Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up trends voor de zomer van 2017

23 mei 2017 | Visagie
Make-up trends voor de zomer van 2017

Ben jij voorbereid op de zomer als het om nieuwe make-up looks gaat? Zorg dat je up-to-date blijft en snel de nieuwste make-up technieken in de vingers hebt. Wat zijn de trends voor deze zomer? We zetten hier 5 nieuwe make-up trends voor de zomer van 2017 in de kijker!

1. Eén kleur voor de ogen en lippen

Óf je legt de nadruk op de oogmake-up, óf je legt de nadruk op de lipmake-up. Dat is een bekende regel binnen de visagiewereld en waar ook binnen de meeste visagie opleidingen vaak op gewezen wordt. Dit jaar hoef je volgens de nieuwe trends niet meer te kiezen op welk gedeelte van het gezicht je de nadruk gaat leggen. Je mag nu zowel op de ogen als op de lippen dezelfde kleuren aanbrengen. Het doel hiervan is, om binnen de heersende tendens van de no-make-up look en de nude looks, een neutraler effect te creëren.

2. Roze kan altijd en overal

In het verlengde van voorgaande is het voor de zomer make-up van 2017 de trend om het aantal kleuren in je make-up look sterk te beperken. Bij voorkeur kies je één mooie kleur roze. Roze wordt dit jaar gezien als dé neutrale tint, met als voordeel dat je deze kleur eigenlijk op alle delen van je gezicht kunt aanbrengen. Zowel op je lippen als oogleden en op je wangen. Het geeft een neutrale en tegelijkertijd frisse look.

3. Rechte wenkbrauwen

Een andere bekende regel binnen de visagie is dat je de wenkbrauwvorm afstemt op de gelaatsvorm van de klant. Hiervoor bestaan allerlei richtlijnen, die ook binnen onze Visagie Cursussen aan de orde komen. Maar de visagiebranche is ook een eigenwijze branche, waarin vaak de regels worden doorbroken. Tot voor kort zocht iedereen nog naar de perfecte hoek in de wenkbrauwen. Voor de zomer make-up van dit jaar zijn rechte wenkbrauwen helemaal in. Een handige methode voor het effectief en nauwkeurig epileren van wenkbrauwen is threading, epileren met een draadje. Je leert er alles over in de Cursus Threading.

Rechte wenkbrauwen Givenchy

4. Gouden tinten voor een zonnige look

Contouren en strobing zijn termen die de afgelopen seizoenen niet weg te denken waren. Ook dit jaar zijn deze make-up technieken niet van het toneel verdwenen. Wel brengen ze deze zomer enkele nieuwe nuances met zich mee. Bij contouren en strobing gebruik je nu niet meer alleen een bronzing poeder en een lichte poeder, maar je hoort volgens de nieuwe trend gouden tinten te gebruiken als highlighter en blush voor het creëren van schaduwen. Wil je je look nog stralender en zonniger maken, dan gebruik je een goudtint met extra glans.

5. 3D-lipmake-up

Hoewel de nadruk momenteel op neutrale en subtiele looks ligt, zijn er toch ook enkele nieuwe make-up trends om mee op te vallen. Dit jaar zijn dat onder andere 3D-lippen. Breng bijvoorbeeld over je lipstick of lipgloss losse glitters of gekleurde snippers aan. Dit geeft de lippen extra volume. Ook de ombre lipmake-up techniek valt binnen dit straatje, doordat je binnen deze techniek met laagjes, highlights en schaduwen werkt.

3D lipmake-up

Wil je make-up leren aanbrengen als een professional? Dan mag je deze Opleiding Visagiste niet missen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie