• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Gebruik jij deze massagetools al in je praktijk?

17 juli 2020 | Massage & Therapieën
Gebruik jij deze massagetools al in je praktijk?

Hoe zorg je ervoor dat je je klanten blijft verrassen in je massagepraktijk? Hoe kun je je als massagetherapeut onderscheiden van andere professionals die ontspannende massages aanbieden? Of hoe maak je je behandelingen wat gemakkelijker voor jezelf, terwijl je toch je klanten tevreden stelt? Massages geven kan immers een flinke lichamelijke belasting betekenen. Gebruik jij deze massagetools al in je praktijk? We geven hier tips voor hoe je met de juiste tools je massages nog aangenamer maakt!

1. Guasha stenen

Met guasha stenen bedoelen we jadestenen die gebruikt worden bij guasha therapie. Heb je interesse in holistische behandelwijzen en de Traditionele Chinese Geneeskunde, dan is dit een mooie aanvulling op je massages. Guasha therapie komt uit China. ‘Gua’ staat voor schrapen en ‘sha’ voor opeenhopingen. Je gaat met een jadesteen en olie het lichaam ‘schrapen’ om blokkades te verhelpen. Dit is niet pijnlijk! Deze blokkades bestaan uit gestagneerde energie en afvalstoffen, die de gezondheid belemmeren. Guasha biedt goede resultaten bij o.a.: stress, hoofdpijn, hoge bloeddruk, rugklachten, RSI en vermoeidheid. We leren je er graag het fijne van in onze Cursus Guasha!

2. Warme stenen

Wie heeft er nog nooit van hot stone massages gehoord? Het is een van de zaligste massages. In onze Cursus Hot Stone Massage leer je hoe je warme stenen correct toepast als de ideale massagetools. Je leert werken met basaltstenen, die erom bekendstaan dat ze goed warmte vasthouden en overdragen op het lichaam. Alleen al het op de juiste plek plaatsen van de stenen geeft meteen een weldadig gevoel. Vervolgens kun je ook met de stenen het lichaam masseren. De warmte en druk van de stenen stimuleren de bloedsomloop en je kunt er dieper mee inwerken op de spieren. Dit betekent ook minder belasting voor jou als massagetherapeut, terwijl je klant toch een zeer intense massage ervaart!

3. Vacuüm cups

Gebruik jij deze massagetools al in je praktijk? Het werken met cups binnen massagebehandelingen noemen we cupping. Dit gebruik is al eeuwenoud, maar vooral de laatste jaren weer zeer in trek bij atleten. Veel beroemde sporters werden gespot met opvallende kringen op hun huid, als gevolg van een cupping behandeling. Iedereen kan echter baat hebben bij deze behandeling. Het doel van de vacuüm cups op het lichaam, is om de doorstroming van energie, bloed en vocht te stimuleren. Op deze manier kun je afvalstoffen en verstoorde energie wegleiden, pijn verlichten en de algehele gezondheid bevorderen. Nieuwsgierig geworden naar deze behandeling? Lees dan hier meer over onze Cursus Cupping.

4. Verstuiver voor essentiële olie

Laat je eens verrassen door wat geur voor je kan doen in je massagepraktijk! Een van de manieren om essentiële olie toe te passen is via een verstuiver. Met de juiste geur creëer je een extra ontspannen sfeer, waarin je klanten zich meteen op hun gemak voelen en zich gemakkelijker overgeven aan de massage. Het kan ook jezelf helpen, om elke klant op een ontspannen manier te ontvangen en steeds weer het beste van jezelf te geven. Er bestaan veel soorten essentiële olie met elk hun eigen uitwerking, waaronder: ontspannen, verkwikken, troosten of het verhelpen van kwaaltjes en pijn. Je kunt de olie ook toevoegen aan een basismassageolie. Met aromatherapie ontwaak je nog meer de zintuigen van je klant! In onze Cursus Aromatherapie leren we je hoe je essentiële olie correct kunt toepassen tijdens je behandelingen.

5. Overige massagetools in je praktijk

Het is aangenaam voor je klant als hij/zij bij aankomst kan plaatsnemen op een warmtedeken, die je over je massagetafel hebt aangebracht. Je klant zal sneller ontspannen en de massage als extra prettig ervaren. Er bestaan ook handige triggerpoint massagetools, waarmee je dieper kunt inwerken op spieren, zoals jacknobbers en palmassagers. Met de afgeronde knoppen kun je intense prikkels geven aan spieren. Dit soort massagetools in je praktijk ontlasten je handen en vingers. Je kunt je klanten ook tips geven voor zelfzorg. Foamrollers kunnen op dit vlak eveneens veel betekenen. Je klanten zullen het waarderen als je met hen meedenkt om ongemakken tussen de massagebehandelingen door te verminderen! Neem hier ook eens een kijkje bij onze Cursus Triggerpoints Massage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie