* Koningsdag * korting
* Koningsdag * korting
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Microblading wat is dit nu juist?

29 maart 2019 | Schoonheidszorg
Microblading wat is dit nu juist?

Microblading wat is dit nu eigenlijk? Heb je het gevoel dat je overal achtervolgd wordt door ‘Microblading’? Dat is heel goed mogelijk, want het is een van de populairste beauty trends van het moment. Het is een semi-permanente make-up behandeling die verbluffende resultaten biedt. Overal wordt er over gesproken en geschreven; in beauty blogs en vlogs, in magazines en salons. Wie in jouw omgeving heeft al een behandeling ondergaan? Ben je er inmiddels erg nieuwsgierig naar geworden, maar wil je toch graag iets meer weten? Dan ben je hier op het juiste adres!

1. Waarom microblading?

We hoeven je niet meer te vertellen dat mooi vormgegeven wenkbrauwen tegenwoordig de blikvangers van het gelaat dienen te zijn. Microblading is een semi-permanente make-up techniek waarmee iedereen prachtige wenkbrauwen kan krijgen. Het maakt niet uit of je van nature dunne of dikke wenkbrauwen hebt. Ook uitgedunde wenkbrauwen of wenkbrauwen met kale plekjes kunnen met microblading gecorrigeerd worden. Voor elke gelaatsvorm en uitstraling kunnen met microblading de perfecte wenkbrauwen gerealiseerd worden. Het grote voordeel, je hoeft er niet meer naar om te kijken. Je bent geen uren per week meer kwijt met het invullen en vormgeven van je wenkbrauwen met wenkbrauwpenselen en poeders!

2. Wat is microblading?

Voor het uitvoeren van microblading gebruikt de schoonheidsspecialiste een speciale pen met aan het uiteinde een schuin aflopend mesje, met daarin 10 tot 12 minuscule naaldjes. Met deze naaldjes brengt de schoonheidsspecialiste pigment aan in de bovenste laag van de huid, de opperhuid of epidermis. Dit gebeurt middels een krassende beweging. Op een hele precieze en delicate manier komt het pigment via deze krasjes in de huid. Deze krasjes imiteren de natuurlijke wenkbrauwhaartjes en zijn niet van echt te onderscheiden. Neem hier ook een kijkje bij onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Utrecht.

3. Is microblading hetzelfde als getatoeëerde wenkbrauwen?

Nee! Bij microblading brengt men het pigment enkel in de bovenste laag van de huid aan. Een tatoeage zit veel dieper in de huid. Een ander belangrijk verschil is dat microblading niet permanent is. De kleur vervaagt langzaam en is na 1,5 tot 2 jaar verdwenen. Dat is erg belangrijk, want je smaak kan met de tijd veranderen. Misschien wil je een andere vorm of andere tint wenkbrauwen? Dat is na het vervagen van het pigment gewoon mogelijk. Daarbij komt ook nog het grote voordeel dat microblading er veel natuurlijker uitziet, dan getatoeëerde wenkbrauwen. Een tatoeage zet men met een elektrisch apparaat. Microblading daarentegen, is een handmatige techniek, waardoor de schoonheidsspecialiste veel nauwkeuriger kan werken en veel meer feeling heeft met de huid!

4. Hoe verloopt een microblading sessie?

  • De wenkbrauwen worden bijgewerkt met een pincet of met behulp van threading. Daarna reinigt men de huid ter voorbereiding op de behandeling.
  • Er wordt een verdovende crème aangebracht, die ongeveer een 30-40 minuten nodig heeft om zijn werk te doen.
  • In de tussentijd tekent men de perfecte wenkbrauwvorm af, met aandacht voor de gelaatsvorm, symmetrie, gelaatstrekken en de wensen van de klant.
  • Daarna begint de daadwerkelijke microblading behandeling. Met behulp van de pen brengt men het pigment voorzichtig in de huid met lichte krasjes.
  • Vervolgens wordt er nog een laatste laag pigment over de wenkbrauwen aangebracht, dat enkele minuten moet intrekken.
  • Tot slot wordt de huid gereinigd en komen er schitterende wenkbrauwen voor de dag! De schoonheidsspecialiste geeft de klant nazorg instructies mee voor een zo mooi mogelijk resultaat.

5. Welke nazorg is er nodig?

Veel mensen die voor de eerste keer een microblading behandeling ondergaan, maken zich zorgen over de ongemakken na afloop. Dat valt reuze mee! Tijdens het genezingsproces kan er een lichte irritatie ontstaan. Het is belangrijk dat je niet aan de wenkbrauwen gaat krassen of erover gaat wrijven. Je mag de wenkbrauwen ’s morgens en ’s avonds wassen met water en een antibacteriële zeep. Vervolgens dep je de huid voorzichtig droog. Je mag de huid niet exfoliëren of scrubben en gebruik geen cleansers met zuren, zoals AHA’s en BHA’s. Je kunt eventueel ’s morgens en ’s avonds een speciale olie op de wenkbrauwen aanbrengen. Volg steeds goed de specifieke instructies van je schoonheidsspecialiste op. Na 6 tot 8 weken volgt er een touch-up behandeling om de wenkbrauwen te perfectioneren qua vorm en kleur.

6. Doet microblading pijn?

Dat is voor veel mensen, die overwegen om microblading te ondergaan, de belangrijkste vraag. Hoewel pijn per persoon kan verschillen, kunnen we zeggen dat microblading doorgaans niet heel pijnlijk is. De behandeling kan wel wat onprettig aanvoelen. Je kunt het vergelijken met het uittrekken van een wenkbrauwhaartje met een pincet. Zie je op tegen de behandeling vanwege dit onprettige gevoel, dan kun je een verdovende crème laten voorschrijven door een huisarts en dit meenemen naar de behandeling. Schoonheidsspecialisten mogen dit namelijk niet verkopen.

7. Kan microblading ongedaan gemaakt worden?

Iedereen kent wel de verhalen van mensen die een tatoeage hebben laten zetten en daar later spijt van kregen. Hoe zit dat met microblading? Ben je niet tevreden? Dan kan het pigment verwijderd worden met behulp van een vloeistof die in de huid wordt gebracht en die het pigment afstoot. Het is wel belangrijk om te weten dat je wenkbrauwen na microblading gedurende de eerste 7 tot 10 dagen 40% donkerder zullen zijn, dan het uiteindelijke resultaat. De kleur wordt na deze periode minder intens en de uiteindelijke kleur manifesteert zich.

Zin in een cursus microblading?

Lijkt het je geweldig om zelf microblading behandelingen te leren geven als een pro? Volg dan onze Cursus Microblading. Voor deelname aan deze cursus is het belangrijk dat je enige ervaring hebt binnen de schoonheidsbranche, bijvoorbeeld als schoonheidsspecialiste, wimperstyliste, visagiste, etc. Bekijk hier al onze Beauty Opleidingen en Visagie Opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie