten, vaak in combinatie met elastine en hyaluronzuur. Collageen is een essentieel lijmvormend eiwit van het bindweefsel dat de huid zijn stevigheid geeft. Ook elastine is een onderdeel van het bindweefsel en zorgt voor elasticiteit. Hyaluronzuur reguleert het vochtgehalte in de huid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Met het ouder worden neemt de productie van deze belangrijke stofjes in de huid af, waardoor beetje bij beetje de tekenen van het ouder worden zichtbaar worden. Een proces dat onder invloed van bovenstaande externe factoren versneld kan worden! Maar wat kun je hier als schoonheidsspecialiste tegen doen?

Anti-aging huidverzorging: welke behandelingen zijn er?

Met anti-aging huidverzorging kun je huidveroudering niet tegengaan, maar je kunt wel het proces vertragen. Bij Wellness Academie kun je diverse behandelingen leren, die gericht zijn op het bevorderen van de aanmaak van collageen en elastine. Ze stimuleren de huidvernieuwing, waardoor de ouder wordende huid in optimale staat wordt gehouden.

Een voorbeeld van een anti-aging behandeling is een fruitzuurpeeling voor een gelijkmatige huidvernieuwing, het verminderen van fijne lijntjes, een doffe teint en pigmentvlekjes. Ook microneedling zorgt voor een stevigere, soepelere en egalere huid. Of wat dacht je van bindweefselmassage voor het gelaat? Dit zijn pittige gezichtsmassages die inwerken op de diepere huidlagen voor het stimuleren van de collageen aanmaak en het optimaliseren van de bloedcirculatie.

Bij Wellness Academie vind je een breed scala aan cursussen, waarin je beauty behandelingen leert, die onder de noemer ‘anti-aging huidverzorging’ vallen. Bekijk hier het complete overzicht aan Beauty Opleidingen en Cursussen.

Tip: huidverzorging met cosmeceuticals en nutricosmetics

Voor het vertragen van het proces van huidveroudering en het optimaal ondersteunen van de huid, zijn vooral ook de ingrediënten in cosmetica essentieel. Er is binnen de beauty branche steeds meer aandacht voor het gebruik van ‘cosmeceuticals’ in anti-aging huidverzorging. Dit zijn beauty producten met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen, die echt iets voor de huid kunnen betekenen. Daarnaast verdiepen beauty professionals zich ook steeds meer in hoe gezonde voeding en suppletie de huid kunnen ondersteunen. Binnen die context kom je steeds vaker de term ‘nutricosmetics’ tegen. Wist je bovendien dat Wellness Academie deze twee verenigd heeft binnen een interessante bijscholing voor schoonheidsspecialisten? Ontdek hier de Cursus Cosmeceuticals/Nutricosmetics Specialisatie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie