Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuwe massagetrends bij Wellness Academie

18 augustus 2023 | Massage & Therapieën
Nieuwe massagetrends bij Wellness Academie

Wanneer je je eerste stappen zet in de massagebranche, dan gaat er een wereld voor je open. Bij massage denken de meeste mensen aan de klassieke ontspanningsmassage, zoals je die kunt leren in onze opleiding massagetherapeut. Er bestaat daarentegen een breed scala aan soorten massages. Ben je ook nieuwsgierig naar nieuwe massagetrends? Wellness Academie heeft tot doel om als opleider hierin voorop te lopen. Bij nieuwe massagetrends gaat het vaak om eeuwenoude rituelen, die in een nieuw en eigentijds jasje worden gestoken. We lichten hier enkele trends toe!

Wat dacht je van een cursus bindweefselmassage?

Ben je geïnteresseerd in massagetrends? Dan voel je je bij Wellness Academie meteen thuis. Hopelijk ben je nog aan het genieten van een mooie zomer. Echter, komt ook hier een einde aan. Hoe maak je een goed begin na de vakantie? Wat dacht je van een cursus bindweefselmassage? Deze massage kenmerkt zich door zijn neuro-reflectoire invloed. Dit betekent dat specifieke zones van de huid en het bindweefsel in directe communicatie staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Met de juiste aanrakingen tijdens de massage ontstaat een prikkel, die via de zenuwen in de huid naar deze organen wordt gestuurd. Dit onthult zich als een ingenieuze interactie tussen fascia, het zenuwstelsel en de vitale organen. Klinkt deze aanpak interessant? Schrijf je dan hier in voor de cursus bindweefselmassage.

Steeds meer bedrijven bieden stoelmassages aan

Een van de nieuwe massagetrends, die we bij Wellness Academie niet aan ons voorbij laten gaan, is dat steeds meer bedrijven stoelmassage aanbieden aan hun medewerkers. Hiervoor huren ze massagetherapeuten in die gespecialiseerd zijn in deze massagevorm. Stoelmassage is een korte, ontspannende massage die zich richt op de rug, schouders, nek, armen en handen. Vooral die zones, die vaak aangedaan worden door veel zittend werk achter de computer, worden hierbij goed onder handen genomen. Hiermee kunnen veel klachten worden verholpen en voorkomen, zoals een stijve nek en schouders, rugpijn, RSI-klachten en spanningshoofdpijn. Steeds meer organisaties zijn zich ervan bewust dat investeren in het welzijn van hun medewerkers middels stoelmassage op vele fronten loont. Spring ook in op deze tendens door bij Wellness Academie een stoelmassage cursus te volgen.

Diverse vormen van cupping massage

Momenteel is de cupping massage een van de meest gevraagde massages. Vooral onder sportbeoefenaars is deze behandeling populair. Het biedt uitstekende resultaten bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam, het oplossen van verklevingen in het bindweefsel en het verminderen van spierpijn.

Deze eeuwenoude techniek vindt zijn oorsprong in de Chinese acupunctuur, maar is aangepast aan de moderne behoeften. In onze cursus cupping leer je alle ins en outs van deze methode. Je gaat praktijkgericht aan de slag met het integreren van vacuüm gezogen siliconen cups in je massages.

Daarnaast heeft cupping ook zijn weg gevonden naar de schoonheidssalon als gelaatsbehandeling. Hiervoor gebruiken we kleinere cups, die geschikt zijn voor de delicate gezichtshuid. Het doel is het stimuleren van de bloed- en lymfecirculatie en het bevorderen van huidvernieuwing. Ontdek hier meer over onze praktische facial cupping cursus.

Tip: de cursus lomi lomi samudra massage van Wellness Academie

Wist je dat je die zalige vakantiesfeer dagelijks kunt ervaren, zelfs tijdens je werk? Dat kan door de cursus lomi lomi samudra massage te volgen en een carrière als massagetherapeut te starten. Deze massagevorm, geïnspireerd op traditionele Hawaïaanse technieken, neemt je mee op een reis naar totale ontspanning en hernieuwde energie. Leer de kunst van vloeiende bewegingen en ritmische massagetechnieken die lichaam en geest ontspannen. Met deze bijzondere massage in je praktijk creëer je een gevoel van ontsnapping aan de dagelijkse routine. Met deze ritmische massage met lange strijkingen, die doen denken aan de kalme golven van een oceaan, kun je jezelf en anderen trakteren op een ontspannende vakantiesfeer! Klinkt dan niet aangenaam?

Massage is niet alleen voor volwassenen: babymassage!

Hoewel massages meestal geassocieerd worden met volwassenen, bestaan er ook speciale massages voor kinderen, zelfs voor pasgeborenen. Deze behandelingen zijn niet gericht op het behandelen van de spieren, maar bovenal op tedere en respectvolle aanrakingen. Bij Wellness Academie kun je je ook verdiepen in deze nieuwe massagetrends door de babymassage cursus te volgen. Een van de belangrijke doelen van deze massage is het versterken van de ouder-kind relatie. Daarnaast helpt deze massage met het verzachten van babykwaaltjes, waaronder buikkrampjes en slaapproblemen. Verder leer je meer over indicaties en contra-indicaties en het begrijpen van de lichaamstaal van baby’s.

Nieuwe massagetrends bij Wellness Academie

Wil je kennismaken met de nieuwe massagetrends en het uitgebreide opleidingsaanbod van Wellness Academie? Dan is het ook een goed idee om eens langs te komen op een van onze info-avonden. Tijdens deze avonden heb je de gelegenheid om onze medewerkers en docenten te ontmoeten en al je vragen te stellen. Als alternatief kun je ook contact met ons opnemen via onze digitale kanalen. We staan graag voor je klaar!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie