• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Regenboog highlighter: een nieuwe hit?

23 april 2016
Regenboog highlighter: een nieuwe hit?

Is regenboog highlighter de nieuwe hit in make-up land? We kunnen er niet meer omheen; de beauty blogs stromen over van de regenbogen. Eerst waren het de kapsels met regenboog lokken, daarna verschenen de regenboog sproeten op het toneel en nu wordt er overal volop gepraat over regenboog highlighter.

Waarom highlighter gebruiken?

Highlighter is bedoeld om je gezicht extra glans te geven. Het wordt meestal aangebracht op die plekken waar normaal gesproken de zon op schijnt en de huid een mooie glans geeft. Highlighten is ook een manier om bepaalde gelaatstrekken extra nadruk te geven. Vooral de jukbeenderen worden vaak gehighlight om zo uitgesproken jukbeenderen te krijgen à la Angelina Jolie. Afgelopen jaar zagen we in de zomer de strobing trend opduiken, als minder tijdrovend alternatief voor contouring. Voor strobing heb je alleen maar highlighter nodig om hiermee je gezicht op strategische plekken op te lichten. Wil je de modernste make-up technieken leren? Volg dan onze Opleiding Visagist.

Lees ook: Strobing make-up, een zomerse trend

Welke highlighter kiezen?

Tot voor kort volgden make-up liefhebbers hele duidelijke richtlijnen voor het kiezen van de juiste kleur highlighter. Highlighters waren altijd al in verschillende kleuren beschikbaar, maar dan vooral in kleuren die je perfect op je huidtint kon afstemmen met meestal een rode of gele ondertoon. Daarnaast waren er ook highlighters met een meer zilveren, gouden of parelmoeren tint, om de huid nog meer glans te geven. De highlighter mocht iets opvallen, maar werd toch mooi geblend met de rest van de make-up. Met de opkomst van de regenboog highlighter lijken deze ‘highlight regeltjes’ als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Regels zijn er om doorbroken te worden, nietwaar?!

Regenboog highlighter; hoe werkt het?

Wat bijzonder is aan deze nieuwe trend waar ‘iedereen’ over praat is dat het niet op de markt is gebracht door een groot gerenommeerd cosmeticamerk, zoals je dat misschien zou verwachten, maar door Jenna van Bitter Lace Beauty die handgemaakte make-up verkoopt. Het gaat om een highlighter palette met regenboogkleuren die je allemaal tegelijk aanbrengt zonder de kleuren te blenden voor een mooi regenboog effect; ideaal als party make-up of een speciaal avondje uit. Dit product kreeg zoveel aandacht op internet, dat het al heel snel uitverkocht was.

Een passie voor make-up?

Bekijk hier ons uitgebreide aanbod aan Visagie Opleidingen en Cursussen. Er zit vast iets voor jou tussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie