5 aanbevolen bijscholingen voor sportmasseurs

19 maart 2016 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Heb je een opleiding sportmasseur gevolgd en wil je graag je horizon verbreden. Dan biedt Wellness Academie allerlei interessante bijscholingen die je kunnen helpen om je diensten als sportmasseur uit te breiden en om je klanten nog beter van dienst te zijn. We hebben hier 5 tips voor bijscholingen voor sportmasseurs op een rij gezet.

1. Cursus medical taping

Als sportmasseur heb je allerlei taping technieken met sporttape geleerd om het bewegingsapparaat te ondersteunen voor het voorkomen van blessures of voor het herstel van blessures. Bij medical taping ga je echter niet fixeren met tape, maar ga je juist het lichaam activeren met tape. In plaats van niet-elastische sporttape werk je met elastische tape die qua elasticiteit en gewicht overeenkomt met de huid en die een liftende werking heeft. Hiermee kun je ruimte creëren in de subcutis, wat tot drukvermindering leidt zodat de bloedcirculatie en lymfeafvoer beter werken en eventuele pijn wordt verminderd. In de cursus medical taping leer je allerlei technieken en toepassingen van medical taping. Lees hier meer over de Cursus Medical Taping.

2. Cursus hot stone massage

Als sportmasseur zul je veel mensen met spierpijn op je behandeltafel krijgen. Met ontspannende sportmassage technieken kun je de spieren helpen herstellen na inspanning. Je kunt je massages nog doeltreffender maken door ook hot stone massages aan te bieden. Warmte en massagetechnieken zijn een ideale combinatie voor het stimuleren van de bloedtoevoer naar de spieren en de afvoer van afvalstoffen uit de spieren die de spierpijn veroorzaken. Het lichaam zal daardoor sneller herstellen van inspanningen. De hot stone massage is een ware weldaad voor lichaam en geest. Het behoort tot de populairste massagevormen. Je klanten zullen deze nieuwe dienst beslist waarderen. Ontdek hier onze Cursus Hot Stone Massage.

3. Cursus triggerpoint massage

Met de cursus triggerpoint massage leer je pas echt om de vinger op de zere plek te leggen! Je leert hoe je kleine contracties in spieren kunt opsporen en behandelen. Deze contracties noemen we triggerpoints. Het gaat om kleine knoopjes in de spieren die elders in het lichaam voor pijnklachten kunnen zorgen en die als ze niet verholpen worden tot steeds meer klachten kunnen leiden. Je leert in deze cursus lokalisatiemethoden om triggerpoints te lokaliseren en massagetechnieken om ze te behandelen. Ook onderwerpen als zonale analyse van pijn, spanningsbevrijding en het toepassen van myofasciale therapie worden behandeld. Bekijk hier onze Cursus Triggerpoint Massage.

4. Cursus fibromyssage

Fibromyalgie is een aandoening waar de laatste jaren veel discussie over is, omdat niet duidelijk is wat de oorzaak is. Er werd nog weleens gezegd: ‘Het zit tussen de oren.’ Er is echter steeds meer erkenning voor deze aandoening omdat veel mensen gelijksoortige klachten hebben; spierpijn en pijn op specifieke punten verspreid over het lichaam. Andere veelgehoorde klachten zijn spierstijfheid, vermoeidheid, slaapproblemen en hoofdpijn. Veel fybromyalgie pati­ënten hebben al ontdekt dat massage een verlichtende werking heeft op hun klachten. De cursus fibromyssage is speciaal ontwikkeld om de klachten van deze patiënten nog beter aan te pakken. Kom je tijdens je werk regelmatig mensen tegen met fibromyalgie, volg dan hier onze Cursus Fibromyssage.

5. Thaise yogamassage

Wat zou je ervan denken om eens achter die massagetafel vandaan te komen en dynamischere massages te gaan geven op een massagemat op de grond? De Thaise yoga massage geeft je werk als massagetherapeut een hele andere wending, maar wel met hetzelfde doel voor ogen: het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen bevorderen. Daarbij focust de Thaise yogamassage extra op het verhogen van de flexibiliteit van het lichaam. Dit sluit perfect aan bij je doelstellingen als sportmasseur. Je leert in deze cursus om het lichaam van de ontvanger in allerlei posities te brengen in combinatie met rek- en strektechnieken en drukpuntmassage. Meer weten? Bekijk hier de Cursus Thaise Yogamassage.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Fibromyssage

  Fibromyssage is een ontspannende massage die inwerkt op de tender points om pijnklachten bij mensen met fibromyalgie te verminderen. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
 • Populair!

  Hot stone massage

  Oude rituelen herleven. Hot stone massage biedt relaxatie, verzacht spierpijn, stimuleert de bloedsomloop. Een veelgevraagde massagevorm! Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Gent
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Apeldoorn
  • Nijmegen
 • Triggerpoint massage

  Triggerpoint massage is gericht op het opsporen en behandelen van kleine contracties in spieren die chronische pijnklachten veroorzaken. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam