• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Massage tegen post-vakantie dip!

15 september 2017 | Massage & Therapieën
Massage tegen post-vakantie dip!

Het is (bijna) altijd een goede gelegenheid voor een massage. Daarom is het ook zeker een goed idee om na je vakantie alvast een massagesessie te boeken. Voor sommige mensen werkt het goed om enkele dagen voordat het werk weer begint extra te relaxen en een massage te boeken, maar ook na je eerste werkdagen is een massage beslist iets om naar uit te kijken. Massage is de ideale remedie tegen een post-vakantie dip. We delen hier graag alle redenen met je waarom een massage na je vakantie een goed idee is!

1. Je laat je meteen overweldigen door je werk

Ben jij zo iemand die zich op zijn eerste werkdag na de vakantie meteen laat overweldigen door het werk? Je wilt meteen alle e-mails beantwoorden, die stapel papieren op je bureau wegwerken, je op nieuwe projecten storten, etc. Nog voor je aan je dag begint ben je alweer net zo gespannen als voor de vakantie. Leer deze gewoonte te doorbreken, door vaker rust te nemen. ‘Dwing’ jezelf met een massage om te ontspannen. Door massages te ondergaan leer je je lichaam beter kennen en zul je sneller de signalen herkennen die duiden op spanning: opgetrokken schouders, stijve nek, vastgeklemde kaken, haastig bewegen, vermoeide ogen, etc. Wanneer je je hier van bewust bent, kun je er gemakkelijker wat aan doen. Maak hier kennis met onze Cursus Ontspanningsmassage.

Je stort je meteen compleet op je werk!

2. Massage tegen een post-vakantie dip

Je hebt een heerlijke vakantie gehad. Tijdens je vakantie was je er echt even helemaal tussenuit en je had je werk uit je gedachten verbannen. Maar dan breekt de dag aan dat je toch weer aan het werk moet. Je wordt overvallen door een triest en lusteloos gevoel; de post-vakantie dip komt hardnekkig de kop opsteken! Weet je van jezelf dat je hier last van hebt, plan dan tijdens de eerste dagen na je vakantie wat extra tijd in om extra goed voor jezelf te zorgen. Ga eropuit in de natuur, ga gezellig uit eten met vrienden of familie of boek een massagesessie. Tijdens een massage kun je weer even helemaal wegdromen en volledig ontspannen. Kijk kort terug op je mooie vakantie en geniet na, maar kijk daarna vooral vooruit naar alle andere leuke dingen die op de planning staan. Of maak alvast plannen voor een nieuwe vakantie!

Dipje?

3. Massage om weer in vorm te komen

Zeg eens eerlijk; hoe gezond heb jij tijdens je vakantie geleefd? Een barbecue-feestje hier, een festivalletje daar en ga zo maar door. De meeste mensen kijken in hun vakantie niet zo nauw als het gaat om gezond eten en drinken. Er wordt vaak te veel gegeten, er wordt vaker naar een ongezonde snack gegrepen, sommige mensen drinken vaker alcohol, etc. Grote kans dat je wat bent aangekomen, dat je je minder gezond voelt en dat je daardoor minder lekker in je vel zit. Nu is het zaak om weer zo snel mogelijk een gezonde levensstijl op te pakken, eventuele extra kilootjes te verliezen en overtollige gifstoffen in je lichaam kwijt te raken. Een massage als de sveltessa afslankingsmassage kan een goede ondersteuning bieden bij het weer in vorm komen en om je nieuwe energie te geven! Lees hier meer over de Cursus Sveltessa Afslankingsmassage.

In de ban van de barbecue!

4. Je hebt in de vakantie helemaal niets gedaan!

Heb je je vakantie aangrepen om heerlijk op je lauweren te rusten? Geen probleem, maar nu is het tijd om je lichaam weer voor te bereiden op de alledaagse realiteit. Je moet weer terug aan het werk. Voer je fysieke arbeid uit, dan is het een goed idee om de conditie van je spieren weer op peil te brengen met behulp van preventieve sportmassage, anders kunnen er blessures op de loer liggen. Deze sportmassage zorgt ervoor dat de conditie van je spieren wordt verbeterd en dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor eventuele afvalstoffen beter worden afgevoerd en voedingsstoffen effectiever worden opgenomen. Meer weten? Bekijk dan hier onze Cursus Sportmassage.

Lekker niks doen!

5. Omdat massage geen luxe meer is!

Het idee dat massage ‘luxe’ is, begint gelukkig te veranderen. Regelmatig een massage ondergaan betekent alleen maar goed voor jezelf zorgen. Met massages kunnen vele lichamelijke en geestelijke klachten voorkomen en verzacht worden. Het stimuleert lichaam en geest om optimaal te functioneren. Goed voor jezelf zorgen dien je het hele jaar door te doen, dus ook na je vakantie! Ben je geïnteresseerd in wat massage allemaal voor je kan betekenen? Volg dan zelf eens een van onze Massagecursussen!

Houd je van jezelf!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie