* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Verbeter je intakegesprekken met deze tips!

20 maart 2018 | Massage & Therapieën
Verbeter je intakegesprekken met deze tips!

Een goede voorbereiding is het halve werk! Dat heeft eigenlijk overal betrekking op en al helemaal als je een massagetherapeut of wellness therapeut bent en met mensen werkt. Om je behandeling perfect op het individu af te stemmen en om zo optimaal mogelijk aan de wensen van je cliënt te voldoen, moet je precies weten wat er speelt op zowel fysiek als psychisch of energetisch vlak. Een grondige intake ligt aan de basis van elke behandeling. Verbeter je intake met deze tips, o.a. met behulp van technieken uit de TCM (Traditional Chinese Medicine).

Hoe voer je een anamnese uit?

‘Anamnese’ is een andere benaming voor een ‘intake’. Als professionele therapeut mag je nooit zomaar beginnen met je behandeling. Je voert vooraf eerst een vraaggesprek om alle relevante informatie te verzamelen. Noteer persoonsgegevens, zoals naam, adres, leeftijd en eventueel het contact van de huisarts. Vervolgens vraag je naar de leefomstandigheden. Heeft je cliënt een drukke baan met veel stress, een kantoorbaan of zwaar fysiek werk? Sport of beweegt je cliënt veel? Voedingsgewoontes? Rookt of drinkt je cliënt? Ook is het essentieel om de medische achtergrond te kennen; ongelukken, operaties, ziektes, allergieën, medicijngebruik, zwangerschap? Vraag ook zeker naar de verwachtingen van je cliënt. Al deze informatie dient als basis voor het behandelplan. In onze Cursus Anamnese leer je alles wat je nodig hebt voor een professionele anamnese met veel aandacht voor communicatievaardigheden en een prettige omgang met de cliënt.

Verbeter je intake met een cursus anatomie, pathologie & fysiologie

Hoe is het gesteld met jouw kennis van anatomie, pathologie en fysiologie? Wie massages en therapieën wil geven moet een degelijke basiskennis hebben van het menselijke lichaam. Je wilt wel dat je behandelingen veilig zijn en de gezondheid van je cliënten verbeteren. Je moet precies weten in welke situaties je jouw behandelingen niet mag uitvoeren. Zo is bijvoorbeeld koorts altijd een contra-indicatie voor massage. Mag ik een massage uitvoeren bij mensen met spataderen? En wat als mijn cliënt vertelt dat ze diabetes heeft? Of wat doe je bij bepaalde huidaandoeningen? Het is belangrijk dat je bepaalde aandoeningen leert herkennen, zodat je weet of je wel of niet mag masseren of enkel een deelbehandeling mag geven. Ook moet je weten wanneer je naar een arts moet doorverwijzen. Update je kennis met deze Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie!

Wai Chuai - Bepaling van de buitenkant

Om nog beter de gezondheidsproblemen van je cliënten te analyseren, bestaan er ook handige hulpmiddelen? Verbeter je intake bijvoorbeeld met kennis van Wai Chuai. Dit hulpmiddel is in onze regio nog niet zo bekend. Het vormt een onderdeel van de TCM. Wai Chuai betekent letterlijk ‘bepaling van de buitenkant’. Het gaat hier dus om een manier om het lichaam aan de buitenkant te bestuderen om te bepalen wat eraan de binnenkant speelt. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van vier basismethoden: observeren, ondervraging, luisteren & ruiken en palpatie. Vooral de tonganalyse, polsanalyse en meridiaanpalpatie zijn binnen de Traditionele Chinese Geneeskunst heel belangrijk. In onze Cursus Wai Chuai leer je meer over de achtergronden en het in de praktijk brengen van deze methode.

Verbeter je intake met face mapping

Face mapping of gelaatsdiagnostiek (mian xiang) is eveneens afkomstig uit de TCM. In onze Cursus Face Mapping ontdek je dat een gezicht je veel meer kan vertellen dan je zou denken. Zowel de vorm van het gezicht als markeringen als rimpels, verkleuringen en oneffenheden op specifieke plekken kunnen je vertellen of er een verstoring is in het natuurlijke evenwicht van de mens. Markeringen in het gezicht kunnen bijvoorbeeld een afspiegeling zijn van zieke of zwakke organen, maar ze kunnen ook veel over het karakter vertellen. Met deze methode kun je daarom ook mensen helpen om te ontdekken wie ze zijn, met het verwerken van bepaalde gebeurtenissen en het vinden van hun levenspad. Zowel Wai Chuai als Face mapping zijn een waardevolle aanvulling op de manier waarop we in het westen gewend zijn anamneses uit te voeren en op de westerse kennis van anatomie, pathologie en fysiologie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie