Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De belangrijkste make-up trends voor 2015!

19 februari 2015
De belangrijkste make-up trends voor 2015!

Nog even wachten en dan breekt de lente weer aan; een inspirerend seizoen waarin veel mensen zich graag een nieuwe en frisse look aanmeten! Daar kun je als visagiste mooi op inspringen door je nu alvast te verdiepen in de nieuwste make-up trends voor 2015. Dan kun je straks jouw klanten verrassen met de mooiste, verbluffende lente looks. Lees hier met ons mee en doe inspiratie op!

Geef de huid een transparante look

Veel trends voor 2015 zijn een voortzetting van de trends die we in 2014 ook al zagen. Zo is ook dit jaar een transparante huid de norm. Het devies van de professionele visagisten is: gebruik zo min mogelijk foundation! Laat de natuurlijke huid zo goed mogelijk tot zijn recht komen door hem niet te verstoppen onder een dikke laag foundation. Gebruik eventueel een klein beetje foundation om oneffenheden weg te werken of nog beter; gebruik primers of natuurlijke crèmes en oliën.

Al ooit gehoord van Twiggy eyes?

Dan wordt het nu tijd, want dit is volgens veel experts dé make-up trend voor 2015! Met de Twiggy look gaan we terug naar de jaren ’60 met een geaccentueerde oogmake-up. Breng zwarte eyeliner aan rondom de ogen en gebruik donkere oogschaduw voor het bewegende deel van het ooglid en op de wimperrand. Krul daarna goed de wimpers. Vervolgens breng je zwarte mascara in meerdere laagjes dik aan. Heeft je klant korte wimpers, gebruik dan wimperextensions. Geen ervaring met wimperextensions? Schrijf je dan snel in voor de Cursus Wimperextensions!

Zorg voor bushy wenkbrauwen

De trend van borstelige en volle wenkbrauwen blijft nog even voortduren. De wenkbrauwen mogen dik aangezet worden en goed aanwezig zijn. Laat je eens inspireren door de looks van Cara Delevingne, hét icoon van deze make-up trend. Het betekent niet dat je het pincet opzij kan leggen, het is wel van belang dat je de wenkbrauwen mooi in vorm brengt, maar zonder al te veel haartjes weg te halen. Heeft je klant dunne wenkbrauwen of missen er hier en daar wat haartjes, teken ze dan bij met een wenkbrauwpotlood. Vermijd in ieder geval harde lijnen in de wenkbrauwvormen.

Felle kleuren oogmake-up

In de lente en zomer van 2015 zijn felle kleuren oogschaduw anno de jaren ’90 weer helemaal hip, maar met als extra nuance dat je de felle kleur niet alleen op het bovenooglid aanbrengt, maar ook onder het oog. Een van de trendkleuren is felblauw, maar andere felle kleuren mogen natuurlijk ook. Denk aan kleuren als rood, oranje en felroze.

Nude lippen of de bekende rode lippenstift

De trend voor 2015 op het gebied van lipmake-up is de nude-look. Gebruik alleen een transparante of lichtgekleurde lipgloss. Dit is vooral een aanrader wanneer je opvallende oogmake-up gebruikt. Hoewel nude lippen de boventoon voeren, zal de rode lippenstift nooit van het toneel verdwijnen. Ook dit jaar mag je gewoon de lippen opmaken met een sensueel rode lippenstift!

Ben je nog geen professionele visagiste? En zou je graag dit boeiende vak helemaal meester willen worden? Schrijf je dan in voor de Opleiding Visagiste van de Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie