Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Bereid je de huid voor op de lente

9 maart 2016
Bereid je de huid voor op de lente

Eindelijk! Na maanden afzien en lijden onder de kou en de droge lucht kan je huid opgelucht ademhalen: de lente komt eraan! Het wordt echter ook hard werken voor je huid. Zo moet het bijvoorbeeld wennen aan een nieuwe luchtvochtigheid en de natuurlijke vetproductie opnieuw in balans brengen. Daarmee kan de lente soms juist een lastige periode zijn. Hoe kun je de huid voorbereiden op de lente?

Stap 1: Ga voor een grondige lente facial

Verstopte poriën, uitgedroogde, schilferige huid; je bleke winterse huid zal een heerlijke lente facial goed kunnen gebruiken na die donkere maanden. Hoewel het sowieso belangrijk is om je huid regelmatig te verlossen van dode huidcellen, is een seizoenovergang het perfecte moment om dit tot ritueel te maken. Gezien een scrub best ingrijpend is voor je huid is het belangrijk om het niet te vaak te doen. Tip: plan je facial in de avond, zodat je huid voldoende tijd heeft om te herstellen, voordat het stralend de lente tegemoet treedt. Tijdens de cursus Gelaatsverzorging leer je alles over een goede huidverzorging. Schrijf je hier in en leer hoe je gezichtsverzorging feilloos kunt aanpassen aan elk jaargetijde.

Stap 2: Kies een lichtere moisturizer

Dat de verwarming een standje lager staat, betekent niet dat je huid niet meer tegen uitdroging beschermd moet worden. Ook in de mildere lentedagen met minder warmtewisselingen blijft een dagelijkse moisturizer belangrijk om de vochtigheidsgraad van de huid in balans te houden. Nu de huid grondig gereinigd is, kan een moisturizer bovendien extra diep inwerken op de huid. Vervang je zware winterversie voor een wat lichtere variant, het liefste eentje op waterbasis die non-comedogenic is, oftewel die comedonen of mee-eters geen kans geeft, zodat de poriën niet verstopt raken en de huid niet te vet wordt.

Lees ook: Tips voor de perfect glanzende huid

Stap 3: Houd een lente schoonmaak

En dan bedoelen we niet de keukenkastjes! In de lente wil je graag een schone start maken. De meeste cosmeticaproducten die langer dan een half jaar geopend zijn, kun je beter weggooien. De werkende bestandsdelen zijn waarschijnlijk niet heel effectief meer en hebben plaatsgemaakt voor vuil en bacteriën. Daarnaast is het goed om je make-up borstels aan een grondige inspectie te onderwerpen. Vervang ze of was ze goed uit met een speciaal reinigingsmiddel of milde shampoo. Let er bij het reinigen op dat je de borstels vervolgens volledig laat drogen. Dit kun je het beste liggend doen, zodat de haren in vorm blijven. Of nog beter: ondersteboven aan de waslijn!

Stap 4: Vervang je foundation door een getinte dagcrème of blush

Nu je gezicht grondig is gereinigd en je badkamerkastje opgeruimd, kun je de nieuwe basis voor jouw stralende lente look verder uitbouwen. De dikke lagen dekkende foundation kunnen voorzichtig vervangen worden door een getinte dagcrème. Een ander goed alternatief is een BB-crème. Super handig, want een goede BB-crème hydrateert, egaliseert de huid en voelt licht aan op de huid. Voelt dit toch nog wat bleekjes? Gebruik dan een blush voor net dat beetje extra kleur in je gezicht en kies een lichte teint lipstick. Die felle knalkleurige lippen kun je beter nog even bewaren voor de zomer.

Stap 5: Investeer in een goede zonnebrandcrème

Gebruik je een BB-crème of toch een foundation, kies er dan één met SPF factor 30. Ook dagcrèmes hebben tegenwoordig meestal wel een SPF factor. Maar investeer daarnaast eveneens in een goede zonnebrandcrème. Een foundation, BB-crème of dagcrème met SPF is een goed begin, maar het blijft belangrijk om daarnaast extra bescherming te gebruiken, vooral als je tijdens die eerste warme lentedag op het terrasje de tijd vergeet. Vergeet daarbij je nek en je lippen (lippenbalsem met SPF) niet, ook zij hebben de bescherming hard nodig.

Opleiding Schoonheidsspecialiste in België en Nederland

Wil je een echte beauty expert worden? Dan staat hier ook een mooie Opleiding Schoonheidsspecialiste voor je klaar. Deze populaire opleiding schoonheidsspecialiste wordt gegeven op al onze campussen! Onze campussen in België vind je in Hasselt, Antwerpen en Gent. En in Nederland bieden we de opleiding schoonheidsspecialiste in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven aan!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie