Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Minder belastende behandelingen voor massagetherapeuten

5 april 2019 | Massage & Therapieën
Minder belastende behandelingen voor massagetherapeuten

Veel massagebehandelingen vragen veel inspanning van de massagetherapeut. Je ben uren achtereen op de been en veel massagetechnieken en -grepen vergen behoorlijk wat kracht en inspanning. Je moet oppassen dat je steeds een goede werkhouding aanneemt om ergonomische klachten te voorkomen. Het is een aanrader om als drukke massagetherapeut je massages af te wisselen met andere behandelingen en therapieën die minder belastend zijn. Daarom geven we je hier enkele tips voor bijscholingen voor minder belastende behandelingen voor massagetherapeuten!

1. Minder belastende behandelingen voor massagetherapeuten: Cupping

Het is een goede tip om een bijscholing te volgen voor een massagebehandeling waarin je niet steeds je handen hoeft te gebruiken, maar waarbij je de behandeling uitvoert met hulpmiddelen die voor een deel jouw taak overnemen. Een van die behandelingen is cupping. In onze Cursus Cupping leer je werken met cups die zich vacuüm zuigen op het lichaam. Hierdoor treedt er een sterke doorbloeding op deze plekken op en worden toxines gemakkelijker uit het lichaam verwijderd. De cups zorgen zonder al te veel inspanning van de therapeut voor een diepe inwerking. Na de behandeling kunnen er rode ronde plekken op de huid achterblijven waar de cups hebben gestaan, maar deze verdwijnen binnen enkele dagen vanzelf.

2. Guasha, een oosterse drukpuntmassage

Geef je misschien al oosterse drukpuntmassages, zoals de van oorsprong Chinese tui-na massage? Dan is een Cursus Guasha een goede aanbeveling. Guasha is een schraapbehandeling, die net als tui-na, zijn wortels heeft in de Traditional Chinese Medicine (TCM). Je leert in onze cursus guasha om met een gepolijste jadesteen en met behulp van een speciale olie over de huid te schrapen. Laten we meteen vooropstellen dat dit niet pijnlijk is en de huid niet beschadigt. Het doel van deze schraapmethode is om in te werken op meridianen en acupunten om zo de levenskracht vrijelijk door het lichaam te laten stromen, om de bloedcirculatie te stimuleren en het lichaam te ontgiften.

3. Ontdek lichaamskaarsen

Nog een van de minder belastende behandelingen voor massagetherapeuten is het werken met lichaamskaarsen. Een behandeling met lichaamskaarsen voelt voor de ontvanger zeer mild aan, maar werkt toch diep in. Daarbij vergt het zeer weinig lichaamsbelasting van de massagetherapeut. Het is de holle kaars die het werk doet. De therapeut houdt de onderkant van de brandende lichaamskaars op de te behandelen punten op het lichaam. Dit kunnen acupunten, chakra’s of pijnlijke plekken op het lichaam zijn. De holte in de kaars zorgt bij het branden van de kaars voor een vacuüm-effect op de huid. Samen met de lichte trilling zorgt dit voor een milde massage. Daarbij zorgen de essentiële oliën in de kaars dat er geurende dampen vrijkomen, die ook weer afhankelijk van de soort essentiële olie een heilzame werking hebben. We leren je er graag alles over in onze praktijkgerichte Cursus Lichaamskaarsen.

4. Hot stone massage

Een andere aanbevolen bijscholing voor elke massagetherapeut is de cursus hot stone massage! Ook dit is beslist een van de minder belastende behandelingen voor massagetherapeuten. Veel mensen hebben wel al van deze behandeling gehoord. Ook het feit dat er warme stenen op het lichaam geplaatst worden en dat hiermee ook gemasseerd wordt, trekt veel mensen aan. Dat kan alleen maar zorgen voor een intens ontspannend moment! Alleen al het plaatsen van de warme stenen op het lichaam op de juiste plekken biedt een weldadig gevoel. Daarnaast kun je ook met de stenen masseren. De warme stenen geven vanwege hun eigen gewicht al een lichte druk op het lichaam. Je hoeft dus als massagetherapeut je eigen handen en vingers minder te belasten. Meer weten? Bekijk hier onze Cursus Hot Stone Massage.

5. Lomi Lomi Samudra massage

We willen je hier ook graag attenderen op onze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage. Hoewel dit voor de therapeut een zeer bewegelijke behandeling is om te geven, is het binnen het kader van dit artikel wel een aanrader. Er is in deze cursus namelijk extra veel aandacht voor de houding en de bewegingen van de massagetherapeut. We besteden onder meer aandacht aan de bewegingsleer Tai Chi. Wanneer je iemand deze massage ziet uitvoeren, doet het denken aan een dansritueel. Je leert om met je hele lichaam en met vloeiende bewegingen een volledige massage te geven. Je gebruikt hierbij vooral je ellebogen en onderarmen waarmee je over het lichaam van de ontvanger glijdt. Massagetherapeuten ervaren het geven van de lomi lomi samudra massages als zeer ontspannend.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie