Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

6 tips om bruidsnagels in je salon te promoten

28 augustus 2020 | Nagelstyling & Pedicure
6 tips om bruidsnagels in je salon te promoten

Vind je het heerlijk om als nagelstyliste de nagels te verzorgen van bruiden? Dan ben je hier op het juiste adres voor tips om bruidsnagels in je salon te promoten. Als nagelstyliste gespecialiseerd in bruidsmanicure kun je een belangrijke bijdrage leveren aan een van de mooiste momenten in een mensenleven. Een mooie missie waar je veel voldoening uit zult halen. Maak er snel werk van en ga aan de slag met het promoten van bruidsnagels in je salon.

1. Ga oefenen en maak samples voor bruidsnagels

Een van de tips om bruidsnagels in je salon te promoten, waar je meteen mee aan de slag kunt, is mooie voorbeelden maken. Je kunt oefenen op de nagels van vriendinnen of alvast een mooie set aan samples maken. Op die manier heb je straks al goede voorbeelden voor je eerste bruidjes die interesse hebben in jouw diensten. Fotografeer de voorbeelden en deel deze via Facebook en Instagram, uiteraard met de boodschap dat jij klaarstaat om bruidjes nog meer te laten schitteren op hun huwelijksdag! Het is wel belangrijk dat je het vak goed aanleert! Volg daarvoor onze Cursus Nagelstyling Gelnagels (Basis).

2. Ga op zoek naar inspiratie

Ontdek wat momenteel de trends zijn op het gebied van trouwen, niet alleen voor wat betreft nagels, maar denk ook aan: populaire kleuren, soorten bruidsjurken en welke stoffen worden er gebruikt. Laat je inspireren door mooie voorbeelden van bruidsmanicure op Pinterest en duik in de bruidsmagazines. Denk wat verder ‘out of the box’ en laat je inspireren door bekende bruiloft locaties in de omgeving, door bruidsboeketten, bruidstrends uit andere culturen en tijden, etc. Wat je ook niet mag missen is een bezoek aan huwelijksbeurzen! Het is een aanrader om daar zelf een stand te huren om jouw talent te showen en nieuwe klanten te werven.

3. Werk samen met andere ondernemers

Een andere onmisbare tip om bruidsnagels in je salon te promoten is om samen te werken met andere ondernemers. Denk hierbij aan een bruidszaak bij jou in de buurt of andere zaken, zoals schoonheidssalons, kapsalons, juweliers, fotografen en bloemisten. Misschien zijn er wel wedding planners in jouw regio werkzaam, die een goed woordje voor jou kunnen doen. Laat op deze plekken folders achter met voorbeelden van jouw werk en je contactgegevens.

4. Organiseer demonstraties voor bruidjes

Organiseer demonstraties in je salon voor aanstaande bruiden, waarin je jouw kunsten toont. Ook dit kun je doen in samenwerking met andere ondernemers die zich op bruiloften richten. Maak er bijvoorbeeld een complete modeshow van met bruidskleding, bruidsmake-up en nagelstyling voor bruiden. Let bij dit soort evenementen ook op je timing. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat vooral de maanden mei, juni en juli populair zijn als trouwseizoen.

5. Stel bruidsarrangementen samen

Door speciale bruidsarrangementen samen te stellen en te promoten kun je bruidsnagels in je salon nog beter promoten. Het is misschien interessant om de bruid extra diensten aan te bieden; denk aan een uitgebreide handverzorging, een ontspannende handmassage, een arrangement voor moeder en de bruid of voor de bruid en de bruidsmeiden. Vergeet niet dat ook de nagels en handen van de bruidegom er mooi uit moeten zien. Er worden vast foto’s gemaakt van de trouwringen en de handen tijdens de bruiloft. Zorg dat je iets extra’s te bieden hebt en ontvang je bruidsklantjes met een glaasje bubbels om alvast in de sfeer te komen.

6. Laat jouw specialisatie in bruidsnagels overal in terugkomen

Als je graag bekend wilt staan als nagelstyliste voor bruidsnagels, dan is het belangrijk dat je dit in je communicatie en marketing steeds naar voren laat komen. Zorg dat bij binnenkomst in jouw salon meteen duidelijk is dat je een passie hebt voor bruidsnagels met mooie foto’s van je werk. Maak ook een mooie fotoreportage of een aansprekend promotiefilmpje over jouw diensten als nagelstyliste gespecialiseerd in kunstnagels voor bruidjes. Blijf je in de tussentijd ook bijscholen. Verfijn bijvoorbeeld je technieken en ontwikkel je creativiteit nog verder door eveneens onze Cursus Nagelstyling voor gevorderden te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie