• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hoe vind je inspiratie voor je beauty blog?

27 augustus 2016 | Overige
Hoe vind je inspiratie voor je beauty blog?

Het is de vraag die elke copywriter voortdurend bezighoudt. Tijdens het lezen van nieuwsberichten, weblogs, vakliteratuur: de zoektocht naar vernieuwende, originele en creatieve invalshoeken stopt nooit. Ben jij op zoek naar materiaal voor je beauty blog of zoek je als salonbeheerder inspiratie voor je bedrijfsblog? Wij geven je een aantal copywriters trucs waarmee je altijd gemakkelijk de mooiste invalshoeken opspoort.

1. Niets is te raar!

Het vinden van een onderwerp is vaak een stuk gemakkelijker dan de invalshoek. Je weet vaak al eerder dat je ‘iets’ met een bepaald onderwerp wilt doen. Hoe je dit origineel en vernieuwend aanpakt, dat is wel vaak lastiger. Er is meestal al zoveel over geschreven. De oplossing? Een brainstorm! Neem een vel papier en schrijf alles op wat je associeert met jouw onderwerp. De truc is vervolgens om niet te voorzichtig met deze schat aan ideeën om te gaan. Kies de gekste, vreemdste en minst voor de hand liggende optie en werk die verder uit. Juist dat bizarre hersenspinsel dat ver buiten de gebaande paden gaat is perfect als invalshoek!

2. Zoek naar een vergelijking, tegenstelling of dilemma

Twee trends vergelijken, een dilemma of tegenstelling bespreken; vaak wordt een onderwerp pas echt interessant wanneer je als lezer de mogelijkheid krijgt om het van meerdere kanten te bekijken. Als copywriter kun je hier op vele manieren op inspelen. Door stelling te nemen of juist door de lezer mee te nemen op jouw eigen zoektocht naar de ‘waarheid’. Vertel over hoe jij iets beleeft, over wat jouw twijfels waren en welke conclusies je uiteindelijk hebt getrokken. Met deze persoonlijke insteek geef je je lezer inzicht in jouw gedachten.

3. Inspiratie voor je beauty blog? Doe de SEO-check!

Schrijf je voor jouw eigen bedrijfswebsite en wil je met jouw artikel vooral meer bezoekers genereren, zodat jouw bedrijf in de spotlight komt te staan? Laat je dan inspireren door ‘trending topics’, Google trends en de meest gezochte zoektermen van verschillende zoekmachines. Op deze manier speel je in op de actualiteit en doe je tegelijkertijd aan een stukje SEO-optimalisatie. Én je hebt gelijk wat assistentie bij gebrek aan inspiratie! Een andere copywriter truc voor inspiratieloze dagen; vul je onderwerp in als zoekterm in Google en check wat de zoekmachine als zoekopties geeft. Daarna is het wel jouw taak om de gevonden informatie op een boeiende manier te herschrijven!

4. Houd het dicht bij jezelf

Uiteraard kan het handig zijn om inspiratie te putten uit nieuwtjes, trends en ontwikkelingen, maar de beste invalshoeken vind je juist dicht bij jezelf. Veel beginnende copywriters hebben vaak de neiging om zo fanatiek op zoek te gaan naar een origineel onderwerp, dat ze het meest interessante onderwerp over het hoofd zien; zij zelf! Schrijf over hoe jij gefascineerd bent geraakt door de beauty branche? Waar krijg jij energie en goede zin van? Of waarom trok een vak als schoonheidsspecialist of visagist jou ooit zo aan? Zoek invalshoeken vanuit jouw passie voor je vak en je zal een invalshoek sneller tot een goede tekst kunnen omvormen.

5. Inspiratie voor je beauty blog? Ga in gesprek met anderen!

Creatieve invalshoeken vind je vaak juist op plekken die volledig buiten je werkterrein liggen en vaak op momenten dat je het het minst verwacht. Waar jij en je collega’s sommige trends, vaktermen of productlijnen al jaren als vanzelfsprekend zien, kan dit voor een buitenstaander verrassende vragen oproepen. Vragen die jij vervolgens perfect kunt inzetten voor je nieuwsbrief of weblog. Houd, net zoals elke copywriter, dus altijd je ogen en oren open. Invalshoeken liggen op de meest verrassende locaties. Ga daarom nooit de deur uit zonder notitieboekje waar je elke inspiratiebron als het even kan in noteert!

Copywriter worden iets voor jou?

Wil je nog veel meer leren over copywriting? Je nieuwsbrief, website of weblog verder professionaliseren? Volg onze Thuiscursus Copywriter en leer van onze vakdocente.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie