• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Wonderdoek die alle make-up verwijdert?

7 oktober 2016 | Schoonheidszorg
Wonderdoek die alle make-up verwijdert?

Wat kies jij? Wattenschijfjes en een zorgvuldig uitgekozen make-up remover die bij je huidtype past of gewoon een knalroze en lekker zachte reinigingsdoek? De keuze lijkt simpel. De nieuwe W7 It’s Magic make-up remover cloth ziet er ideaal uit. Maar is het ook echt een wonderdoek die al je make-up in een handomdraai verwijdert?

Is it Magic?

‘Het lijkt wel een groot roze maandverband’, de populaire beauty blogger Vera Camilla is duidelijk niet direct overtuigd als ze de verpakking openmaakt van de W7 It’s Magic Make Up Remover Cloth. Met een gevoelige huid en een vertrouwd reinigingsritueel (ze zweert bij een mix van olie en water), kan ze haar sceptische houding nauwelijks verbergen. Want kan een polyester doek van rond de € 6 van het Britse budget cosmeticamerk W7 op tegen haar zorgvuldig gekozen reinigingsolie?!

Huidreiniging is toch complex?

Wij begrijpen Vera Camilla goed. Het goed reinigen van de huid is complex. Ieder huidtype heeft andere behoeftes en vraagt om een eigen make-up remover. Niet voor niets besteden wij tijdens onze Cursus Gelaatsverzorging ruimschoots aandacht aan het selecteren van de juiste reinigingsproducten voor elke huid. Dus hoe kan dit allemaal in één knalroze doekje zitten? Een concept dat overigens ook door andere cosmeticamerken op de markt is gebracht. Onder ander door Lamazuna, die een ecologische variant op de markt bracht (€14,95 per 10 stuks).

Geen doorsnee reinigingsdoekje

Bovendien leken dermatologen en schoonheidsspecialisten het er altijd over eens: reinigingsdoekjes zijn een no go. Veel reinigingsdoekjes die je in de winkel vindt zitten vol met (al dan niet chemische) ingrediënten die achterblijven op je huid. Tegelijkertijd hebben reinigingsdoekjes de nare eigenschap om niet vochtig genoeg te zijn. Een schurend doekje over een kwetsbare huid kan een flinke irritatie opwekken. De reinigingsdoek vanW7 It’s Magic lijkt echter anders te zijn. Hier zijn voor zover wij kunnen zien geen chemische ingrediënten aan toegevoegd. En zolang je de bijgeleverde gebruiksaanwijzing goed volgt en je de doek goed vochtig maakt onder de lauwwarme kraan, zal het niet snel schuren. Vera Camilla laat zien hoe ze haar make-up verwijdert, zonder keihard te boenen of te schrobben. Een milde ronddraaiende beweging lijkt genoeg te zijn.

Een wonderdoek die alle make-up verwijdert?

Moeten we als professionele schoonheidsspecialistes massaal over op de W7 It’s Magic Make Up Remover Cloth? Kunnen we nu allemaal overstappen op deze wonderdoek die alle make-up verwijdert? Na het zien van Vera Camilla’s review zijn we nog niet helemaal overtuigd. Ze vertelt hoe, in tegenstelling tot wat er op de verpakking staat, de doek na gebruik niet te reinigen valt met enkel water. Wanneer je de doek na elk gebruik grondig met zeep reinigt, zoals zij dit doet, gaat een stukje van de praktische winst verloren. Bovendien is het oppassen geblazen met het kiezen van het type zeep dat je gebruikt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat die schone doek na een paar keer gebruiken alsnog vol zit met ingrediënten die je liever niet op je gezicht hebt! En wat doet het met de huid als je deze doek een lange tijd gebruikt? Daar hebben we nog geen duidelijkheid over.

Lees meer over de belangrijkste aandachtspunten voor het selecteren van de beste make-up reiniger in ons artikel: ‘Tips voor het verwijderen van make-up’.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie