Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Geheim van een stralende huid: dermaplaning!

23 juni 2023 | Schoonheidszorg
Geheim van een stralende huid: dermaplaning!

Wie wil er geen stralende huid? Velen streven naar die gezonde glow en dat zachte gevoel, maar het is niet altijd gemakkelijk om dat te bereiken. Het lijkt soms wel onmogelijk! Smeren met crèmes en serums leidt niet altijd tot dat ultieme eindresultaat. Wat ontbreekt er? Ben je als schoonheidsspecialiste of skin expert op zoek naar een geweldige behandeling om die felbegeerde stralende huid mee te bereiken? Dan onthullen we je hier graag wat het geheim van een stralende huid is, namelijk een cursus dermaplaning van Wellness Academie!

Wat maakt dermaplaning zo bijzonder?

Wie eenmaal dermaplaning als het geheim van een stralende huid heeft ontdekt, wil niets anders meer. Het zal al snel een behandeling worden, die je niet wilt missen in je beauty salon. Dat komt vooral ook, omdat het een behandeling is die je voor vrijwel elke huid kunt inzetten; voor alle huidskleuren en ook alle huidtypen, dus ook voor de gevoelige huid. Wanneer je deze behandeling aanleert en tijdens onze cursus dermaplaning het geheim van een stralende huid ontrafelt, kun je dus heel veel klanten hiermee van dienst zijn. In tegenstelling tot veel andere huidbehandelingen is dermaplaning niet-invasief en veroorzaakt geen irritatie. Het is ook een ideale optie voor mensen die gevoelig reageren op chemische peelings.

Tip: volg naast een cursus dermaplaning eveneens een cursus fruitzuren en een cursus microdermabrasie. Dan heb je altijd een geschikte behandeling in je salon, om iedere klant te helpen om een stralende huid te krijgen!

Dermaplaning: het geheim van een stralende huid!

Dermaplaning is een gelaatsbehandeling, waarbij de bovenste laag van de huid zachtjes wordt verwijderd, met behulp van een speciaal ontworpen en steriel mesje. Hiermee ga je subtiel over de huid schrapen, waardoor dode huidcellen en donsachtige vellushaartjes worden verwijderd. Het resultaat? Een heldere, stralende en zachte huid! De reden dat dermaplaning snel aan populariteit wint, is het feit dat het een directe opfrissing en een jeugdigere uitstraling biedt. Bovendien, kun je genieten van dit mooie resultaat, zonder dat je eerst een downtime hebt! Dermaplaning is overigens een heel eenvoudige behandeling. Je moet het natuurlijk wel even in de vingers krijgen en je moet weten waar je op moet letten. Eerst een goede cursus dermaplaning volgen, blijft dus wel een noodzaak!

Leer om stap voor stap de huid te laten stralen

In onze cursus dermaplaning zullen we het geheim van een stralende huid tot in de puntjes ontrafelen. Voordat je de techniek leert, is het belangrijk om eerst de anatomie van de huid te bestuderen en om de juiste materialen en producten te kennen. Ook maken we je attent op de aandachtspunten voor een veilige en hygiënische behandeling, die de beste resultaten biedt. Alleen op die manier kun je vervolgens met voldoende zelfvertrouwen aan de slag gaan. Tijdens de cursus krijg je uitgebreid de mogelijkheid om de technieken te leren, onder de begeleiding van je docent. Een ander voordeel van dermaplaning is dat hierdoor de opname van huidverzorgingsproducten aanzienlijk verbetert. Serums en crèmes worden beter door de huid opgenomen en zullen daardoor optimaler hun werk kunnen doen!

Belangrijke weetjes over dermaplaning

Hoewel dermaplaning, meer dan andere behandelingen, geschikt is voor heel veel mensen, zijn er wel een aantal dingen die je moet weten:

 • Gezondheidsklachten
  Voer deze behandeling niet uit bij klanten met bloedstollingsstoornissen, diabetes of een verzwakt immuunsysteem.
 • Actieve ontstekingen
  Dermaplaning is niet geschikt voor een huid met ontstekingen, actieve acne en actieve herpes.
 • Medicatie
  Tijdens het gebruik van antibiotica en hydrocortisone mag je deze behandeling niet uitvoeren.
 • Bescherm de huid tegen de zon!
  Als er iets belangrijk is na een dermaplaning behandeling, dan is het wel dat je de huid beschermt tegen de zon met een zonnebrandcrème met een hoge SPF! Door de behandeling is de huid namelijk gevoeliger geworden voor zonlicht.

In onze dermaplaning training vertellen we je nog veel meer over de indicaties en contra-indicaties van deze bijzondere huidbehandeling.

Haal meer uit je skin care met dermaplaning

Het geheim van een stralende huid is dat je met dermaplaning meer uit je skin care behandelingen haalt. Het kan dus een waardevolle aanvulling zijn op je bestaande gelaatsbehandelingen en de huidproducten die je al in je salon gebruikt. Onze cursus dermaplaning zal beslist een verrijking zijn op je diensten, zonder dat hier een grote investering in apparatuur voor nodig is. Waar wacht je nog op? Schrijf je hier in voor de cursus dermaplaning! Let op: voor het volgen van deze cursus dien je wel eerst onze opleiding schoonheidsspecialiste of de opleiding skin expert te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie