Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een volle zomeragenda? Word Wax Expert!

26 januari 2021 | Schoonheidszorg
Een volle zomeragenda? Word Wax Expert!

Wat ga jij doen komende zomer? Wat dacht je van een drukke zomeragenda vol wax afspraken? Hoewel de zomertijd misschien nog ver weg lijkt, is dit de aangewezen periode om alvast vooruit te kijken en je hierop voor te bereiden. Ontharingsbehandelingen behoren tot de meest gevraagde behandelingen in beauty salons. Zorg dat jij aan deze behoeftes van je klant kunt voldoen door je om te scholen tot Wax Expert! Ontdek hier wat je allemaal kunt verwachten van onze Opleiding Wax Expert!

Praktische modulaire Opleiding Wax Expert

Wil je dit jaar graag een drukke zomeragenda, dan kun je daar nu al in investeren. Wat onze Opleiding Wax Expert zo interessant maakt, is dat de opleiding is opgebouwd uit drie afzonderlijke modules. Deze kun je naar gelang je eigen agenda inplannen. Binnen elke module leer je een aparte techniek, waar je bovendien na afloop meteen al in de praktijk mee aan de slag kunt. Elke module vormt een relevante aanvulling op jouw diensten. Na afloop van de volledige opleiding ontvang je een diploma en mag je jezelf een ware wax expert noemen. Een drukke zomeragenda is daarmee gegarandeerd! We bespreken hier kort de onderdelen van deze opleiding:

 • Harsen (Waxen) & Epileren
 • Sugar Waxing
 • Threading

De Opleiding Wax Expert is bij uitstek een mooie aanvulling op je diploma van onze Schoonheidsspecialiste Opleiding

Cursus Harsen (Waxen) & Epileren

In deze basistraining ontharen leer je de traditionele ontharingstechnieken uitvoeren als een pro. Veel mensen hebben al wat ervaring met waxen en epileren thuis. Als schoonheidsspecialiste, opgeleid in deze technieken, kun je je klanten veel leed besparen. Je leert met welke producten, materialen en technieken je de beste resultaten behaalt. Je gaat je verdiepen in wat de huid echt nodig heeft voor, tijdens en na het ontharen. Daarbij leer je praktische trucjes waarmee je pijn bij het ontharen kunt verminderen en hoe je huidproblemen als irritaties, bultjes en ingegroeide haartjes voorkomt. Een gladde, zachte en gezonde huid is steeds jouw doel! Lees hier meer over wat je in de Module Harsen (Waxen) & Epileren allemaal leert.

Cursus Sugar Waxing

Er zijn echter meer ontharingstechnieken, dan harsen met film- en striphars en epileren met een pincet, zoals je die in de cursus harsen & epileren aanleert. Het is slim om als schoonheidsspecialiste ook alternatieven aan te bieden, bijvoorbeeld aan mensen met een zeer gevoelige huid. Deze klanten kun je perfect van dienst zijn met een sessie sugar waxing. Dit is een zeer doeltreffende, natuurlijke en zachte methode. Hiermee kun je alle lichaamsdelen ontharen, dus ook gevoeligere zones, zoals bijvoorbeeld het gelaat. Wat veel mensen aanspreekt bij suikerharsen is dat het om een 100% natuurlijk product gaat, die geen allergische reacties geeft en zelfs antibacterieel werkt. Ook is het prettig werken, want de suikerhars is in water oplosbaar, zodat je het overal gemakkelijk vanaf wast. Hier vind je meer informatie over de Module Sugar Waxing (suikerharsen).

Cursus Threading

Om onze Opleiding Wax Expert compleet te maken, vonden we dat we eveneens in moesten springen op een zeer belangrijke trend binnen de beauty branche, namelijk de nadruk op wenkbrauw verzorging! Je kunt wenkbrauwen natuurlijk bijwerken met een pincet of met hars, maar met een techniek als threading behaal je nog betere resultaten. Threading betekent oosters epileren met een draadje. In onze cursus threading leer je hoe je dit precies doet. Het is bij uitstek een techniek om de wenkbrauwen prachtig mee te epileren, maar je kunt het ook inzetten voor het verwijderen van andere overtollige haartjes in het gezicht. Neem hier alvast een kijkje bij de Module Threading (Oosters epileren). 

Nieuwe bijscholingen voor wax experts!

Wist je dat je bij Wellness Academie eigenlijk nooit uitgeleerd raakt? Misschien ben je al een specialist in ontharingstechnieken, maar wil je je klanten nog meer bieden? Dan kun je bij ons ook nog extra bijscholingen volgen, waaronder de Cursus Brazilian Wax. Je leert in deze cursus om de zeer gevoelige schaamstreek op professionele wijze te ontharen en bikini-proof te maken. Verder zien we dat er ook steeds meer interesse is in definitieve ontharingsbehandelingen. Daarvoor kun je bij ons de Cursus Definitieve Ontharing (diode laser) volgen. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie