* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 veelgemaakte make-up fouten

12 april 2016
4 veelgemaakte make-up fouten

Make-up aanbrengen moeilijk? Met alle handige make-up tutorials op internet moet het toch niet zo moeilijk zijn om je mooi op maken? Professionele visagisten zien toch nog te vaak dat mensen steeds weer dezelfde fouten maken met make-up. Daarom wijden we hier een artikel aan 4 veelgemaakte make-up fouten waar professionele visagisten de kriebels van krijgen.

1. Niet goed blenden bij contouring

Je kunt het vandaag de dag bijna niet meer over make-up hebben of een beauty blog lezen zonder iets te horen of te lezen over ‘contouren’. Toch blijken de meeste mensen dit thuis niet helemaal goed te doen. Er wordt vaak gewerkt met zware crèmige foundations en concealers die veel te duidelijk laten zien dat iemand een poging heeft gedaan om te contouren. In plaats van deze zware foundations en concealers kun je beter een bronzer gebruiken op de delen van het gezicht die je meer naar de achtergrond wilt laten verdwijnen. Tip: breng de bronzer aan met een smal penseel en blend de make-up uit met een wijder penseel om alles mooier in elkaar over te laten lopen. Wanneer de contouring make-up slecht wordt geblend krijg je een onnatuurlijk effect!

2. Vergeten de lippen te verzorgen

Prachtig al die mooie, opvallende kleuren lippenstift! Het effect is echter meteen minder flatteus als de lippen niet eerst goed worden verzorgd en schilfervrij worden gemaakt. De meeste mensen denken er wel aan om hun gezichtshuid voor te bereiden op make-up door de huid goed te reinigen en te hydrateren, maar de lippen worden vaak vergeten. Bij doge en schilferige lippen kunnen de kleuren lippenstift heel anders uitpakken dan verwacht. Hoe moet het dan wel? Eigenlijk is het heel simpel, reinig de lippen met een tandenborstel met zachte ronddraaiende bewegingen om de schilfers te verwijderen. Hydrateer de lippen dagelijks, overdag en ’s nachts, met een hydraterende lippenbalsem.

3. Te lichte concealer aanbrengen op wallen

Een veelgemaakte make-up fout volgens professionele visagisten is dat veel vrouwen de wallen onder hun ogen verbergen met te lichte concealer. Wanneer je een te lichte concealer gebruikt, verberg je de wallen niet, maar verander je alleen de kleur van die vervelende cirkels onder je ogen van te donker naar te licht. Hierdoor lijkt het net alsof je in de zon hebt gelopen met een zonnebril op. De concealer dient maar één tintje lichter te zijn dan de foundation. Verder is het belangrijk dat je de concealer deppend aanbrengt en niet strijkend. Begin in de binnenooghoek en werk naar beneden toe over de rand van de wal. Daarna blend je de concealer met je wijsvinger naar boven en naar onder.

4. Overdrijven met zwarte eyeliner

Zwarte eyeliner is een product dat bijna elke vrouw wel in haar make-up koffertje heeft zitten. Helaas wordt er nog weleens overdreven met eyeliner. Een strakke streep eyeliner op de waterlijn onder het oog kan een te ‘harde’ en onnatuurlijke uitstraling geven. Ook wordt de eyeliner vaak aangebracht op de hele onderlijn, van de buitenooghoek tot in de binnenooghoek. Wanneer je het oog groter wilt laten lijken en een ‘open blik’ wilt creëren kun je beter iets voor de binnenooghoek stoppen en de eyeliner laten vervagen. Zorg ook dat je de harde zwarte lijn iets vervaagt, zodat het mooi wordt vermengd met de rest van de make-up. Alleen bij smokey eyes mag je overdrijven met zwarte eyeliner en met hardere lijnen werken, maar dit vergt professionele skills.

Opleiding Make-up artist iets voor jou?

Wil je niet alleen deze veelgemaakte make-up fouten in de toekomst voorkomen, maar wil je zelf leren om professioneel make-up aan te brengen? Dan vind je bij Wellness Academie in België en Nederland diverse Visagie Cursussen of je kunt ineens een volledige Opleiding Make-up Artist volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie