* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tips voor de rijpere huid

14 juni 2016
Make-up tips voor de rijpere huid

Met make-up kun je mensen er jonger uit laten zien, maar dan moet je wel weten hoe je dat aanpakt. Het gaat hierbij niet alleen om het uitvoeren van de juiste make-up technieken, maar ook om het kiezen van de juiste make-up producten. Vooral kleur en textuur kunnen het verschil maken. Daarom besteden we hier aandacht aan make-up tips voor de rijpere huid van professionele visagisten.

Extra aandacht voor hydratatie van de huid

Bij de rijpere huid is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan hydratatie. De rijpere huid is vaak wat droger. Een goede hydraterende dagcrème die afgestemd is op de rijpere huid kan het huidverouderingsproces vertragen en rimpels verminderen. Kies bij voorkeur een crème met een beschermingsfactor tegen de zon. De rijpere huid kan ook gebaat zijn met een dagcrème met oplichtende elementen, die de huid meteen wat meer glans geven. We vertellen je er graag meer over in de Cursus Gelaatsverzorging in Hasselt.

Primer is onmisbaar!

Een van de beste ‘geheimen’ waarmee je de rijpere huid er jonger uit kan laten zien is het gebruik van een primer. Een primer dient als ondergrond voor de make-up, net zoals je onder een eerste verflaag doorgaans eerst een primer aanbrengt voor een mooier resultaat. De primer legt als het ware een laagje op je huid om het huidoppervlak gladder en egaler te maken. Bovendien vertraagt het het verdampingsproces in de huid, waardoor de huid beter gehydrateerd blijft. Daarnaast zal dankzij de primer de foundation beter hechten.

Kies de juiste foundation

De juiste foundation kan een paar jaar verschil betekenen als we het hebben over een jongere aanblik van de huid. De rijpere huid vraagt om een crèmige, vloeibare foundation. Ben wel zuinig met het aanbrengen van een foundation. Een spray foundation is ideaal voor een luchtig effect. Voor de rijpere huid geldt: ‘Less is more!’ Hiermee voorkom je dat er zich een teveel aan make-up gaat ophopen in fijne lijntjes, rimpels of plooien in het gezicht.

Aandachtspunten concealer

Daarna kun je waar nodig concealer aanbrengen. Pas op dat je de huid onder de ogen niet te licht maakt door een concealer te kiezen in dezelfde kleur als de huidtint. Wanneer je deze zone te zeer oplicht, leg je er juist de nadruk op in plaats van dat je oneffenheden, roodheid of blauwe wallen camoufleert. Bij roodheid gebruik je het beste een concealer met een gele of beige ondertoon en bij blauwe wallen een concealer met een oranje ondertoon.

Vorm benadrukken met contouren

Met het ouder worden, worden de contouren van het gezicht minder scherp. Met behulp van de make-up technieken contouren en highlighten breng je het gezicht terug in vorm. Breng een lichte highlighter op de T-zone van het gezicht aan. Kies vervolgens een bronzer die iets donkerder is dan de natuurlijke huidskleur en breng deze aan vlak onder de jukbeenderen, op de kaaklijn en op het voorhoofd vlak voor de haargrens. Vervolgens blend je deze make-up evenwichtig uit. Daarna fixeer je de make-up met zo min mogelijk transparante poeder.

Wenkbrauwen en oogmake-up

Wanneer de wenkbrauwen erg dun zijn kun je ze lichtjes invullen met een wenkbrauwpotlood. Accentueer vooral het hoogste punt van de wenkbrauwen en maak dit iets hoekiger, dit heeft een liftend effect. Gebruik voor de oogmake-up het liefst lichte kleuren en vermijd glanzende en metallic oogschaduw. Met behulp van zwarte mascara op de wimpers en met het aanstippen van de wimperhaartjes onder de ogen kun je de ogen als het ware ‘openen’.

Wangen en lippen

Met wat blush kun je ervoor zorgen dat de huid extra glans en kleur krijgt, waardoor de make-up look sprekender wordt. Kies voor blush in frisse tinten, bijvoorbeeld een perzikkleur of een roze blush. Je brengt de blush lichtjes aan op de koontjes van de wangen. De lippen zijn vooral gebaat met een lipgloss in lichte kleuren. De reflecterende werking van de lipgloss geeft de lippen meer volume.

Wil je alle make-up trucs leren om iedereen er stralend uit te laten zien, dan leren we je die graag in onze Opleiding Visagiste in o.a. Amsterdam, Antwerpen en Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie