• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe neem je onzekerheid bij klanten in je salon weg?

14 mei 2020 | Schoonheidszorg
Hoe neem je onzekerheid bij klanten in je salon weg?

We maken allemaal een nieuwe start in deze coronacrisis. Het is meer dan ooit belangrijk om je klanten in je salon te tonen dat ze bij jou in goede handen zijn. Enkel een degelijk diploma schoonheidsspecialiste of kapper is niet voldoende. De consument wil zeker weten dat het veilig en hygiënisch is om bij jou in de behandelstoel plaats te nemen. Daarvoor is het essentieel dat jij veel vertrouwen en deskundigheid uitstraalt. Lees hier meer over hoe je onzekerheid bij klanten in je salon wegneemt!

1. Duidelijke communicatie en protocollen

Laat je klanten op voorhand via een nieuwsbrief en via je social media kanalen weten dat je tijdens de corona lockdown niet hebt stilgezeten. Je volgde het nieuws op de voet, je sprong in op de nieuwe informatie die je kreeg, je zocht naar oplossingen en hebt je herstart goed voorbereid. Communiceer naar je klanten dat je alle veiligheidsprotocollen voor beauty professionals volgt. Klanten vinden het prettig als ze vooraf weten welke maatregelen je hebt getroffen en wat ervan hen verwacht wordt, bijvoorbeeld een mondmaskertje meenemen, wachten in de auto of op afstand voor de deur voor je binnen mag, etc. Door al deze maatregelen duidelijk te communiceren neem je meteen al een deel van de onzekerheid bij klanten weg.

2. Een goede anamnese

De anamnese begint in deze vreemde tijden al voor de binnenkomst van de klant. Verifieer bij je klant af deze symptomen heeft als koorts, hoesten, niezen, etc. Hoe licht de symptomen ook zijn, het is in deze tijden toch belangrijk om de afspraak te verzetten voor de veiligheid van jezelf, je overige klanten en medewerkers. Verder is een anamnese uitvoeren altijd belangrijk. Je wilt je klant zo goed mogelijk van dienst zijn. Je wilt weten of jouw behandeling een risico voor de gezondheid vormt. Denk aan onderliggende ziektes, medicijngebruik, conditie en levensstijl. Als schoonheidsspecialiste analyseer je bijvoorbeeld vooraf aan een huidbehandeling het huidtype en de gezondheid van de huid, om hier de behandeling perfect op af te stemmen voor de beste resultaten. Met een goede anamnese toon je tegelijkertijd dat je de gezondheid van je klant zeer ernstig neemt en zal je direct meer vertrouwen wekken.

3. Toon je expertise

Als beauty professional werk je direct op het lichaam van mensen. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Mensen geven zich letterlijk over aan jouw handen. Die gedachte kan klanten onzeker maken. Dat geldt zeker voor klanten die voor de eerste keer naar je salon toekomen of die bijvoorbeeld een nieuwe specialistische huidbehandeling bij je ondergaan. Check daarom altijd of je klant zich op zijn/haar gemak voelt en of hij/zij vragen heeft over de behandeling. Het is belangrijk om steeds vooraf goed uit te leggen wat je gaat doen en vooral ook waarom. Laat vakjargon achterwege en spreek in begrijpbare taal. Toon ook je expertise door je diploma schoonheidsspecialiste goed zichtbaar in je salon te hangen. Beschik je nog niet over een diploma, volg dan onze Schoonheidsspecialiste Opleiding!

4. Blijf je bijscholen

Het volgen van bijscholingen is een goede manier om onzekerheid bij klanten weg te nemen. Je laat hiermee zien dat je je vak serieus neemt en dat je op de hoogte wilt blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast zal het jezelf ook veel voldoening geven om je te blijven ontwikkelen. Bijscholingen volgen betekent ook dat je nieuwe doelgroepen kunt aanspreken en meer klanten van dienst kunt zijn. Deze investering zal daarom ook je omzet een boost geven. Laat je klanten om deze redenen dan vooral ook weten dat je weer iets nieuws geleerd hebt. Kondig aan dat je binnenkort een verrassing in petto hebt, communiceer welke klachten je hiermee kunt verhelpen of welke mooie resultaten je hiermee kunt behalen. Deze actieve en dynamische instelling zal je klanten beslist aanspreken! Ontdek hier ons uitgebreid aanbod aan Cursussen Schoonheidszorg en bekijk hier ook onze Online Beauty Trainingen en webinars!

5. Werk hygiënisch volgens de nieuwe maatregelen

Hygiëne vormde altijd al een kerntaak binnen je salon, maar het is in deze tijden een nog grotere prioriteit geworden. Informeer je goed over de hygiëneprotocollen die door je brancheorganisatie zijn opgesteld en over de richtlijnen van het RIVM. Volg de richtlijnen zeer nauwkeurig op. Door te tonen dat je alle richtlijnen volgt neem je onzekerheid bij klanten in je salon weg. Maak je klant erop attent dat zijn of haar medewerking hierin heel belangrijk is. Door samen de schouders eronder te zetten en veilig en verantwoord te werken kunnen de verspreiding van het virus en nieuwe opflakkeringen tot een halt geroepen worden.

6. Volg de behandelingen op

Gelukkig is er binnen de branche een positieve tendens waar te nemen. Beauty salons verklaren dat veel vaste klanten na de herstart weer gewoon geboekt hebben. Toon je klanten jouw waardering hiervoor, want zonder hen heeft jouw salon geen bestaansgrond. Vergeet niet om je behandelingen op te volgen. Heeft je klant bijvoorbeeld veel last van een huidprobleem, neem dan na de behandeling contact op om te informeren of er verbetering is. Misschien kun je nog wat extra tips geven voor de verzorging thuis. Een menselijke touch met oprechte aandacht, een vriendelijk woord en veel deskundigheid zijn in deze tijden belangrijker dan ooit!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie