5 nieuwe beauty cursussen bij Wellness Academie!

8 april 2022 | Algemeen Alle blogposts

Wellness Academie breidt haar opleidingsaanbod uit met nieuwe beauty cursussen.

Heb je het al gehoord? Wellness Academie heeft haar aanbod aan wellness en beauty opleidingen uitgebreid. Dat nieuws mag je natuurlijk niet missen, want misschien zit hier wel de uitdaging tussen die jij zoekt! Het doel van ons opleidingsinstituut is om steeds een directe link te bieden met de actualiteit in de beauty branche. Daarom vonden we dat de volgende 5 nieuwe beauty cursussen niet in ons opleidingsaanbod mochten missen!

1. Masterclass Dermatologie/ Huidafwijkingen

Er is er geen twijfel over mogelijk; deze Masterclass Dermatologie/ Huidafwijkingen hoort eigenlijk op het cv van iedere schoonheidsspecialist te staan. Dag in dag uit ben je bezig met de huid. Hoe vaak twijfel je niet over een huidaandoening? Om die reden zorgen we er met deze masterclass voor, dat je voortaan huidafwijkingen perfect herkent. Je weet straks precies wanneer je iemand moet doorverwijzen naar een arts. Daarbij gaan we dieper in op veel voorkomende huidafwijkingen, zoals acne, infecties, eczeem, psoriasis, rosacea, pigmentstoornissen, bloedvatafwijkingen en allergieën. Ook leggen we allerlei soorten plekjes, vlekjes en verhevenheden onder de loep, zodat je huidkanker beter leert herkennen. Wil je graag meer weten? Bekijk dan hier onze gloednieuwe Masterclass Dermatologie/ Huidafwijkingen!

2. Opleiding Orthomoleculair schoonheidsspecialist(e)

We merkten dat er binnen de beauty branche veel aandacht is voor de invloed van voeding en suppletie op de huid. Dat is precies waar het in onze nieuwe Opleiding Orthomoleculair schoonheidsspecialist om draait! ‘Orthomoleculair’ betekent ‘gezonde voedingsstoffen voor de cellen’. Binnen deze opleiding ga je heel specifiek bestuderen met welke voedingsstoffen en in welke concentraties je de huid kunt ondersteunen. Vervolgens is in de lessen onder meer aandacht voor: de anatomie van de huid, macro- en micronutriënten, de relatie tussen voeding, darmen en de huid en suppletie. Je gaat aan de slag met allerlei opdrachten en casestudies. Daarmee maak je je de lesstof helemaal eigen. Kortom, met deze kennis kun je je op een unieke manier profileren binnen de beauty branche!

3. Cursus Cosmeceuticals/ Nutricosmetics specialisatie

Met onze nieuwe beauty cursussen willen we iedere beauty professional zo goed mogelijk helpen met het uitrollen van zijn of haar loopbaan. Vind je ingrediënten in cosmetica superinteressant? Dan ben je vast nieuwsgierig naar cosmeceuticals. ‘Cosme’ staat voor ‘cosmetisch en ‘ceuticals’ voor ‘farmaceutisch’. Oftewel, het gaat om huidverzorgende producten, die tussen ‘gewone’ cosmetica en geneesmiddelen in staan. Cosmeceuticals zijn producten met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen. Kortom, hiermee kun je huidproblemen nog effectiever verminderen. Bovendien leer je ook meer over nutricosmetics. Dit zijn supplementen voor huidverbetering. Daarbij is er veel aandacht voor voeding en de huid, wet- en regelgeving omtrent cosmetica en advies geven.

4. Medische Camouflage Specialisatie

Nog een van de nieuwe beauty cursussen, die niet in ons aanbod mag ontbreken, is de Cursus Medische Camouflage Specialisatie. Als schoonheidsspecialist ben je niet in staat om huidproblemen te genezen. Daarentegen, kun je mensen wel helpen om hun aandoening even te vergeten met medische camouflage. Een huidafwijking kan veel impact hebben op onder meer psychisch en sociaal vlak. Denk hierbij onder andere aan: vitiligo, melasma en wijnvlekken. Het is prettig om op een speciale dag, zoals een bruiloft, deze huidafwijking even te verbergen. Met medische camouflage is dat immers mogelijk. Je leert in deze specialisatiecursus om te werken met medische camouflagecrèmes en je gaat bijzondere penseeltechnieken oefenen. Neem hier een kijkje bij onze nieuwe Cursus Medische Camouflage Specialisatie!

5. Opleiding Laser/IPL expert

Nog een van die nieuwe beauty cursussen van Wellness Academie, waarmee je je carrière als schoonheidsspecialist een boost kunt geven, is de Opleiding Laser/IPL expert. Hoe vaak hoor je je klanten niet klagen over ongewenste haartjes? Met de behandelingen, die je in deze opleiding leert, kun je dit probleem pas echt goed aanpakken. Daarbij leer je ook hoe je met deze apparaten uiteenlopende huidproblemen doeltreffend kunt verminderen. Denk daarbij onder meer aan:

  • Couperose
  • Spatadertjes
  • Acne
  • Pigmentvlekjes
  • Rimpels

Dit is echt zo’n opleiding, waarmee je als schoonheidsspecialist het succes van jouw salon naar een hoger niveau kunt tillen. Hier lees je meer over onze nieuwe Opleiding Laser/IPL expert!

Voor welke nieuwe cursus wil jij je het liefst meteen inschrijven? We hopen je gauw te mogen verwelkomen tijdens een van deze nieuwe cursussen!

Cursussen die je mogelijk interesseren