• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Ken je de draping make-up techniek al?

20 juli 2017 | Visagie
Ken je de draping make-up techniek al?

Nu de contouring hype wat geluwd is, wordt draping misschien wel de nieuwe trend. Net als contouren is het een techniek om met contrasten te werken in het gelaat, om zo de vorm van het gelaat beter tot zijn recht te laten komen. Maar wat houdt het nu precies in? Wat kun je allemaal met draping? En hoe pas je het toe? Je leest er hier meer over.

Draping is terug

Draping betekent simpelweg dat je je gezicht gaat vormgeven met blush. Je gaat hiervoor aan de slag met twee verschillende kleuren blush; de een wat lichter dan de andere. Deze techniek komt oorspronkelijk van de Amerikaanse make-up artist Way Brandy (1941-1985). In de jaren ’70 van de vorige eeuw was hij een van de meest toonaangevende make-up artists. Hij verzorgde onder meer de make-up van beroemdheden als Elizabeth Taylor en Cher. Bij zijn techniek die in het teken staat van ‘draping the face’ ligt de focus op de natuurlijke botstructuur van het gezicht.

Het is dus geen compleet nieuwe techniek, maar de contouring trend heeft er wel voor gezorgd dat er weer opnieuw aandacht is voor draping. Onder andere make-up artist Marc Jacobs blies de drapingtechniek afgelopen jaar weer nieuw leven in. Hij lanceerde onder andere een speciale blush om draping weer populair te maken, namelijk zijn ‘Air Blush Soft Glow Duo’. Dit is een blush in twee tinten die men samen kan gebruiken voor een ‘draping’ effect. Een carrière als make-up artist iets voor jou? Maak hier kennis met onze Opleiding Make-up Artist.

Waarom draping?

Bij draping ga je de contouren van het gezicht ‘bekleden’ oftewel ‘drapen’ met gekleurde blush. Je kunt het inzetten om verschillende effecten te bereiken, zoals de gelaatsvorm meer of minder volume geven, het gelaat beter in balans brengen of een liftend effect. Met draping kun je een heftige opvallende make-up look creëren, bijvoorbeeld voor op de catwalk of voor een speciale photoshoot. Onder andere de make-up artist Lynsey Alexander pikte deze nieuwe trend op voor de modellen van Kenzo. En ook bij de show van Chanel tijdens de fashion week zagen we een subtiele versie van de drapingtechniek terugkomen.

Make-up door MUA Lynsey Alexander

Hoe pas je het toe?

Hoe je de drapingtechniek toepast is afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Je hebt in ieder geval altijd twee kleuren blush nodig, waarvan één lichte en één donkere kleur.

1. Gelaat minder rond maken
De meest ideale gezichtsvorm is een ovale vorm. Heeft iemand een te ronde gezichtsvorm, breng dan de donkere blush onder de appeltjes van de wangen aan. Breng de lichte blush boven de donkere blush aan. Zorg dat de twee kleuren mooi in elkaar overlopen.

2. Gelaat meer volume geven
Het kan ook zijn dat je het gelaat juist meer volume wilt geven. In dat geval breng je de twee kleuren aan op de appeltjes van de wangen. Blend de kleuren mooi door elkaar. Dit zorgt bovendien voor een natuurlijk effect.

3. Gelaat liften

Voor een liftend effect blend je de twee kleuren blush en breng je ze aan op het jukbeen. Vervolgens vervaag je de blush langs het jukbeen naar de kaaklijn en de nek toe.

4. Gezicht in balans brengen

Wil je het gezicht meer in balans brengen, blend dan de lichte en donkere kleur blush naast de wenkbrauwen op de slapen, de neusbrug, puntje van de kin en vanaf de oren naar beneden via de zijkant van de nek.

5. Subtiel accentueren van de jukbeenderen

Voor een subtiele touch breng je de lichte blush aan op de jukbeenderen, waar het dienstdoet als highlighter. De donkere tint breng je net onder de jukbeenderen aan.

Wil je alle professionele make-up technieken leren? Ontdek dan hier al onze Visagie Opleidingen en kies de opleiding die bij je past.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie