Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Je bent geslaagd! Maar wat nu?

19 juli 2015
Je bent geslaagd! Maar wat nu?

Geslaagd voor je Opleiding Schoonheidsspecialiste? Of met goed gevolg de Opleiding Kapper gevolgd? Wat nu? Allereerst is het tijd voor een feestje om dit heugelijke feit te vieren. Maar daarna begint het echte werk en rijst de vraag op: Hoe start ik mijn eigen zaak? Tijdens je opleiding aan de Wellness Academie zal je docent je veel goede tips en adviezen kunnen geven voor een succesvolle start van je eigen schoonheidssalon of kapsalon. We zetten hier de belangrijkste tips op een rij.

Stel een ondernemingsplan op

Elke onderneming begint met een goed doordacht plan. Werk je ideeën voor je salon uit in een goed ondernemingsplan. Hierin ga je op een realistische manier beschrijven wat het doel en de verwachtingen van je onderneming zijn. Je maakt een overzicht van de beschikbare middelen voor het opzetten van je salon en de resultaten die je verwacht. Ook de volgende elementen verwerk je in het plan: je doelgroep, locatie, interieur van je salon, je groeiambities, personeel, concurrentieanalyse en de marktpositionering van je eigen zaak. Een ondernemingsplan is een belangrijke leidraad voor jezelf als ondernemer, maar kan ook helpen om financiers over te halen.

Een eigen salon beginnen? Doe marktonderzoek!

Er bestaan vast al meer schoonheidssalons en kapsalons in jouw omgeving. Het is daarom essentieel om goed marktonderzoek te doen om te ontdekken of er genoeg animo is voor jouw salon. Zit de beoogde doelgroep wel op jouw diensten te wachten? Wat mist je doelgroep in het huidige aanbod? Hoe kun je je van je concurrentie onderscheiden? Hoeveel potentiële klanten kun je op een bepaalde locatie verwachten? Wat is de beste locatie voor je schoonheidssalon of kapsalon? Een degelijk marktonderzoek kan je een goed beeld geven van je kansen.

Vind de juiste locatie voor je salon

Een van de belangrijkste factoren voor het wel of niet slagen van je eigen zaak is je locatie. Er zijn diverse zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een locatie. Allereerst, hoe hoog zijn de huurlasten? Kun je deze lasten dragen met de verwachte omzet? Kijk ook naar of de locatie voldoende mogelijkheden biedt in verband met je groeiambities. Het is tevens essentieel dat de locatie je doelgroep aanspreekt; een schoonheidssalon voor 50-plussers past niet in een studentenwijk. Kijk ook naar de parkeergelegenheid en bereikbaarheid. En hoe zit het met het bestemmingsplan van de gemeente?

Volg je hart; maak je eigen keuzes!

Een van de beste adviezen is: Volg je hart! Het is belangrijk dat je zelf volledig achter je keuzes staat. Natuurlijk is het belangrijk om advies in te winnen van adviseurs, collega’s, familie en vrienden, maar jij bent het die de beslissingen neemt. Je gaat jouw droom achterna! Je zult beslist geconfronteerd worden met tegenslagen. Dat hoort erbij; je leert het meest door vallen en opstaan! Met een goede schoonheidsopleiding achter de rug, het goed beheersen van je vak en voldoende basiskennis van bedrijfsbeheer kun je erop vertrouwen dat je over een stevige basis beschikt om je droom waar te maken. Bekijk het volledige Opleidingsaanbod Schoonheidszorg van de Wellness Academie en maak jouw droom werkelijkheid!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie