* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De make-up trends voor het najaar van 2019

29 juli 2019 | Visagie
De make-up trends voor het najaar van 2019

Je wilt misschien nog liever niet denken aan het einde van de zomer, maar als beauty liefhebber of beauty professional is het toch belangrijk om alvast vooruit te kijken. Want wat zijn bijvoorbeeld de make-up trends voor het najaar van 2019? De grote modehuizen hebben hun collecties en looks al gepresenteerd op de catwalks over de hele wereld. Wil je helemaal bij de tijd zijn en je klanten perfect van dienst kunnen zijn, dan is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Misschien kun je bepaalde nieuwe make-up looks alvast oefenen of eigen creaties ontwikkelen die binnen het modebeeld passen!

1. Matte rode lippen

Een van de opvallende looks op de catwalks voor de herfst en winter van 2019 zijn matte rode lippen. Vooral de fluweelachtige rode lipmake-up springt in het oog. Deze opvallende lipmake-up zorgt ervoor dat je de overige make-up minimaal kunt houden. Door de gelaatshuid goed te verzorgen en een mooi egaal uiterlijk te geven met behulp van primer, concealer en foundation, zorg je ervoor dat de lippen er echt uit springen. Kies voor een foundation die overeenkomt met de natuurlijke huidskleur en niet donkerder om dit effect te versterken. Wil je toch net iets meer voor bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid, dan kun je de oogmake-up nog wat extra’s geven. Denk aan een winged eyeliner, zoals bij het model hieronder op de foto uit de show van Luis Vuitton. Om deze look te ‘rocken’ is het belangrijk dat je de technieken voor opvallende lipmake-up goed in de vingers hebt. We leren het je graag in onze Cursus Visagie Basis.

2. Blosjes op de wangen

Welkom terug blush! Dit make-up product speelde de afgelopen jaren niet zo’n grote rol in de make-up wereld. Het werd vaak enkel gebruikt om een make-up look een subtiele finishing touch te geven. Dit najaar is blush weer helemaal terug van weggeweest en wordt het in bepaalde looks gebruikt als belangrijkste kenmerk. Zeker in het najaar en in de winter als de huid vaak wat fletser is, kan blush het gelaat opfleuren. Het idee is om roze blush zo aan te brengen dat het net lijkt alsof je op een koude dag lange tijd buiten bent geweest. Breng de blush aan bovenop de appeltjes van de wangen en dicht bij de neus. Wil je hierin nog wat verdergaan? Breng de blush dan zelfs aan tot aan de slapen en laat het bijvoorbeeld samenvloeien met de oogschaduw.

model met make-up met blosjes op de wangen

3. Artistieke grafische oogmake-up

Dit najaar mag je helemaal losgaan met eyeliner! Wat we veel op de catwalk zagen voor dit najaar is een opvallende eyeliner in of net iets boven de crease, het gedeelte van je ooglid dat tussen je wenkbrauwbot en het bewegende deel van je ooglid zit. Je kunt dit vervolgens combineren met een winged eyeliner op de wimperlijn en dik aangebrachte mascara. In plaats van alleen zwart te gebruiken kun je experimenteren met andere kleuren als wit of paars of een opvallende kleur in combinatie met zwart. Je kunt nog verder gaan door de associatie te leggen met een ‘Twiggy look’ door onder de ogen verticale lijntjes te tekenen.

4. Neutrale smokey eyes

Smokey eyes neutraal? Deze look is toch bedoeld om op te vallen? Dit najaar wordt er een nieuwe draai gegeven aan de bekende smokey eye look! We hebben onlangs namelijk ontdekt dat een smokey eye met neutrale, natuurlijke kleuren heel mooi staat bij een ‘no make-up’ look. De no make-up look zien we de laatste jaren steeds weer terugkomen. Elk jaar wordt er wel weer een mooie variant op deze look gecreëerd met een apart accent. Dit jaar is dat neutrale smokey eyes. Je creëert deze look met een taupe kleurige oogschaduw. Breng de oogschaduw aan op de oogleden en laat het uitlopen tot voorbij de buitenooghoeken. Je kunt zelf bepalen hoe licht of hoe donker je de oogschaduw wilt aanzetten. Wil je een expert worden in smokey eyes make-up en andere geavanceerde make-up looks? Aarzel dan niet om na onze basiscursus ook onze Cursus Visagie voor gevorderden te volgen!

5. Kleurrijke oogmake-up

Ben je op zoek naar een speelse uitstraling, grijp dan naar kleurrijke oogschaduw of eyeliner! Dit wordt hoogst waarschijnlijk een populaire trend in het komend najaar. Wat dacht je van een brede ‘slordig’ aangebrachte strook feloranje oogschaduw, zoals in de fashion show van Carolina Herrera te zien was? In de show van Natasha Zinko werden modellen voorzien van roze winged oogmake-up, maar alleen voorbij de buitenhoek van het oog, zoals je hieronder op de foto kunt zien. Deze felle oogmake-up wordt niet geblend, maar heeft juist strakke lijnen voor een speels effect. Ook kleuren als groen en paars zijn populair voor deze look.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie