Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 detox tips voor het nieuwe jaar!

31 december 2016
4 detox tips voor het nieuwe jaar!

Nu de feestdagen weer voorbij zijn, wordt het tijd om die goede voornemens voor 2017 de kickstart te geven die ze verdienen! Of het nou een gezondere levensstijl, een paar kilootjes minder of een nieuwe look is, door te starten met een goede detox kun je er tegenaan! Met deze detox technieken stoom je jezelf (letterlijk) klaar voor het nieuwe jaar.

1. Ga voor een badkuip detox

Bij detoxen denk je al snel aan gezonde voeding en veel water drinken. Hoewel je huid hier vast en zeker een boost van zal krijgen,  kun je jouw hele lijf aan een detox onderwerpen met wat simpele huis-tuin-en-keuken ingrediënten in je badkuip. Door je huid grondig te reinigen, zal het beter in staat zijn om verzorgende producten in zich op te nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zoutbad om de vochtigheidsgraad in je huid te ondersteunen? Of een flinke dosis havermout in je bad om je huid te verzachten en te voeden? Het Amerikaanse magazine Huffington Post zette een paar bijzondere recepten voor een flinke bad-detox op een rij. Wat hun betreft kun je van de kerstdiner direct overgaan tot wat kokkerellen in de badkamer!

2. Detox-wellness-stijl: de sauna

Een saunabezoek is de ultieme manier om je huid de kans te geven om afvalstoffen eruit te zweten. Bovendien geeft het je bloedcirculatie een flinke boost. Maak van je saunabezoek de ultieme detox ervaring door je huid goed te reinigen voordat je de sauna instapt en na je bezoek een glas kokoswater te drinken. Kokoswater heeft de ideale eigenschap dat het razendsnel hydrateert en het tegelijkertijd veel vitamines, mineralen en vezels bevat. Zo ondersteun je de huid bij de herstelwerkzaamheden die een sauna-sessie in gang heeft gezet. Eet bovendien een licht en vezelrijke maaltijd ongeveer een uur voordat je de sauna instapt. Op die manier zet je jouw spijsvertering wel aan het werk maar voorkom je tegelijkertijd een te vol gevoel tijdens je sauna-sessie.

3. Boek een detox massage

Bijna alle massagetechnieken zijn er gedeeltelijk op gericht om de afvoer van afvalstoffen te stimuleren. Een zeer effectieve detox massage is de manuele lymfedrainage techniek, waarbij de werking van het lymfestelsel wordt gestimuleerd door zachte, ritmische kneedbewegingen. Het doel van deze massage is om afvalstoffen, die ontstaan in de lymfen, los te weken en op pad te sturen in de richting van het hart. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om deze afvalstoffen af te breken in plaats van vast te houden. Masseurs die de verdiepende cursus manuele lymfedrainage hebben afgerond bij de Wellness Academie, zijn in het bezit van een certificaat manuele lymfedrainage.

4. Start de dag met een detox onbijt

De ultieme detox op voedingsgebied geef je jouw lichaam door zaken als cafeïne, alcohol en geraffineerde suikers even helemaal buiten de deur te houden. Lijkt je het toch wat lastig om het nieuwe jaar te beginnen zonder die cappuccino bij je ontbijt? Kies dan voor een middenweg en geef je lichaam in ieder geval een detox start van de dag. Bijvoorbeeld met een smoothie van groene groentes. Of een vezelrijk ontbijt van havermout. Probeer het op jouw eigen voorkeuren aan te sluiten, zodat jouw detox ontbijt iets lekkers wordt in plaats van een weerzinwekkend groen goedje. Houd hierbij een paar stelregels in de gaten: je ontbijt moet vezelrijk zijn, verse groene groentes bevatten en geen toegevoegde suikers. Drink bovendien gedurende de dag extra veel water.

Ben je benieuwd hoe je anderen kunt helpen met een gezonde start van het nieuwe jaar? Volg onze cursus gelaatsverzorging en leer alles over het reinigen van de huid. Of kies voor een opleiding tot massagetherapeut en leer hoe je klanten een ontspannende  detox massage kunt geven.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie