* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de haartrends voor 2016?

23 maart 2016
Wat zijn de haartrends voor 2016?

Wil je inspiratie opdoen voor nieuwe kapsels, bekijk dan hier enkele populaire haartrends voor 2016, die we afgekeken hebben van de catwalks en van vooraanstaande hairstylisten. Het is niet altijd gemakkelijk om zelf thuis bepaalde looks na te maken. Maar daar is wat aan te doen! Je volgt gewoon een cursus hairstyling van Wellness Academie of je schrijft je in voor de kappersopleiding! Je krijgt les van de beste docenten en al doende leer je!

Bronde look met babylights

Een haartrend die al eerder zijn intrede deed, maar die in 2016 populair blijft is de bronde-look. Nee geen spelfout, maar een mix van kastanjekleuren en blondtinten. De bestaande trend kent wel een nieuwe twist; de highlights moeten nog subtieler zijn. De professionals spreken ook wel over ‘babylights’. De verschillende kleurtinten moeten als het ware in elkaar vervagen. Wil je deze hair trend ook eens uitproberen, dan kun je voor het uitvoeren van deze techniek speciale haarverfkwasten kopen; Redkin heeft bijvoorbeeld speciaal voor deze trend een blur-brush ontwikkeld. Dus onthoud goed: hoe fijner de highlights, hoe beter! Wil je leren om op een professionele wijze haarkleuringen uit te voeren? Schrijf je dan in voor onze Kappersopleiding in Hasselt! 

Opsteekkapsel geïnspireerd op de mohawk

Wil je een professionele haistylist worden, laat je dan inspireren door de beste professionals. Ken je de bekende hairstylist James Pecis al? Dit is beslist een naam om in de gaten te houden vanwege zijn creatieve en vernieuwende kapsels. Tijdens de fashion show van Costume National wist hij onlangs een verrassend tomboy kapsel te creëren met een mohawk karakter. De mohawk werd gemaakt door bovenop het hoofd secties van het haar met elkaar te verdraaien en midden op het hoofd vast te zetten. Een ander belangrijk element is een slordige lange en piekerige pony. Bekijk hieronder de video:

https://youtu.be/1FvTCg18iGk

Na de Cursus Hairstyling in Hasselt ben je klaar om zelf als professionele hairstylist creatieve kapsels te creëren!

Ontdek de lage zijscheiding

Wat moet je nu toch weer aan met je lange haren? Geen tijd om veel tijd aan je kapsel te besteden? Dan is een ‘lage zijscheiding’ een van de beste ‘geheimen’ om toch vlot een mooie glamorous look te creëren. Dit is vooral een goede tips voor mensen die graag hun dunne haren wat voller willen laten lijken. Door de lage zijscheiding heb je in ieder geval altijd aan één kant van het gezicht een mooie volle bos haar. Daarnaast is het ook een goede tip voor mensen die opvallend veel asymmetrie in het gezicht hebben. Een zijscheiding is ook nog eens gemakkelijk te realiseren. Eerst föhn je het haar steil en maak je een lage zijscheiding. Leg het haar over het voorhoofd naar de andere kant van het hoofd. Hier zet je het haar eventueel met een schuifspeld vast achter het oor.

Wat zijn de mannenkapsels voor 2016?

Terwijl de nieuwste dameskapsels altijd breed uitgemeten worden in de media, mogen we ook zeker de nieuwste mannenkapsels niet vergeten. Mannen gaan vaker dan ooit naar de kapper, niet alleen voor een eenvoudige knipbeurt, maar voor een nieuwe look. Vooral de vernieuwde populariteit van de barbier heeft hieraan meegewerkt. Afgelopen tijd was vooral de pompadour, een achterovergekamde kuif, een hit onder de mannenkapsels. In 2016 mag deze wat ‘slordiger en nonchalanter’, dus niet strak en glad achterovergekamd maar met eigenwijze pieken en meer textuur. Een andere haartrend voor mannen in 2016 is halflang haar tot aan de kaaklijn in de vorm van een bobkapsel. Bekijk hier een voorbeeld van een bobkapsel voor mannen.

Bekijk hier alle Haartooi Opleidingen van Wellness Academie in Hasselt!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie