Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Zo zorg je voor een stralende huid met kerst!

28 november 2022 | Schoonheidszorg
Zo zorg je voor een stralende huid met kerst!

Niet de dag voor kerst, maar in de weken ervoor is het nodig om in actie te komen, om te zorgen voor een stralende huid met kerst. Een stralende huid is natuurlijk niet alleen belangrijk voor de feestdagen, maar het hele jaar rond. Elk seizoen breng zo zijn uitdagingen met zich mee voor de huid en ook huidveroudering speelt een rol. Welke behandelingen mogen niet missen in beauty salons als het gaat om het krijgen van een gezonde glow? Daar weten we bij Wellness Academie alles van!

Een huid die gezien mag worden!

Als we het hebben over een huid die gezien mag worden, dan hebben we het over een huid die gezond straalt. Wist je dat het vaak niet die onvermijdbare lijntjes en rimpeltjes zijn, die iemand er ouder laten zien? We schatten mensen vaak ouder in als ze daarentegen een grauwe en doffe huid hebben. Met de jaren is het voor onze huid lastiger om dode huidcellen af te stoten, die voor een doffe uitstraling zorgen. Als dan ook de bloedcirculatie in de huid wat minder is en de huid wat droger wordt, dan gaat dit allemaal ten koste van die frisse look. Het goede nieuws is, dat je daar van alles tegen kunt doen! Een stralende huid met kerst? Dat is voor iedereen haalbaar!

Stralende huid met kerst dankzij chemische peelings

Wil je je klanten echt een dienst bewijzen? Attendeer ze er dan op dat dit bij uitstek het seizoen is van de chemische peelings! De fruitzuren die bij deze behandelingen worden gebruikt, zorgen ervoor dat de dode huidcellen moeiteloos los worden geweekt. Dit leidt er al meteen toe, dat nieuwe, frisse huid aan de oppervlakte verschijnt! Begin hier echter niet zomaar mee, maar volg eerst onze cursus fruitzuren/chemische peelings. Het is belangrijk dat je voor elke huid het juiste zuur leert te gebruiken en in de juiste concentraties. Wat je niet moet doen, is het gelaat scrubben! Dit kan de huid beschadigen en irriteren. De huid wordt snel droog. Die glow, die je zo graag tevoorschijn wilde toveren, is dan ver te zoeken.

Let op de houdbaarheid van make-up!

We willen je voor de feestdagen graag behoeden voor een veelgemaakte beauty fout. Het is voor veel mensen namelijk verleidelijk om ineens met make-up in de weer te gaan, terwijl ze dat normaal gesproken nauwelijks doen. Het kan dan gebeuren dat ze ergens diep uit de la een doosje glitter make-up halen. Vergeet niet dat make-up ook een beperkte houdbaarheid heeft. Make-up doosjes die al te lang open zijn, kunnen een broedplaats zijn voor bacteriën en schimmels. Voor je het weet, smeer je er je huid vol mee en kun je die stralende huid met kerst wel vergeten. In plaats daarvan heb je last van huidirritaties. Gebruik ook geen glitters om een grauwe huid te verhullen, want daardoor zal dit juist sneller opvallen. De focus dient op de eerste plaats op een goede huidverzorging te liggen!

Wat dacht je van een ontspannende massage?

Een stralende huid door een ontspannende lichaamsmassage te ondergaan? Daar zullen je klanten in eerste instantie even van opkijken. Maar wie kan een zalige massage weerstaan? Wist je bovendien dat veel huidproblemen veroorzaakt worden door stress en slaapproblemen? Dit brengt je uit balans en dat wordt gereflecteerd door de huid. Tel daar de kerststress nog maar eens bij op en het plaatje is compleet. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om je klanten aan te raden om in de weken voor de feestdagen een of meerdere ontspannende massages te ondergaan! In onze opleiding schoonheidsspecialiste is er dan ook aandacht voor het geven van massages. Daarnaast kun je ook een cursus ontspanningsmassage of een cursus hot stone massage volgen!

Verbeter de huidconditie met bindweefselmassage

Een andere manier om je klanten te helpen met het verkrijgen van een stralende huid, is door middel van het aanbieden van bindweefselmassage voor het gelaat. Dit zijn stevige en diep inwerkende massages, waarbij de bloedcirculatie en de stofwisseling in de huid worden bevorderd. Deze massages stimuleren ook de huidvernieuwing, waardoor de huid steviger en soepeler wordt. Met al deze positieve effecten gaat de huid stralen van gezondheid. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het een aanrader om bindweefselmassages in kuurverband aan te bieden. Wil je hier graag meer van weten? Mis dan niet onze cursus huidverbeterende massage. Bekijk hier het complete aanbod aan beauty cursussen van Wellness Academie en ontdek welke behandelingen er nog missen in jouw salon!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie