Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wenkbrauw make-up tip: ‘Dragon brows’

9 mei 2017 | Visagie
Wenkbrauw make-up tip: ‘Dragon brows’

Tot voor kort was het opmaken van je wenkbrauwen een simpel klusje. Je deed waarschijnlijk niet veel meer dan je wenkbrauwen shapen met een pincetje of je stapte daarvoor naar een professionele schoonheidsspecialiste of visagiste. Thuis was een wenkbrauwpotloodje genoeg, om hier en daar je wenkbrauwen wat op te vullen of bij te tekenen. Vandaag de dag is dat wel anders! Laat al je creativiteit op het gebied van make-up maar los op je wenkbrauwen. Ken je de ‘dragon brows’ al?! 

Wenkbrauw make-up in the spotlight

Creatieve wenkbrauw make-up is een ware hype. Dat komt omdat binnen de beauty wereld de laatste tijd veel focus ligt op het vormgeven en opmaken van de wenkbrauwen. Wenkbrauwen mogen vol en dik zijn, zodat je er veel mee kan. We zagen onder meer diverse nieuwe technieken verschijnen voor het mooier maken van de wenkbrauwen, zoals microblading en 3D wenkbrauwextensions in navolging op de wimperextensions. Wil je hier meer over weten? Wellness Academie is thuis op alle fronten en biedt zowel een Cursus Wimperextensions als een Cursus 3D Wenkbrauwextensions en een Cursus Microblading aan! 

Creatieve wenkbrauw make-up

Bovengenoemde technieken hebben doorgaans het doel om de wenkbrauwen mooi vorm te geven en een volle uitstraling te geven, maar wel op een natuurlijke manier. De focus op de wenkbrauw make-up gaat binnen de beauty wereld echter nog een stapje verder. We zien ook steeds vaker nieuwe bizarre en creatieve wenkbrauw make-up opduiken. Visagisten en make-up artists slaan aan het experimenten en presenteren hun nieuwe ideeën via online kanalen als Instagram en Pinterest. Eerder spraken we al over de ‘veren wenkbrauwen’. De volgende uitspatting op het gebied van wenkbrauw make-up is ‘dragon brows’. 

Lees ook: Veren wenkbrauwen als nieuwe make-up trend

Ken je de dragon brows al?

De dragon brows zijn gemakkelijk zelf te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een klein wenkbrauwborsteltje en wat wenkbrauwgel. Borstel je wenkbrauw in kleine piekjes en zorg dat ze goed blijven zitten met wat gel. Je wenkbrauwen doen nu denken aan de staart van een draak. Misschien geen alledaagse look, maar wel leuk voor een uitbundige make-up look tijdens een feestje, carnaval of Halloween. De foto’s van de dragon brows, gecreëerd door make-up artist Harlibi, werden wereldwijd snel opgepakt door de media. Iets voor jou?

Bron: Instagram Harlibi

Een passie voor make-up?

Ben je voortdurend op zoek naar nieuwe inspiratie op het gebied van make-up? Houd je ervan om te experimenteren en nieuwe make-up looks uit te proberen en te verzinnen? Volg je alle make-up nieuwtjes op de voet? Dan is onze Opleiding Make-up Artist in Amsterdam, Antwerpen, Gent of Hasselt echt iets voor jou. Of wil je je misschien verder specialiseren in wenkbrauw make-up? Dan kunnen we je onze specialisatieopleiding de Opleiding Brow Expert in Amsterdam en Hasselt aanraden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie