• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Schoonheidszorg en stijladvies voor mannen!

16 september 2016 | Schoonheidszorg
Schoonheidszorg en stijladvies voor mannen!

Een man met een goed verzorgd uiterlijk wordt serieuzer genomen en straalt klasse uit! Draagt een man een pak met de perfecte pasvorm, een bijpassende stropdas en een paar schoenen en een riem die bij elkaar passen, dan schetst dit al gauw een heel ander beeld dan een man in een veel te lange pantalon en een ongestreken overhemd en vet haar. Maar een goede verzorging draait tegenwoordig niet alleen om de garderobe van de man en het kapsel; mannen gaan ook steeds vaker naar de schoonheidsspecialiste.

Meer aandacht voor het uiterlijk

Mannen gaan steeds bewuster om met hun uiterlijk. De kapper alleen is niet meer goed genoeg. Ook mannen hebben soms te kampen met huidproblemen, dus waarom zouden mannen niet bij de schoonheidsspecialiste aankloppen om hun huid weer te laten stralen? Gelukkig gebeurt dit ook steeds vaker. En niet alleen in het geval van huidproblemen, maar ook steeds vaker als relaxmoment!

Kenmerken van de mannenhuid

Gemiddeld is de huid van de man 25% dikker en elastischer, dan die van de vrouw. De man behoudt bij goede verzorging, vaak langer een jonger ogende huid dan de vrouw door de hoge collageendichtheid in hun huid. Echter is de mannenhuid wel een stuk gevoeliger dan de vrouwenhuid. Dagelijks scheren is een aanslag op de huid. Hiermee droogt de huid uit en wordt hij vaak beschadigd. Een goede dagcrème en aftershave zijn niet genoeg. Daarnaast hebben mannen vaker last van onzuiverheden, mee-eters, een droge huid en ontstoken follikels van de baardharen. In de schoonheidssalon moet rekening gehouden worden met deze verschillen tussen de mannen- en vrouwenhuid.

Mannen en kledingstijl

Een verzorgd uiterlijk bestaat uit drie essentiële onderdelen; het kapsel, de huid en de kleding. Bij kleding gaat het er vooral om waar de persoon zich lekker in voelt en dat het bij de stijl van de persoon klopt. Nu is het erg gemakkelijk om de conclusie te trekken dat je dan maar de hele dag in een joggingpak gaat lopen. Dat is het tegengestelde van een verzorgd uiterlijk! Het is bewezen dat de man het meeste zelfvertrouwen heeft als hij een goed passend pak draagt. In de vrije tijd gaat het erom dat de man de juiste sets maakt, een goede combinatie van kleuren kiest en een stijl hanteert die hij persoonlijk leuk vindt.

Stijladvies voor mannen

De gespecialiseerde mode-adviseurs van Only for Men geven mannen persoonlijk en vrijblijvend stijladvies. Only for Men is een one stop-shop voor de moderne man; onder één dak vind je alles op het gebied van mode en meer. Bekijk online de uitgebreide collecties of de locaties van de winkels! Vind je het leuk om zelf met mode en stijladvies bezig te zijn, dan is de Cursus Stijlconsulent of de Cursus Kleurconsulent misschien interessant voor jou!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie