Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Anti-aging manicure in de nagelstudio

9 december 2015
Anti-aging manicure in de nagelstudio

De meeste mensen die een nagelstudio bezoeken doen dit op de eerste plaats, omdat ze mooie nagels willen. Veel nagelstylistes bieden ook handverzorging behandelingen aan. De handen kunnen veel onthullen over iemands leeftijd. Veelvoorkomende tekenen van ouderdom op de handen zijn: ouderdomsvlekken, gerimpelde huid en bloedvaten die duidelijk zichtbaar zijn onder de dunne huid. Met anti-aging behandelingen in je nagelstudio kun je een grotere doelgroep aanspreken. Is anti-aging manicure misschien iets voor in jouw nagelsalon?

Anti-aging manicure: mooie nagels én handen

Anti-aging was een term die we voorheen tegenkwamen als we het hadden over gezichtsverzorging. Tegenwoordig is er ook steeds meer aandacht voor anti-aging behandelingen voor de handen. Net als de gezichtshuid veroudert ook de huid van de handen sneller onder invloed van meer blootstelling aan de zon. Tot voor kort vergaten veel mensen dit cruciale detail. Door onder meer ook de groeiende interesse in gelnagels en nail art is er nu binnen de beautybranche meer aandacht voor handverzorging en anti-aging behandelingen voor de handen. Nagelstyling en kunstnagels zijn allang niet alleen meer voor de jonge vrouwen. Zowel jong als oud weet de weg naar de nagelstudio te vinden. Ontdek hier al onze Nagelstyling Cursussen en bekwaam je in een vak met toekomst!

Anti-aging behandelingen voor de handen

Er bestaan ondertussen ook allerlei anti-aging behandelingen voor de handen, zoals behandelingen met lasers, IPL en fillers. Het doel van deze behandelingen is om rimpels, littekens en ouderdomsvlekken te verminderen en om kleine bloedvaatjes te verwijderen. Dit zijn echter nogal ingrijpende behandelingen waar niet iedereen op zit te wachten. Bovendien zijn ze erg prijzig. Er bestaan gelukkig alternatieven die minder ingrijpend en kostbaar zijn. Bovendien worden er steeds betere anti-aging producten ontwikkeld, die de oude huid er jonger kunnen laten uitzien en die het verouderingsproces van de huid kunnen vertragen. Je kunt met deze producten in je nagelstudio goed inspelen op de wensen van de oudere klant.

De belangrijkste anti-aging manicure ingrediënten

We zullen hier de belangrijkste ingrediënten in huidproducten bespreken die de tekenen van het ouder worden kunnen tegengaan:

 • Hyaluronzuur
  Dit ingrediënt in huidverzorgingsproducten komt van nature voor in het menselijk lichaam. In huidproducten bevordert het de elasticiteit van de huid en creëert een vochtbarrière zodat de huid minder vocht verliest.
 • Ceramiden
  Dit zijn lipide moleculen die normaal gesproken in hoge concentraties voorkomen in de celmembranen. In huidverzorgingsproducten dienen ze om de natuurlijke barrière van de huid te verstevigen, de huid te beschermen tegen omgevingsfactoren en om de vochtbalans te herstellen.
 • Alpha hydroxyl acids (AHA’s)
  Dit zijn in wateroplosbare hydroxyzuren die bij een lage concentratie in huidproducten een vasthoudende werking hebben. In hoge concentraties werken ze als een chemische peeling. Hierdoor wordt de huidvernieuwing gestimuleerd.
 • Retinol
  Retinol is een vorm van vitamine A en stimuleert de productie van hyaluronzuur en collageen. Het is zeer effectief op de huid, die door de zon is beschadigd en om de huid steviger te maken.
 • Antioxidanten
  Voorbeelden van effectieve antioxidanten voor het verminderen van rimpels en ouderdomsvlekken zijn vitamine C, vitamine E en selenium. Antioxidanten beschermen de huid ook tegen schade door de zon en huidkanker.

Anti-aging manicure tips!

Mooi verzorgde nagels zorgen er meteen voor dat handen er jonger uitzien. Wil je klant een natuurlijke look? Kies dan vooral voor warmroze tinten nagellak. Of wil je klant opvallende kleuren? Zet dan lichte en vrolijkere kleuren af tegen een neutrale achtergrond. Een opvallendere kleur trekt bovendien de aandacht weg van de ouder wordende huid. Een van de belangrijkste tips voor je klanten is: gebruik dagelijks een handcrème met een beschermingsfactor tegen de zon. Er bestaan ook speciale handschoenen met UV-bescherming. Deze kunnen mensen niet alleen in hun dagelijkse leven gebruiken, maar je kunt ze ook gebruiken in je nagelstudio bij het plaatsen van gelnagels. Wil je alles weten over nagelstyling? Bekijk dan ook eens onze Opleiding Nagelstyling!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie