* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is jouw nagelstudio klaar voor de zomer?

Is jouw nagelstudio klaar voor de zomer?

Als zelfstandige nagelstyliste is het belangrijk om je werkzaamheden goed vooruit te plannen. Waar moet je op letten als er een nieuw seizoen voor de deur staat? Je wilt je klanten in elk seizoen zo goed mogelijk van dienst zijn om teleurstellingen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat klanten bij je terug blijven komen. Is jouw nagelstudio en jouw planning al klaar voor de zomer! We besteden hier aandacht aan een aantal belangrijke punten waar je op moet letten voor het succesvol runnen van je nagelsalon in de zomer.

Wat zijn de nageltrends voor de zomer van 2019?

Zorg dat je weet wat deze zomer helemaal ‘hot’ is als het gaat om nagelstyling, nail art en kleuren! Volg de vooraanstaande nagelstyling blogs en vlogs uit binnen- en buitenland. Welke nail art prints zijn populair? Sla alvast aan het oefenen. Maar dat niet alleen, houd ook de laatste overige beauty- en modetrends bij om een goed beeld te krijgen van de trendkleuren van het seizoen. Er zijn veel dames die graag de kleur van hun nagels afstemmen op hun nieuwe hippe zomergarderobe!  Zorg dat je alle nagelstyling benodigdheden op tijd op voorraad hebt. Of wat dacht je van een bijscholing, waarin je de nieuwste technieken op het gebied van nagelstyling aanleert, om je klanten mee te verrassen? Bekijk hier al onze Nagelstyling Cursussen.

Let op: mei is een goede verkoopmaand

Bij de meeste mensen begint het in de maand mei te kriebelen. Er wordt nu veel geshopt naar een nieuwe garderobe voor de zomer. Vergeet ook niet dat veel mensen in mei hun vakantiegeld uitbetaald krijgen en daardoor wat meer te besteden hebben. Je kunt hier slim op inspelen door zomerse producten in je salon aan te bieden. Denk aan accessoires die bij een mooie nagelstyling look passen, zoals armbandjes, tassen, strandtassen, slippers, handcrème met zonnefactor, zonnebrandcrème ... Het is ook de ideale tijd om leuke acties op touw te zetten voor voetverzorging. Juist nu denken mensen er ineens aan dat hun voeten extra verzorging nodig hebben! Bekijk hier onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure. 

Waarop letten bij je zomerplanning?

Bij nagelstyling komt de vervolgbehandeling altijd heel nauw. Je klanten willen graag op tijd, meestal binnen de 3 tot 4 weken, hun nagels bijgewerkt hebben. Het is dus belangrijk dat je je eigen vakantieplannen en die van je klanten naast elkaar legt, zodat je klanten niet voor teleurstellingen komen te staan. Houd er rekening mee dat je klant juist als ze op vakantie gaat graag nieuw gestylede nageltjes wil! Zorg daarom dat je op tijd de afspraken met vaste klanten vooruit plant. Gaat je klant meer dan een maand op vakantie, dan zijn gelnagels goed mogelijk, maar zorg dat je nog preciezer en zorgvuldiger werkt dan anders. Wanneer je klant een sportieve reis gaat maken, is het aanbevolen om de nagels wat korter te houden. Vergeet niet dat de nagels in de zomer sneller groeien!

Doe iets extra’s voor je vaste klanten!

Je kunt overwegen om voor de vakantie je trouwe klanten een klein presentje mee te geven, bijvoorbeeld een miniatuurtje van een handcrème of een verzorgende nagelriemolie. Je kunt ook een extra gratis service aanbieden, zoals een ontspannende handmassage. Hiermee laat je zien hoe zeer je je trouwe klanten waardeert en vergroot je de kans dat ze na hun vakantie gewoon weer bij jou terugkomen.

Verder leren in de vakantie?

Wil je de vakantieperiode aangrijpen om verder te studeren? Dat kan natuurlijk ook! Bij Wellness Academie kun je diverse Summer School opleidingen volgen. Wat dacht je van een Opleiding Pedicure in Hasselt in de zomermaanden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie