• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Herken jij deze beauty struggles op het werk?

30 augustus 2019 | Visagie
Herken jij deze beauty struggles op het werk?

Heb je een drukke baan en ben je dagelijks uren van huis weg? Dan is het niet altijd gemakkelijk om op elk moment van de dag er tiptop uit te zien. Drukke dames komen heel wat beauty struggles tegen op het werk. Dat kan frustrerend zijn, want een mooie look boost je zelfvertrouwen en zorgt dat je steeds lekker in je vel zit. Herken jij deze beauty struggles op het werk? We geven je meteen een goede oplossing, zodat je hier voortaan niet meer mee hoeft te worstelen!

1. Messy make-up door de airconditioning

Je gaat ’s ochtends de deur uit met een goed verzorgde en gehydrateerde huid. Je make-up zit perfect. Hoe kan het dat je huid na een tijdje op kantoor droog aanvoelt, waardoor ook meteen je make-up wordt verpest? Je raadt het al, de schuld ligt vaak bij de airconditioning, omdat hierdoor je huid uitdroogt. Je make-up kan vlekkerig worden en je huid kan op den duur gaan schilferen. Speel hier op in door in plaats van poeder foundation voortaan liquid foundation te gebruiken. Een andere goede tip is om een hydraterende spray mee te nemen of een face mist, die ervoor zorgt dat je huid gedurende de dag niet uitdroogt. Lees meer tips en trucs in onze Cursus Visagie voor beginners!

2. Een glimmend gezicht

Of is er op jouw kantoor juist geen airconditioning aanwezig en zweet je snel? Dan heb je met andere beauty struggles op het werk te maken; je make-up verdwijnt sneller van je gezicht en je huid krijgt een glimmend uiterlijk. Wat als je geen blotting paper bij de hand hebt? Wist je dat post-it’s dan je dag kunnen redden? Dan bedoelen we niet dat je deze handige papiertjes kunt gebruiken om je eraan te herinneren dat je blotting paper moet aanschaffen en in je tas doen. We bedoelen dat je het plakrandje kunt gebruiken om de glimmende zones van je gezicht mee te deppen, waardoor overtollige talg en vuil verdwijnt. Pas wel op dat je hiermee niet te veel make-up verwijdert.

3. Uitzakkend kapsel

Yes, het is je weer gelukt om met een schitterend gestyled kapsel de deur uit te gaan. Helaas, merk je dat jouw creatie al snel begint uit te zakken. Toch maar aan de droogshampoo? Dat is een goed idee. Wees gerust, dit product is niet op de markt gebracht voor mensen die geen zin hebben om hun haar te wassen, maar juist als redmiddel in dit soort situaties. Door even te sprayen en je haar door te kammen, haal je de vettigheid uit je haar, waardoor je haar meteen frisser oogt. Daarnaast geeft het meer volume en textuur, waardoor je je haar gemakkelijk in model brengt en je er weer tegen kunt! Zorg dus dat je altijd een droogshampoo in je tas hebt! Wil je het fijne weten van hairstyling? Mis dan niet onze eerst volgende Cursus Hairstyling.

4. Te lange nagels

Je hebt een passie voor beauty en daar horen ook mooi verzorgde nagels bij. Het liefst prachtige lange gelnagels, maar wat als je nagelstyliste je gelnagels toch iets te lang heeft gemaakt? Op kantoor heb je ineens moeite om snel te kunnen typen op je toetsenbord en zelfs een velletje papier oppakken wordt door de dikte en lengte van je nagels ineens een onmogelijke klus. Dat kan natuurlijk niet! Gauw terug voor een meer praktische lengte en vorm gelnagels. Denk bijvoorbeeld aan korte afgeronde of vierkante gelnagels. Leer alles over gelnagels plaatsen in onze Cursus Gelnagels.

5. Wallen, wallen en nog eens wallen …

Raas je altijd maar door en resulteert dat ook regelmatig in nachten met te weinig uurtjes slaap? Dan wordt dit meteen weerspiegeld door je huid. Je kunt toch niet met die wallen op die belangrijke meeting verschijnen? Wat nu? Je weet ondertussen wel dat concealer in deze situaties je beste vriend is. Ben je toch niet altijd tevreden met het resultaat, dan breng je mogelijk de concealer verkeerd aan. De meeste mensen denken dat ze stippen aan moeten brengen onder het oog om dit vervolgens met hun vingers deppend in de huid te blenden. Bij wallen kun je veel beter de concealer in een omgekeerde driehoek onder de ogen aanbrengen. Hiermee licht je deze hele zone op, waardoor het licht nog beter wordt gereflecteerd en je wallen niet opvallen. Bekijk hier ook eens onze Cursus Visagie voor gevorderden voor nog meer slimme make-up technieken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie