Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke massage kan mijn klachten verhelpen?

28 februari 2017 | Massage & Therapieën
Welke massage kan mijn klachten verhelpen?

Er zijn vele massagesoorten; enkele namen heb je vast al eens voorbij horen komen. Maar wat houden ze precies in? En voor wie zijn ze geschikt? En vooral: welke massage is nu het meest geschikt voor mij? Een vraag waar veel mensen die weleens een massagebehandeling willen uitproberen mee rondlopen. We schijnen hier het licht op 5 veelvoorkomende klachten en geven advies over welke massage hiervoor een oplossing kan bieden. Misschien herken je jezelf wel in één van deze situaties.

1. Je bent toe aan vakantie in een exotisch oord

Oftewel; je voelt je uitgeblust. Je hebt te veel hooi op je vork genomen en hunkert naar vakantie. Er is één grote ‘maar’, die welverdiende vakantie is nog erg ver weg of is gewoonweg niet mogelijk. Dan kan een lomi lomi samudra massage uitkomst bieden. Deze massage, afkomstig uit Hawaii, doet je denken aan het ritme van golven van een kalme oceaan. De uitvoering van deze massage lijkt wel op een dansritueel. De vloeiende en ritmische bewegingen laten je helemaal wegdromen. Lichaam en geest komen tot rust. De massage voedt je levenskracht, versterkt je immuunsysteem en verbetert tevens de conditie van je huid. Na afloop voel je je weer als herboren. Meer weten? Bekijk ook eens onze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage.

2. Je hebt vaak last van spanningshoofdpijn

Stress; het is een veelgehoord probleem. Veeleisende werkgevers, een druk gezinsleven, sociale verplichtingen; het is niet gemakkelijk om aan alle eisen en verwachtingen van de mensen in je omgeving te voldoen. Maar ook door onverwachte tegenslagen, trauma’s en andere moeilijkheden kan je stressniveau stijgen. Stress manifesteert zich vaak in een verkrampte houding; vooral de rug-, schouder- en nekspieren hebben hieronder te lijden. En dit kan vervolgens voor spanningshoofdpijn zorgen. Een klassieke ontspanningsmassage waarbij je hele lichaam van top tot teen wordt gemasseerd is dan een aanrader. Sta jezelf toe om je in de watten te laten leggen. Je zult zien dat je vlug minder last hebt van spanningshoofdpijn. Of leer zelf massages geven in onze Cursus Ontspanningsmassage.

3. Niets loopt de laatste tijd zoals jij wenst

Je kent het vast wel; als er één ding mis gaat, gaat ineens alles mis. Zo werkt het in ons lichaam vaak ook. Volgens de traditionele Chinese geneeskunst staat alles met elkaar in verbinding. Lichaam en geest kunnen niet los gezien worden van elkaar. Als er ergens in het lichaam een blokkade ontstaat, leidt dit ook tot problemen in andere delen van het lichaam. De traditionele Chinese geneeskunst gaat ervanuit dat de levensenergie qi vrijelijk door het lichaam moet kunnen stromen voor een goede balans. Dit is de basis voor een goede gezondheid. De levensenergie stroomt langs de meridianen en acupunten. Een tui-na therapeut kan blokkades in de levensenergie opsporen en deze met drukpuntmassage verhelpen. Loopt de laatste tijd niets zoals jij wenst, dan kan een tui-na massage je helpen weer in balans te komen. Lees hier meer over onze Cursus Tui-Na.

4. Je hebt spierpijn na lichamelijke inspanning

Spierpijn is een vervelende zeurende pijn, die ontstaat na inspanning. Misschien heb je je spieren overbelast toen je bij de eerste voorjaarszon te fanatiek in de tuin bent gaan werken of heb je misschien net een zware verhuizing achter de rug? Het kan ook zijn dat je bent begonnen met sporten en je wel wat ondersteuning en motivatie van een sportmasseur kunt gebruiken. Ook ervaren sporters die steeds meer van hun lichaam vragen, hebben veel baat hebben bij een regelmatige sportmassage. Sportmassage helpt de spieren om weer te ontspannen, om goed te herstellen en om ze nog sterker te maken. Daarnaast biedt het ook op geestelijk vlak een heerlijk moment van ontspanning. Volg onze Cursus Sportmassage om zelf sportmassages te leren geven. Je kunt ook de complete Sportmasseur Opleiding volgen!

5. Je houdt veel vocht vast

Heel wat mensen hebben last van vochtophopingen (oedeem); vooral in de voeten en onderbenen. Deze klachten verergeren vaak na inspanning en bij warm weer. Het is een teken dat het lymfestelsel niet optimaal functioneert. Soms ligt er een onderliggende ziekte aan ten grondslag en ook tijdens de zwangerschap komt oedeem veel voor. Het lymfestelsel is ontzettend belangrijk voor het zuiveren van ons lichaam en het goed functioneren van ons afweersysteem. De manuele lymfedrainage is een ideale massagevorm om de werking van het lymfesysteem te bevorderen. Het is een hele zachte en subtiele massagevorm, die daardoor ook heel ontspannend werkt. Het is daarnaast ook een goede massage voor het verbeteren van huidproblemen als acne en eczeem. Hier vind je meer informatie over de Cursus Manuele Lymfedrainage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie