• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tip: combineer voetreflexologie met aromatherapie!

2 oktober 2023 | Massage & Therapieën
Tip: combineer voetreflexologie met aromatherapie!

Heb je al een voetrefloxologie opleiding achter de rug? Of overweeg je om deze opleiding te volgen? Dan wijzen we je op de voordelen om voetreflexologie met aromatherapie te combineren. Bij Wellness Academie helpen we je graag met het uitstippelen van je carrière, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Hiermee kun je je klanten nog beter van dienst zijn, uitstekende resultaten behalen en jezelf overtreffen! We duiken hier in de boeiende wereld van de voetreflexologie. Daarbij vertellen we je meer over hoe aromatherapie deze behandeling kan verrijken. Lees hier gauw meer!

Voetreflexologie is gericht op het totale welzijn

Voetreflexologie is een behandelwijze die stelt dat er reflexpunten op de voeten zijn die corresponderen met specifieke organen en lichaamsdelen. Door deze punten te masseren en te stimuleren, hef je energieblokkades op en breng je het lichaam in balans. Dit resulteert in een verbeterde bloedcirculatie, ontspanning en een algeheel gevoel van welzijn. Daarbij gaat voetreflexologie verder dan lichamelijke verlichting. Het omarmt namelijk een holistische benadering, waarbij het totale welzijn van de mens wordt beschouwd. Binnen Wellness Academie ontdekken we dat er steeds meer behandelwijzen zijn, die samen een uitzonderlijke synergie kunnen creëren. Het combineren van voetreflexologie met aromatherapie is hier een mooi voorbeeld van. Dit is inmiddels een populair traject onder onze studenten.

Neem hier een kijkje in ons overzicht van wellness- en massagecursussen!

Aromatherapie draagt bij aan een zintuigelijke ontdekkingsreis

Aromatherapie omvat het gebruik van essentiële oliën die zijn verkregen uit planten, bloemen en kruiden. Het doel hiervan is om het welbevinden te ondersteunen. Deze oliën bevatten de kern van de plant en bieden een reeks voordelen. Denk onder meer aan de kalmerende werking van lavendel, de troostende geur van mandarijn of het verfrissende effect van pepermunt. Zo heeft elke essentiële olie, en dat zijn er nogal wat, zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen. De geur van deze oliën heeft direct invloed op ons zenuwstelsel en onze emoties. Hierdoor zijn ze een krachtig hulpmiddel om bijvoorbeeld ontspanning te bevorderen, energie te geven en angst of sombere gevoelens te verminderen. Er zijn zelfs essentiële oliën die de slaap verbeteren. Aromatherapie is eveneens een mooie aanvulling op onze massagetherapeut opleiding.

De perfecte combinatie van voetreflexologie met aromatherapie

Wanneer voetreflexologie en aromatherapie samenkomen, ontstaat er een prachtige harmonie. Hiermee kun je diepere niveaus van welzijn stimuleren. Misschien heeft een klant veel moeite met het loslaten van spanning tijdens een sessie voetreflexologie? Dan kan het toepassen van lavendelolie, rozenolie of bergamotolie helpen om je klant gemakkelijker tot rust te laten komen.

Terwijl je de juiste reflexpunten op de voeten stimuleert, doordringt de rustgevende geur de ruimte. Dit is een holistische ervaring, die alle aspecten van welzijn aanspreekt. In de cursus aromatherapie leer je alles over de diverse essentiële olie, de specifieke effecten van elke olie en hoe je ze kunt toepassen. Denk bij de toepassingen onder meer aan het verstuiven in de ruimte of aan enkele druppels essentiële olie toevoegen aan je massageolie.

Wat maakt studeren bij Wellness Academie zo bijzonder?

Er zijn veel goede redenen om je carrière binnen de wellness- en massagebranche te starten bij Wellness Academie. Je kunt hier rekenen op:

 • De beste docenten in de branche
 • Praktijkgerichte opleidingen
 • Les in beperkte lesgroepen
 • Betaalbare tarieven
 • Locaties door heel Nederland en België

Dankzij het uitgebreide aanbod aan opleidingen en bijscholingen is hier altijd wat nieuws te leren. Het is daardoor geen kunst om de nieuwste trends en ontwikkelingen bij te houden. Kortom, hier krijg je de kans om stap voor stap je kennis en vaardigheden uit te breiden. Vooral ook onze praktische modulaire opleidingen dragen hiertoe bij.

Wil je ook voetreflexologie met aromatherapie combineren?

We hebben het je gemakkelijk gemaakt door onze voetreflexologie opleiding te verdelen in vier aparte modules, te weten:

Deze overzichtelijke manier van werken helpt je om stapsgewijs alle onderdelen van deze opleiding meester te worden. Wil je ook graag voetreflexologie met aromatherapie combineren? Dan kun je starten met de theoretische basis in onze cursus anatomie, pathologie en fysiologie. Echter, kun je in de tussentijd ook al starten met de cursus voetreflexologie basis. Wil je liever eerst duiken in de wereld van aromatherapie? Dan kun je ook eerst de aromatherapie cursus volgen. Voor deze basiscursussen heb je geen vooropleiding nodig. Verder kun je ook altijd eerst contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Of bezoek een van onze info-avonden om ons opleidingsinstituut beter te leren kennen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie