Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat is het geheim voor een jongere huid?

17 april 2017 | Schoonheidszorg
Wat is het geheim voor een jongere huid?

Is het dan eindelijk zover? Bestaat er echt een geheim voor een jongere huid? Het is al zo oud als de mensheid; de wens om het verouderingsproces te vertragen. De huid toont meestal als eerste de tekenen van het ouder worden. Talloze crèmes, lotions en serums beloven om rimpels te laten verdwijnen en mensen er jonger uit te laten zien. De resultaten zijn meestal teleurstellend. Nieuw onderzoek van Procter & Gamble en DNA-tester 23andMe komt tot een overtuigende conclusie…

Twee keer jongere huid

… voor een huid die er twee keer jonger uitziet, dien je een crème met ‘Sun Protection Factor’ (SPF) te dragen. Dat is voor de meeste beauty liefhebbers, die veel zorg besteden aan de verzorging van hun huid vast niets nieuws onder de zon. Iedereen weet dat een goede zonbescherming belangrijk is. Maar deze keer bevestigen de cijfers dit op een wel zeer overtuigende wijze. Uit het onderzoek blijkt dat het gebruiken van een crème met SPF zelfs meer invloed heeft op de conditie van de huid, met betrekking tot rimpels en vlekjes, dan andere factoren als stress, dieet of zelfs erfelijke factoren.

Het onderzoek

Aan dit onderzoek deden 150.000 blanke vrouwen mee. Maar slechts 10.839 van deze vrouwen gaven aan dat ze regelmatig de opmerking krijgen dat hun huid er 10 jaar jonger uitziet, dan hun werkelijke leeftijd. Veel van deze vrouwen zijn boven de 60. Een zeer groot deel van deze groep vrouwen gebruikt 75% van de tijd een crème met SPF. Door regelmatig een crème met SPF te gebruiken vergroot je volgens dit onderzoek met 48% de kans om oud te worden met een huid die er een stuk jonger uitziet dan je biologische leeftijd. Wanneer je 90% van de tijd een crème met SPF draagt, vergroot je die kans zelf met 78%.

Allemaal aan de crème met SPF!

Elke professionele schoonheidsspecialist zal haar klanten adviseren om hun huid goed te beschermen tegen de zon; en niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Ook in onze Cursus Gelaatsverzorging wordt daar aandacht aan besteed. Er is alleen nog niet zo veel onderzoek gedaan naar de omvang van de beauty voordelen van het dagelijks gebruik van SPF-crème. Dit nieuwe onderzoek geeft daar al meer inzicht in. Buiten het feit dat Procter & Gamble een aanbieder is van huidverzorgingsproducten en daardoor natuurlijk ook belang heeft bij deze resultaten. De resultaten van het onderzoek zijn nog niet kritisch onderzocht of gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift, maar zullen dit jaar in maart gepresenteerd worden tijdens de American Academy of Dermatology Meeting in Florida.

Beauty expert worden?

Wil jij graag aan het werk binnen de beauty branche en mensen helpen om de conditie van hun huid te verbeteren, met behulp van schoonheidsbehandelingen en goede adviezen, stap dan naar Wellness Academie en ontdek al onze Schoonheidszorg Opleidingen op diverse locaties in België en Nederland: Hasselt, Antwerpen, Gent, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie