Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

MAC eert fotograaf Helmut Newton

9 oktober 2016 | Visagie
MAC eert fotograaf Helmut Newton

Make-up en fotografie zijn twee vakgebieden die nauw aan elkaar gerelateerd zijn. Het is dan ook niet voor niets dat het befaamde make-up merk MAC de veelgeprezen fotograaf Helmut Newton eert. In november lanceert MAC de Limited Edition Photographs by Helmut Newton. Lees hier wat deze fotograaf én deze nieuwe herfst make-up collectie van MAC zo bijzonder maken!

Wie was Helmut Newton?

Helmut Newton (31 oktober 1920 – 23 januari 2004) werd geboren in Berlijn. Op zijn twaalfde kocht hij zijn eerste fototoestel en was al volop geïnteresseerd in fotografie. Hij ontvluchtte Duitsland in de Tweede Wereldoorlog en kwam in 1940 in Australië terecht. Hier startte hij een eigen studio en deed ervaring op in mode- en theaterfotografie. In 1957 verhuisde hij naar Londen. Zijn reputatie als modefotograaf groeide en hij maakte zijn eerste reportage voor Vogue. Van Londen verhuisde hij naar Parijs. In zijn latere leven woonde hij ook in Monte Carlo en in Los Angeles. In 2004 kwam hij om na een auto-ongeluk. 

Erotische en elegante fotografiestijl

Helmut Newton heeft een hele eigen fotografiestijl ontwikkeld, die zowel erotisch getint als elegant en gestileerd was. Er wordt over zijn werk gezegd dat het vaak een enigszins sadomasochistische en fetisjistische ondertoon had. Ook zijn zwart-wit foto’s zijn erg beroemd geworden. Zijn werk viel in ieder geval goed in de smaak bij vooraanstaande magazines als Vogue en Vanity Fair. Voor deze tijdschriften maakte hij krachtige, glamoureuze foto’s. Het cosmeticamerk MAC heeft deze kenmerken van zijn stijl in een nieuwe make-up collectie weten te vertalen.

[gallery size="medium" ids="8378,8377"]

De MAC Helmut Newton Collectie

De krachtige fotografiestijl van Helmut Newton wordt door MAC geëerd met onder andere wijnrode, felrode of pruimen paarse lipstick, zwarte eyeliner en mascara en oogschaduw in de kleuren Real Fantasy soft eggshell, Hard Currency grey, Influential brown en Point ’N Shoot black. Met deze make-up producten kun je een ware femme fatale look creëren. Je kunt deze look bovendien helemaal compleet maken met een van de drie nagellakjes die ook bij deze collectie horen: Berlin – purple, Monte Carlo – red en Call Time – grey. Verder zijn de verpakkingen van de make-up producten voorzien van de bekendste foto’s van Helmut Newton.

[gallery size="medium" ids="8380,8379,8381"]

Opleiding Visagist of Cursus Fotografie?

Begint het al te kriebelen om met deze make-up producten in de weer te gaan? Of wil je leren hoe je als een volleerde visagist met make-up aan de slag kunt gaan? Volg dan onze Opleiding Visagie of schrijf je in voor onze opleiding make-up expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie