Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tip: ombre sunset smokey eyes

16 augustus 2016 | Visagie
Make-up tip: ombre sunset smokey eyes

Heb je die prachtige zonsondergang vanaf een heerlijk zonnig vakantieoord nog helemaal voor ogen? Laat je inspireren en ga met je make-up penselen in de weer, om dit fenomeen eens om te toveren tot oogmake-up. Ontdek hier hoe je dat doet in deze make-up tutorial voor ombre sunset smokey eyes. Zo draag je die mooie vakantieherinnering letterlijk en figuurlijk nog wat langer bij je!

Zorg voor een warm uitstraling van de huid

Om deze zomerse make-up look goed tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om de huid mooi te verzorgen en een zomerse gebruinde gloed te geven. Ga daarom eerst aan de slag met je dagelijks reinigingsritueel voor je huid. Daarna kun je beginnen met de smokey eyes, om daarna de rest van de huid af te stemmen op de ogen of andersom. Het is de kunst om de juiste tint make-up producten te kiezen op het gebied van concealer, foundation, blush en highlighter.

In onderstaande video heeft vlogger Jaclyn Hill o.a. de volgende producten gebruikt; de Make-up For Ever Step 1 Skin Equalizer Primer, de Urban Decay Naked Skin Weightless concealer, de Elcie Micro Silque foundation, de Too Faced Soleil Matte Bronzer en de MAC Melba blush. Een belangrijk element voor deze look is de champagne tint highlighter, die de huid nog extra de uitstraling geeft van een zonsondergang op een warme zomeravond.

Let op: elke huid is anders!

Een veelgemaakte fout van beginnende make-up liefhebbers is dat ze klakkeloos dezelfde producten gebruiken als de beauty vloggers. Waarom valt het resultaat daarna tegen? Ik doe toch precies na wat er in de video gebeurt? Het probleem is dat ze vergeten dat elke huid anders is. Elke huid heeft zijn eigen tint en ondertoon. Houd daar rekening mee bij het kiezen van de juiste make-up producten. Mogelijk heeft jouw huid een make-up product nodig dat een tintje donkerder of lichter is of met een andere ondertoon. In onze Cursus Visagie basis leren onze vakdocenten je graag hoe je make-up perfect kunt afstemmen op elke huid.

Ombre sunset smokey eyes

De ombre sunset smokey eyes techniek is een gevorderden make-up techniek die veel aandacht vergt voor wat betreft het uitkiezen, combineren en blenden van kleuren en vaardigheden om de make-up goed aan te brengen. In onderstaande video zie je hoe Jaclyn Hill te werk gaat om de ombre sunset smokey eyes look te creëren. Laat je inspireren, probeer de look na te maken of geef er je eigen touch aan!

Gediplomeerde visagist worden?

Wil je ook graag een gevorderde visagiste worden, volg dan na de Basiscursus Make-up ook de Cursus Make-up voor gevorderden en wordt een gediplomeerde visagist. Daarnaast kun je bij Wellness Academie ook nog uiteenlopende specialisatiecursussen volgen. Bekijk hier het volledige aanbod aan Visagie Cursussen op meerdere leslocaties in België (Hasselt, Gent & Antwerpen) en Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven & Utrecht).

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie