Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor lipmake-up bij warm weer

8 juni 2017 | Visagie
Tips voor lipmake-up bij warm weer

Warm zonnig weer, daar is niet iedereen blij mee. Voor echte lipstick liefhebbers kan het een dilemma met zich meebrengen. Want lipstick en hitte dat lijkt in eerste instantie geen goede combinatie te zijn. Maar wat als je net op een warme zomerdag een speciale gelegenheid hebt? Of als je gewoon toch eigenwijs mooi voor de dag wilt komen met je favoriete lipstick? Daar hebben de docenten van onze Opleiding Visagie wel enkele trucjes voor. Lees hier hun tips voor lipmake-up bij warm weer!

1. Vergeet niet je lippen te exfoliëren

Houd je van opvallende lipstick dan is het altijd belangrijk om regelmatig de dode huidcellen van je lippen te verwijderen met een scrubbehandeling. Dit doe je heel eenvoudig met je tandenborstel. Het hoeft dus nauwelijks tijd te kosten. ’s Morgensvroeg bij het tandenpoetsen, wrijf je zachtjes met een tandenborstel over de huid van je lippen. Ze voelen daarna zacht en glad aan en schilfertjes zijn verdwenen. Je lipstick hecht beter op je lippen, waardoor het langer mooi blijft zitten. Wil je meer leren over huidverzorging? Dan is onze Cursus Gelaatsverzorging een aanrader!

2. Gebruik in de zomer matte lipstick

De meeste make-up liefhebbers houden wel van opvallende felle of frisse kleuren make-up in de zomer. Dat is natuurlijk prima, maar houd er bij lipmake-up rekening mee dat matte lipstick meer voor je look kan doen dan glanzende lipstick. In de zomer heb je door de hitte sneller een glanzende huid. Wanneer je ook nog veel glanzende make-up gaat dragen, is dit al snel te veel van het goede. Met behulp van een matte lippenstift kun je een mooier evenwicht brengen in je look.

3. Breng een dunne laag lipstick aan

Bij warm weer is het altijd een uitdaging om ervoor te zorgen dat de make-up niet van je gezicht afdruipt. Vermijd daarom te dikke lagen make-up die je huid nog meer doen zweten. Ook wat betreft lippenstift is het een aanrader om een dunne laag matte lippenstift aan te brengen. Is het hoog tijd om je lippenstift bij te werken, haal dan liever de bestaande laag eerst weg en breng de lippenstift opnieuw aan. Anders kan je lippenstift er plakkerig en slordig uit gaan zien. Wil je lipstick en andere make-up leren aanbrengen als een professional? Dat kan door onze Cursus Visagie te volgen.

4. De beste kleuren lipstick voor de zomer

Wat is de eerste kleur die bij je opkomt als je aan lipstick denkt? De meeste mensen zullen ‘rood’ zeggen. Rode lipstick kan altijd, dat zullen we niet tegenspreken. Er zit wel een kleine ‘maar’ aan. Kies in de zomer liever voor tinten die meer richting kleuren als helder roze, koraalkleur en oranje gaan. Je huid krijgt in de zomer namelijk al vanzelf een meer natuurlijke glans. De donkerdere rode lipsticks en bessenkleur lipsticks staan meestal beter bij de matte winterhuid. Verder is het natuurlijk altijd belangrijk om de kleur lipstick af te stemmen op de tint van jouw huid, de kleur van de rest van je make-up, je oog- en haarkleur en je persoonlijke stijl. Je leert er meer over in onze Cursus Kleurconsulente.

5. Lippotlood, lipprimer en concealer

Door dit trio in te zetten blijft je lipstick langer zitten. Breng na het scrubben van je lippen een matte lippotlood aan over je lippen. Dit zorgt voor een egale basis, waar je je lipstick straks overheen kunt aanbrengen en waardoor de kleur langer mooi blijft zitten. Begin met een lijntje langs de rand van je lippen en kleur ze daarna in. Vervolgens breng je een lipprimer aan. Dit zorgt ervoor dat je lippen niet uitdrogen. Het trekt in zonder een vet laagje achter te laten. Vervolgens breng je de lipstick aan. Als finishing touch kun je met een lippenpenseeltje concealer aanbrengen rondom je lippen voor een mooi strak geheel. Leer alle make-up tips & trucs in onze Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie