Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Huidverzorging na het zonnen

18 juli 2016
Huidverzorging na het zonnen

Heerlijk zonnebaden aan het strand of het zwembad! Het is er nu de tijd van het jaar voor. Als schoonheidsspecialiste of visagiste zal je in de zomer of net na de zomervakantie regelmatig mensen in je stoel krijgen die je om raad vragen voor het verzorgen van een verbrande of geïrriteerde huid door de zon. We bespreken hier een aantal belangrijke aandachtspunten voor huidverzorging na het zonnen.

Huidverzorging na het zonnen: reinig je huid

Na een dagje strand of zwembad is een goede en zachte reiniging van de huid essentieel. Spoel het strandzand onder de douche of in bad met lauw water af. Raad je klanten aan om niet te lang te douchen of een uur in bad te gaan liggen, want de huid is door het zonnen al uitgedroogd. Gebruik een zachte spons voor het reinigen van de huid. Pas ook op met afdrogen; doe dit op een deppende manier in plaats van stevig droogwrijven. Gebruik voor het gezicht een zachte reinigingslotion. Gebruik geen sterk geparfumeerde douchegels of producten met alcohol, want deze zijn veel te agressief voor de gezichtshuid die na een dag zonnen gevoeliger is dan normaal.

Herstellen van de vochtbalans

Door het zonnen wordt de vochtbalans van de huid verstoord, omdat er te veel vocht in de huid verdampt. Het is belangrijk om na een dag zonnen de vochtbalans te herstellen door een goede after sun crème of gel te gebruiken. Er bestaan allerlei soorten after sun producten. Kies een product dat goed op de huid is afgestemd. Er zijn huidkalmerende en huidherstellende after sun producten, evenals speciale after sun crèmes tegen zonneblaasjes en zonneallergie. Het is ook belangrijk om de vochtbalans van binnenuit te herstellen, geef je klant daarom als tip om genoeg water te drinken. Het helpt de huid om beter en sneller te herstellen. Wil je alles leren over huidverzorging? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Wat te doen bij een verbrande huid?

Een verbrande huid is zeer pijnlijk. Een van de beste producten om de pijn te verzachten en de huid snel te laten herstellen is aloë vera olie. De olie van de tropische vetplant aloë vera wordt al eeuwen ingezet tegen allerlei kwalen. Op de droge en geïrriteerde huid heeft het een verzachtende werking. Het wordt verder onder meer ook gebruikt voor het bevorderen van de genezing van (brand)wonden en het verminderen van littekens. Je kunt ook schijfjes komkommer op de verbrande huid leggen om het brandende gevoel te verlichten. Ook yoghurt is een goed middel om thuis na het zonnen snel het verbrande gevoel te verlichten. Een yoghurtmasker kan de vochtbalans van de gezichtshuid herstellen en maakt de huid zacht en soepel. Ontdek hier ook onze Cursus Gelaatsverzorging!

Verstandig zonnen

Druk je klanten op het hart dat verstandig zonnen ontzettend belangrijk is. Een goede beschermende zonnebrandcrème tegen de schadelijke UV-stralen is essentieel. Te veel zon leidt op de korte duur tot een verbrande huid, maar kan op de lange duur leiden tot een versnelde huidveroudering en het verhoogt het risico op huidkanker. Stuur je klanten door naar een arts bij klachten als blaren, hoofdpijn, misselijkheid, koorts of brandwonden. Dit kan duiden op een zonnesteek.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie