• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 (ongeldige) excuses om geen zonnebrand te smeren

8 juli 2022 | Schoonheidszorg
5 (ongeldige) excuses om geen zonnebrand te smeren

Als schoonheidsspecialiste word je mogelijk regelmatig geconfronteerd met klanten met symptomen van vroegtijdige huidveroudering. Denk aan fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Het is dan belangrijk om te vragen of deze klanten hun huid wel goed beschermen door met zonnebrand te smeren. De kans is groot dat veel mensen met excuses komen voor waarom ze niet smeren. We zijn benieuwd of je deze veelgehoorde excuses om geen zonnebrand te smeren ook vaak hoort in jouw salon?

1. Ik gebruik al make-up met SPF

Sommige mensen denken dat ze met een make-up product met een SPF factor voldoende beschermd zijn tegen de schadelijke stralen van de zon. Dat is een gevaarlijke misvatting. Het is zeker een goed idee om make-up met SPF te gebruiken, maar alleen als een beetje extra bescherming. De make-up met SPF wordt doorgaans veel te dun aangebracht om een goede bescherming te bieden tegen de zon. Bovendien worden er al snel plekjes vergeten. Dat is dus geen goed excuus om geen zonnebrandcrème te smeren. Licht je klanten hier goed over voor.

Tip: ben je nog geen gediplomeerde schoonheidsspecialiste? Volg dan onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

2. Ik wil geen witte waas op mijn huid

Een van de redenen waarom veel mensen geen ‘fan’ zijn van zonnebrandcrème is omdat het een witte waas op hun huid achterlaat. Dat vinden ze niet mooi staan. Echter, niet alle zonnebrandcrèmes laten een witte waas achter. Dit gebeurt namelijk alleen als je een zonnebrandcrème met een minerale filter gebruikt, bijvoorbeeld zinkoxide of titaniumoxide. Deze filters beschermen de huid door er een beschermende laag op te leggen, die het uv-licht weerkaatst. Dit brengt inderdaad het nadeel van een witte waas met zich mee. Een goed alternatief zijn dan zonnebrandcrèmes met een chemische (organische of synthetische) filter. Deze filters absorberen in de bovenste huidlaag het uv-licht en maken het onschadelijk.

3. Excuses om geen zonnebrand te smeren: te plakkerig?

Nog een van de veelgehoorde excuses om geen zonnebrand te smeren, is omdat het plakkerig aanvoelt. Tja, veel zonnebrandcrèmes brengen dit probleem met zich mee. Maar wat is dan je keus? Onbeschermd de zon in met een groot risico op vroegtijdige huidveroudering en het krijgen van huidkanker of toch maar een beetje ‘plakken’? Het antwoord lijkt me overduidelijk! Vind je klant zonnebrandcrème te plakkerig, geef dan het advies mee om eens een ander merk te proberen. Het ene merk is het andere niet. Koop bijvoorbeeld eerst wat miniverpakkingen van diverse merken en probeer ze uit. Dan zul je algauw merken dat er veel verschil kan zitten tussen de diverse zonnebrandproducten.

4. Dat bruine kleurtje staat me zo goed!

Ook dat behoort tot de veelgehoorde excuses om geen zonnebrand te smeren. Dit is geen goed excuus, want je moet weten dat ook als je met zonnebrandcrèmes smeert je huid toch een kleurtje krijgt. Dat geldt ook gewoon als het om een crème met een hoge factor gaat, zoals SPF 30 of SPF 50. Geen enkele SPF factor zal je huid namelijk voor 100% beschermen. Let op, je huid kan dus evengoed verbranden als je veel te lang in de zon blijft. Wat mensen ook tot een ander inzicht kan brengen, is het feit dat een zongebruinde huid altijd een huid is die beschadigd is door de zon!

5. Ik blijf altijd in de schaduw

Het is een aanrader om bij veel zon zo veel mogelijk in de schaduw te blijven. Echter, ook in de schaduw, bijvoorbeeld onder een parasol op het strand, zal nog altijd 50% van de uv-stralen je huid bereiken. De stralen worden onder meer teruggekaatst via de bodem. Ook deze excuses om niet te smeren met zonnebrand zijn dus niet gegrond. Verder is het ook op bewolkte dagen noodzakelijk om je in te smeren met zonnebrandcrème. Uv-straling bestaat namelijk voor 95% uit uva en 5% uit uvb. Bewolking houdt uva niet tegen; het zorgt minder snel voor verbranding, maar kan wel tot huidveroudering en huidkanker leiden!

Geen excuses om geen zonnebrand te smeren!

Kortom, druk je klanten op het hart dat er geen goede excuses zijn om niet te smeren met zonnebrandcrème. Wil je als schoonheidsspecialiste meer weten over huidafwijkingen en wil je nog beter plekjes en vlekjes leren herkennen. Ontdek dan hier onze Masterclass Dermatologie/Huidafwijkingen voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie