Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de nageltrends in 2016?

31 maart 2016
Wat zijn de nageltrends in 2016?

We ontdekten allerlei bijzondere nieuwe nageltrends die dit jaar de boventoon gaan voeren in de nagelstyling branche. Wat dacht je bijvoorbeeld van pom-pom nagels? Of van het combineren van nail art met juwelen? Ook dunne minimalistische lijntjes voor een rustige en frisse look zijn in de mode. En welke nagelvormen zijn de komende maanden helemaal ‘in’? Lees hier meer over de nageltrends in 2016.

Pom-pom manicure

De laatste tijd zien we steeds vaker dat nagels textuur krijgen, zoals bij de sandicure of de furry nail trend. De pom-pom nagels als nagelstyling concept past dan ook helemaal binnen deze lijn. In de Verenigde Staten en in Korea is de pompom manicure al een echte hit. Je kunt de pompoms in allerlei kleuren krijgen en binnen allerlei soorten nagelstyling concepten toevoegen voor een vrolijk en kleurig effect. Een voordeel van de pompom manicure is dat het heel gemakkelijk te realiseren is. Breng wat nagellijm aan op de topcoat nagellak en druk de pompom erop. Bekijk hier enkele voorbeelden van de pom-pom manicure.

Nail art en juwelen

Nail art is de laatste jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Het is een onmisbaar onderdeel geworden van elke beauty look. De nagels worden soms vergeleken met een accessoire als een handtas of hoe vaak hoor je niet dat de nagels iemands visitekaartje zijn. Maar het kan nog ‘gekker’: je nagels als juweeltjes door ze te versieren met juwelen. Dit jaar mag je hierin helemaal losgaan door juwelen te integreren in je nail art design zowel op de vrije rand van de nagels als op het nagelbed. Voeg juwelen, kettinkjes en steentjes toe. Inspiratie nodig? Wat dacht je van dit voorbeeld van nail art met juwelen?

Nagelstyling met minimalistische lijntjes

Misschien hoeft het voor jou helemaal niet zo uitbundig en ben je op zoek naar een subtielere nageltrend? Dan zal deze nieuwe trend met fijne, minimalistische lijntjes je vast aanspreken. We hebben dit nagel concept al enkele keren op de catwalk gespot. Het gaat om nagels in één kleur die volledig omrand worden met een dun lijntje. Het geeft een rustig beeld, vooral als je een transparante nagellak gebruikt met witte randjes, zoals in dit voorbeeld. Je kunt uiteraard ook andere kleuren nagellak gebruiken en de kleur afstemmen op de kleding- en/of make-up kleur.

Populaire nagelvormen en -lengtes in 2016

Een populaire nagelvorm op dit moment zijn lange rechthoekige nagelvormen, die ook wel coffin nails worden genoemd vanwege de gelijkenis met de vorm van een doodskist. Een van de pioniers van deze nagelvorm is Kylie Jenner. Al veel nagelstylisten bestempelen deze nagelvorm als dé nagelvorm van 2016. Deze nagelvorm vraagt wel om veel onderhoud. Houd je meer van kortere nagels met minder onderhoud, dan kom je er dit jaar ook goed vanaf. Want dit jaar mogen ook de natuurlijke nagellengtes er volgens de trendwatchers gewoon zijn. Bekijk hier voorbeelden van coffin nails.

Opleiding nagelstyliste

Leer om zelf de mooiste nagelstyling concepten te realiseren met onze Opleiding Nagelstyliste en wordt een trendsetter binnen de branche. De opleiding nagelstyliste wordt geven op onze campussen in Hasselt, Antwerpen en Amsterdam.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie