Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 leuke bijscholingen voor visagisten

15 maart 2016
5 leuke bijscholingen voor visagisten

Een succesvolle carrière als visagiste opbouwen? Dat betekent voortdurend de grenzen van je creativiteit opzoeken, nieuwe looks uitproberen, je laten inspireren door nieuwe trends én blijven bijleren. Alleen op die manier kun je je klanten blijven verrassen, nieuwe klanten aanspreken en zo houd je bovendien je werk voor jezelf leuk. Welke nieuwe make-up technieken of stijlen zou jij willen leren? Laat je inspireren door deze populaire visagie cursussen van Wellness Academie!

1. Cursus Special Effects FX make-up

De cursus Special Effects FX make-up is een nieuwe make-up cursus die dit jaar van start gaat bij Wellness Academie in Hasselt. Ben je als visagiste op zoek naar een echte uitdaging, dan is dit een ideale cursus voor jou. Je leert onder meer om met make-up wonden na te maken, om enge ritssluitingen ‘in de huid te zetten’ en om andere akelige special effects te creëren met make-up. Met deze technieken in de vingers kun je aan de slag als visagiste voor themafeesten, theatershows, in discotheken en clubs, voor speciale gelegenheden als Halloween of voor speciale photoshoots. Durf jij deze uitdaging aan? Lees hier meer over de Cursus Special Effects FX make-up!

2. Cursus Visagie voor de donkere huid

Hoewel we in een multiculturele samenleving leven, zien we toch dat veel visagie opleidingen alleen maar gericht zijn op de blanke westerse huid. Ook in de meeste schoonheidssalons ligt de focus op make-up voor de blanke huid. Maar de dames met een getinte en donkere huid willen ook weleens perfect opgemaakt worden met make-up technieken en make-up producten die bij hun huidskleur passen! Er is dan ook nood aan professionele visagiste die hier wegwijs in zijn. In de cursus visagie voor de donkere huid leer je meer over het verzorgen van de donkere huid, kleurenleer en make-up technieken voor de donkere huid als concealertechnieken, highlighten, contouren, strobing, oogschaduwtechnieken, lipcontour en ombre lip. Je kan deze cursus volgen in onze campussen te Hasselt, Amsterdam & Rotterdam! Lees hier meer over de Cursus Visagie voor de donkere huid!

3. Cursus Arabische make-up

Een andere etnische make-up cursus is de cursus Arabische make-up. Het mooie aan deze make-up stijl is echter dat het niet alleen geschikt is voor dames met een Arabische achtergrond, maar dat het ook bij vrouwen met een andere afkomst (waaronder de westerse) prachtig kan staan. Je leert in deze cursus met welke make-up producten en –technieken er veel gewerkt wordt binnen deze stijl. Zo ligt er bijvoorbeeld veel nadruk op de oogmake-up, het gebruik van oogpotlood en de perfecte wenkbrauwvormen. De Arabische make-up stijl is een zeer sensuele en kunstzinnige make-up stijl. Je leert ook hoe je door middel van gelaatsschilderingen gelaatssluiers kunt aanbrengen. Deze cursus kan je volgen in onze campussen Hasselt & Rotterdam. Meer weten? Bekijk hier de Cursus Arabische make-up!

4. Cursus Henna

Het aanbrengen van lichaamsschilderingen met henna is een eeuwenoud ritueel dat we in veel culturen terugzien, waaronder in de Islamitische en hindoeïstische cultuur. In deze cursus henna leer je meer over de achtergronden en de toepassingen van henna. In het westen zijn op het moment vooral bruidshenna en hennaversieringen voor zwangere vrouwen heel populair. In deze cursus leer je daarom onder meer om bruidshenna en belly blessings concepten uit te werken. Deze bijscholing geeft je werkzaamheden als visagiste ineens een heel andere dimensie en je komt hiermee voor nieuwe uitdagingen te staan. Deze cursus is enkel in de campus te Hasselt te volgen. Iets voor jou? Lees hier meer over de Cursus Henna!

5. Facepainting

De cursus facepainting is ook een populaire bijscholing onder visagisten. Wil je graag wat vaker je salon uit en op feestelijke gelegenheden aan de slag? Of houd je ervan om met kinderen te werken? Dan is de cursus facepainting een echte aanrader. Je leert binnen korte tijd handige technieken waarmee elke visagist gemakkelijk de mooiste gezichtsschilderingen kan maken. Je kunt na deze cursus aan de slag met facepainting op kinderfeestjes en festivals, maar ook in het theater, de discotheek en op de catwalk wordt vaak facepainting toegepast. Wanneer je je carrière als visagiste een nieuwe wending wilt geven en je creativiteit verder wilt ontwikkelen, dan biedt deze cursus uitkomst! Deze cursus is enkel in de campus te Hasselt te volgen. Bekijk hier de Cursus Facepainting.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie