• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wist je dat 1 april een goede dag is tegen stress?

1 april 2024
Wist je dat 1 april een goede dag is tegen stress?

“1 april!” Laat je vandaag niet voor de gek houden! Of misschien liever juist wel! Lekker lachen werkt namelijk heerlijk bevrijdend. Een goede grap is een geweldige remedie tegen stress en spanningen. Humor is dan ook een krachtige tool, die we allemaal binnen handbereik hebben om stress te bestrijden. Ja, je leest het goed, lachen is niet alleen leuk, maar het is ook nog eens goed voor je welzijn! Wist je dat de effecten van lachen overeenkomen met die van massage!? Bij Wellness Academie tref je experts in het bestrijden van stress en spanningen! We vertellen je er hier graag meer over!

1 april: een goede grap is altijd een goed idee!

Hoewel 1 april bij uitstek de dag van de grap is, is het een goed idee om humor in je leven serieus te nemen. Wanneer we lachen komen er namelijk stofjes in ons lichaam vrij, die bekendstaan als endorfines en die ons een gevoel van geluk en welzijn geven. Deze endorfines werken als natuurlijke pijnstillers en helpen om stress te verminderen. Daarbij brengt lachen ook fysieke voordelen met zich mee. Het bevordert namelijk de bloedcirculatie, ontspant de spieren en vermindert de algehele spanning in je lichaam. Daardoor ga je ook nog eens stralen! Een gezonde dosis humor en voldoende lachen is dus een serieuze business! Voel je je gestrest, neem dan een pauze, kijk naar een grappige film, lees een komisch boek of breng tijd door met mensen waarvan je weet dat ze je aan het lachen maken!

Lachen en massage hebben veel overeenkomsten

Je zou het misschien niet denken, maar lachen en massage hebben veel overeenkomsten. Net als bij lachen komen er ook bij massage “feel-good” hormonen vrij, zoals endorfine. Bij massage komt ook oxytocine vrij, dat we het “knuffelhormoon” noemen. Deze stofjes zorgen ervoor dat je je ontspannen en lekker in je vel voelt. Een bekend effect van massage, zoals je leert in onze cursus ontspanningsmassage of de cursus sportmassage, is dat de spanning in de spieren wordt verminderd.

Net zoals lachen het lichaam in beweging zet, zorgen ook de strijkende en knedende bewegingen van massage ervoor dat de bloedcirculatie wordt bevorderd. Ook hebben lachen en massage een positieve uitwerking op het parasympathisch zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het ontspannings- en herstelproces van ons lichaam. Kies je vandaag voor een goede 1 april grap of boek je liever een massage?

Lees ook: 3 verrassende effecten van massage

Nieuwsgierig naar het menselijk lichaam en welzijn?

Ben je ook nieuwsgierig naar de werking van het menselijk lichaam? Zou je graag ook een rol spelen in het bevorderen van het welzijn van mensen en niet alleen met een goede grap op 1 april? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres om je carrière in de wellness branche een vliegende start te geven. Aan de basis van diverse massageopleidingen staat onze cursus anatomie, pathologie en fysiologie. Deze module vormt bijvoorbeeld een onderdeel van onze opleiding massagetherapeut, de opleiding sportmasseur of de opleiding massagoloog. Alle opleidingen bieden naast een theoretisch fundament veel praktijklessen, waarin je uitgebreid de betreffende massagetechnieken gaat oefenen. Dit alles onder de deskundige begeleiding van je docent.

Ontdek de wereld van ontspanning en welzijn bij Wellness Academie

Kortom, bij Wellness Academie staan we voor je klaar om je te verwelkomen in de wereld van ontspanning. We nemen welzijn en ontspanning serieus, als een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. We nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen bij ons opleidingsinstituut op een van onze info-avonden op onze locaties door heel Nederland en België. Hier vind je een overzicht van de data van onze info-avonden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie